Довідник "Статті руху грошових коштів"

Довідник "Статті руху грошових коштів" призначений для класифікації операцій з грошовими коштами організації. При формуванні платіжних документів (платіжних доручень, касових ордерів і т.п.) необхідно вказувати відповідну статтю руху грошових коштів. У програмах "SysTecs: Управління фінансами" і "SysTecs: Бюджет руху грошових коштів" довідник використовується при формуванні бюджету. Більш детально методика роботи з довідником "Статті руху грошових коштів" описана в керівництві з ведення обліку в програмі "1С: Бухгалтерія 8" фірми "1С".

Синхронізація
Довідник "Статті руху грошових коштів" включений до складу синхронізуються довідників, тобто всі зміни елементів довідника в програмі SysTecs відіб'ються в інформаційній базі "1С: Бухгалтерія 8" і навпаки.

Якщо в 1С: бухгалтерія не вівся облік в розрізі статей руху грошових коштів і не використовувався відповідний довідник, то програма SysTecs надає можливість завантажити класифікатор статей ДДС з поставки конфігурації. Він включає в себе основні статті руху грошових коштів і допоможе зробити початкову обробку і класифікацію операцій планування грошових потоків.

Довідник статей викликається з пункту меню "Довідники" - "Статті руху грошових коштів".

Форма списку довідника "Статті руху грошових коштів"

Довідник Статті руху грошових коштів призначений для класифікації операцій з грошовими коштами організації

Порядок відображення статей в довіднику і звітах можна налаштувати за допомогою спеціального майстра, який викликається по кнопці "Налаштування порядку" з командної панелі форми списку.

Майстер налаштування порядку відображення статей

Налаштування порядку відображення статей проводиться кнопками "Перемістити вгору / вниз" з командної панелі форми. Після завершення налаштування слід натиснути кнопку "Зберегти заданий порядок".

Форма списку довідника "Статті руху грошових коштів"

Довідник "Статті руху грошових коштів" містить такі реквізити:

  • Найменування статті;
  • Група статей;
  • Вид грошового потоку - угруповання статей за видами операцій. Доступні наступні види потоків:
    • Розрахунки з постачальниками - розрахунки з постачальниками та підрядниками (в бухгалтерському обліку відображається на рахунках 60 і 76 - розрахунки з іншими постачальниками і підрядниками);
    • Розрахунки з покупцями - розрахунки з покупцями і замовниками (в бухгалтерському обліку відображається на рахунках 62 і 76 - розрахунки з іншими покупцями і замовниками);
    • Розрахунки з бюджетом та фондами - розрахунки з бюджетом за податками і зборами, а також розрахунки з позабюджетними фондами (рахунки 68 і 69);
    • Роздрібна виручка;
    • Розрахунки з працівниками - із заробітної плати та інших операціях (рахунок 70 і 73 в бухгалтерському обліку);
    • Розрахунки c підзвітними особами (рахунок 71 в бухгалтерському обліку)
    • Розрахунки за кредитами і позиками (довгостроковим і короткостроковим - рахунки 66 і 67 бух.учета)
    • Внутрішньо операції - операції інкасації, переказу грошових коштів між розрахунковими рахунками організації;
    • Купівля та продаж валюти;
    • Інші операції.
  • Рахунок заборгованості - бухгалтерський рахунок (рядком, як він заданий в 1С: Бухгалтерія). Використовується для видів грошових потоків: розрахунки з бюджетом і фондами, розрахунки з працівниками, розрахунки з підзвітними особами. Вказівка ​​цього рахунку є обов'язковим в системі "Платіжний календар" в тому випадку, якщо при формуванні календарного плану за допомогою інтерфейсу планування платежів в ньому необхідно контролювати залишки по заборгованості (відповідно, по податках і перед співробітниками). Якщо рахунок зазначений, то актуальні залишки будуть запитуватися з інформаційної бази 1С: Бухгалтерія 8. Якщо необхідності бачити і контролювати залишки немає, то рахунок в статті вказувати не обов'язково.
  • Коментар - довільна текстова характеристика статті.

Новости