Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг - AdvantShop

  1. Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг...
  2. Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів
  3. Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?
  4. Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:
  5. У чому підступ і чи є він взагалі?
  6. "Традиційні" способи роботи з постачальниками
  7. Варіант 2: Робота «під замовлення»
  8. Варіант 3: Комбінована схема роботи
  9. Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками
  10. Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг...
  11. Що таке дропшіппінг?
  12. Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів
  13. Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?
  14. Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:
  15. У чому підступ і чи є він взагалі?
  16. "Традиційні" способи роботи з постачальниками
  17. Варіант 2: Робота «під замовлення»
  18. Варіант 3: Комбінована схема роботи
  19. Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками
  20. Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг...
  21. Що таке дропшіппінг?
  22. Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів
  23. Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?
  24. Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:
  25. У чому підступ і чи є він взагалі?
  26. "Традиційні" способи роботи з постачальниками
  27. Варіант 2: Робота «під замовлення»
  28. Варіант 3: Комбінована схема роботи
  29. Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками

Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг - AdvantShop

З чого почати?

Ми розповімо про схемах роботи з постачальниками інтернет-магазину: що таке дропшіппінг, в чому переваги роботи під замовлення і як за допомогою потрібних партнерських схем почати торгувати, маючи в кишені фактичний "нуль". Якщо ви ще не визначилися з основним постачальником свого інтернет-магазину, рекомендуємо прочитати статтю "Вагон і маленький візок хитрощів для ефективного пошуку постачальників" , Де ми даємо 5 способів пошуку кращого постачальника, а також ділимося базами російських і європейських продавців і виробників.

Що таке дропшіппінг?

Робота з постачальником за методом прямих поставок (саме так перекладається слово «dropshipping») підходить підприємцям, які взагалі не мають стартового капіталу або хочуть відкрити невеликий інтернет-магазин в соцмережах, не ризикуючи своїми грошима.

По суті справи, ви будете виступати в ролі офіційного представника іншої компанії, забезпечувати зв'язок між нею і споживачами. Ваше завдання - знайти покупця (через форуми, аукціони, власний магазин або соціальні мережі), прийняти замовлення і передати його постачальнику для подальшої обробки. Викуповувати товар при цьому не потрібно.

Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів

Невже дропшіппінг все зробить за мене? Ні не все

Дійсно, дропшіппінг вирішує всі проблеми з упаковкою і доставкою продукції. Продавець же отримує певний відсоток від суми угоди (зазвичай це різниця між оптовою вартістю товару і тією ціною, по якій вам вдалося його продати).

Єдине, чим вам варто потурбуватися - це створення самого сайту інтернет-магазину: вам же потрібно кудись приводити клієнтів, які будуть купувати товар постачальника. Але і це не проблема: сьогодні існує великий вибір готових платформ для електронної торгівлі.

Ми можемо запропонувати своє рішення - готовий движок AdvantShop: більше 30 шаблонів дизайну - від теми "Кава" до "Меблів", "гаджетів" і "Нижньої білизни", інтеграція з усіма необхідними системами обліку та аналітики, модулі і початкова SEO-оптимізація. Ви можете взяти нашу платформу в хмарі, починаючи від 990 рублів на місяць. Створіть свій інтернет-магазин за допомогою тріал-форми і працюйте перші 14 днів абсолютно безкоштовно.

Як бачите, все дуже доступно і відносно безпечно. Виходить, що можна прямо зараз взяти інтернет-магазин в хмарі, знайти постачальника, що працює за схемою Дропшиппінг, заповнити каталог товарами і почати торгувати.

Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?

Якщо ви хочете відкрити інтернет-магазин без вкладень, то доведеться приділити особливу увагу вибору партнерів, адже успіх в сфері Дропшиппінг цілком і повністю залежить від вашої репутації (що природно, адже ви не можете вплинути ні на якість продукції, ні на багато інших аспектів взаємовідносин між виробником і споживачами).

За схемою Дропшиппінг працюють тисячі майданчиків. Оскільки цей бізнес з'явився на світ завдяки розвитку інтернет-аукціонів (e-bay і його численні аналоги), першими прямі поставки взяли на озброєння американці.

В наші дні вектор уваги дропшіпперов змістився в бік Китаю. Магазини з Піднебесної забезпечують підприємцям величезний асортимент продукції і вигідну цінову політику, що автоматично формує високий попит на китайські товари.

Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:

Врахуйте, що для Дропшиппінг підходить далеко не кожна ніша. Відповідно, можуть виникнути труднощі з пошуком постачальника. Є й інші мінуси, зокрема: неможливість контролювати якість товарів, тривалий термін доставки, складності з митним оформленням і т. Д.

Проте, якщо ретельно планувати відкриття бізнесу, підібрати надійних дропшіпінг постачальників інтернет-магазину і грамотно використовувати маркетингові інструменти, то такий бізнес допоможе вам швидко вийти на ринок і буде приносити стабільний дохід.

У чому підступ і чи є він взагалі?

Останнім часом в мережі все частіше з'являються публікації, в яких дропшіппінг показується з негативного боку. Доходить до того, що автори таких статей прямо називають прямі поставки банальним «кидаловом», ігноруючи успішний багаторічний досвід роботи десятків компаній. Бути може, ми помиляємося і дропшіппінг дійсно є черговою аферою? Давайте розберемося.

Почнемо з одного важливого моменту: схема прямих поставок максимально захищена від зловживань з боку постачальників, оскільки вона має на увазі створення інтернет-магазину або торгового майданчика в соціальних мережах без закупівлі товару. Ви не ризикуєте своїми грошима, а значить, говорити про «кидалово» просто нерозумно.

Інша справа, що навколо цього бізнесу крутиться безліч фірмочок, які надають консультаційні послуги. Надають, зрозуміло, не безкоштовно. Дуже поширена практика надання платного доступу до каталогів постачальників по системі дропшіппінг.

Прикладів таких сайтів маса:

Оплачуючи послуги «консультантів», ви дійсно ризикуєте втратити свої гроші. Часто виходить так, що куплені каталоги давно втратили актуальність або містять завідомо недостовірну інформацію.

За ідеєю, є ще один спосіб обману - не виплачувати продавцю його відсоток, але на практиці він зустрічається досить рідко. Інформація про шахраїв швидко поширюється по спеціалізованих форумах, і недобросовісні магазини моментально втрачають своїх партнерів. Щоб захистити себе від обману, потрібно всього лише ретельно підбирати постачальників з урахуванням рейтингу компаній і відгуків минулих клієнтів.

"Традиційні" способи роботи з постачальниками

Варіант 1: Регулярне поповнення власного складу без покупки товарів «під замовлення»

Ця схема набула найбільшого поширення в роздрібній торгівлі. Продавець працює з певним асортиментом товарів і регулярно поповнює залишки на складі в міру продажу окремих позицій. Формування каталогу продукції ведеться на підставі аналізу купівельного попиту.

Якщо працювати за цією схемою, то відкрити інтернет-магазин без вкладень зі зрозумілих причин не вийде. Фактично продавець повинен завжди тримати на складі весь асортимент продукції, що тягне за собою очевидні переваги і недоліки.

плюси:

  • швидка оборотність коштів;
  • доставка товарів в мінімально можливі терміни;
  • висока лояльність клієнтів.

мінуси:

  • необхідність мати складські приміщення;
  • можна «пролетіти» з вибраними товарами через коливання попиту;
  • підвищуються вимоги до величини оборотного капіталу.

Робота виключно з власним складом не дуже добре підходить стартапам, оскільки в цьому випадку створення інтернет-магазину зажадає куди великих витрат і необхідність мати резерв оборотних коштів.

Варіант 2: Робота «під замовлення»

Схема роботи «під замовлення» максимально проста і зрозуміла. Підприємцям не потрібно ризикувати великими товарними залишками, орендувати складські приміщення і відстежувати коливання попиту. Все, що від них вимагається, так це вибрати торговельну платформу, організувати роботу майданчика, прийняти замовлення і передати його постачальнику. Далі можливі два варіанти розвитку подій:

  • постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;
  • постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче).

постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;   постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче)

Плюси торгівлі «без складу»:

  • економія на стартовому капіталі (потрібно лише замовити створення сайту або взяти інтернет-магазин в хмарі);
  • немає потреби орендувати складські приміщення;
  • покупцям пропонується найширший асортимент продукції.

Мінуси роботи «під замовлення»:

  • труднощі з відстеженням товарних залишків у постачальника;
  • збільшення термінів доставки і втрата лояльності покупців;
  • відсутність нормального контролю якості продукції;
  • будь-які помилки постачальника позначаються на роботі вашого інтернет-магазину.

Варіант 3: Комбінована схема роботи

Комбінована схема є найпопулярнішою і надійної. Суть її полягає в тому, що продавець тримає на складі тільки ті товари, які він гарантовано зможе реалізувати, а неходові позиції замовляє у постачальника в міру необхідності.

плюси:

  • площа складу можна звести до мінімуму;
  • швидка доставка затребуваної продукції;
  • ризик, що якісь товари будуть «залежуватися» на складі, зведений до мінімуму.

мінуси:

  • часткова залежність від постачальника;
  • недостатньо оперативне отримання інформації про товарні залишки. Може скластися ситуація, коли ви продаєте рідкісний товар, а на складах постачальника він відсутній.

Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками

Найбільшого поширення на ринку отримала комбінована схема, так як вона вигідна і постачальникам, і власникам роздрібних торгових майданчиків. Ми рекомендуємо використовувати її всім підприємцям, які вперше готують відкриття інтернет-магазину і не мають достатнього досвіду для сміливих експериментів.

Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг - AdvantShop

З чого почати?

Ми розповімо про схемах роботи з постачальниками інтернет-магазину: що таке дропшіппінг, в чому переваги роботи під замовлення і як за допомогою потрібних партнерських схем почати торгувати, маючи в кишені фактичний "нуль". Якщо ви ще не визначилися з основним постачальником свого інтернет-магазину, рекомендуємо прочитати статтю "Вагон і маленький візок хитрощів для ефективного пошуку постачальників" , Де ми даємо 5 способів пошуку кращого постачальника, а також ділимося базами російських і європейських продавців і виробників.

Що таке дропшіппінг?

Робота з постачальником за методом прямих поставок (саме так перекладається слово «dropshipping») підходить підприємцям, які взагалі не мають стартового капіталу або хочуть відкрити невеликий інтернет-магазин в соцмережах, не ризикуючи своїми грошима.

По суті справи, ви будете виступати в ролі офіційного представника іншої компанії, забезпечувати зв'язок між нею і споживачами. Ваше завдання - знайти покупця (через форуми, аукціони, власний магазин або соціальні мережі), прийняти замовлення і передати його постачальнику для подальшої обробки. Викуповувати товар при цьому не потрібно.

Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів

Невже дропшіппінг все зробить за мене? Ні не все

Дійсно, дропшіппінг вирішує всі проблеми з упаковкою і доставкою продукції. Продавець же отримує певний відсоток від суми угоди (зазвичай це різниця між оптовою вартістю товару і тією ціною, по якій вам вдалося його продати).

Єдине, чим вам варто потурбуватися - це створення самого сайту інтернет-магазину: вам же потрібно кудись приводити клієнтів, які будуть купувати товар постачальника. Але і це не проблема: сьогодні існує великий вибір готових платформ для електронної торгівлі.

Ми можемо запропонувати своє рішення - готовий движок AdvantShop: більше 30 шаблонів дизайну - від теми "Кава" до "Меблів", "гаджетів" і "Нижньої білизни", інтеграція з усіма необхідними системами обліку та аналітики, модулі і початкова SEO-оптимізація. Ви можете взяти нашу платформу в хмарі, починаючи від 990 рублів на місяць. Створіть свій інтернет-магазин за допомогою тріал-форми і працюйте перші 14 днів абсолютно безкоштовно.

Як бачите, все дуже доступно і відносно безпечно. Виходить, що можна прямо зараз взяти інтернет-магазин в хмарі, знайти постачальника, що працює за схемою Дропшиппінг, заповнити каталог товарами і почати торгувати.

Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?

Якщо ви хочете відкрити інтернет-магазин без вкладень, то доведеться приділити особливу увагу вибору партнерів, адже успіх в сфері Дропшиппінг цілком і повністю залежить від вашої репутації (що природно, адже ви не можете вплинути ні на якість продукції, ні на багато інших аспектів взаємовідносин між виробником і споживачами).

За схемою Дропшиппінг працюють тисячі майданчиків. Оскільки цей бізнес з'явився на світ завдяки розвитку інтернет-аукціонів (e-bay і його численні аналоги), першими прямі поставки взяли на озброєння американці.

В наші дні вектор уваги дропшіпперов змістився в бік Китаю. Магазини з Піднебесної забезпечують підприємцям величезний асортимент продукції і вигідну цінову політику, що автоматично формує високий попит на китайські товари.

Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:

Врахуйте, що для Дропшиппінг підходить далеко не кожна ніша. Відповідно, можуть виникнути труднощі з пошуком постачальника. Є й інші мінуси, зокрема: неможливість контролювати якість товарів, тривалий термін доставки, складності з митним оформленням і т. Д.

Проте, якщо ретельно планувати відкриття бізнесу, підібрати надійних дропшіпінг постачальників інтернет-магазину і грамотно використовувати маркетингові інструменти, то такий бізнес допоможе вам швидко вийти на ринок і буде приносити стабільний дохід.

У чому підступ і чи є він взагалі?

Останнім часом в мережі все частіше з'являються публікації, в яких дропшіппінг показується з негативного боку. Доходить до того, що автори таких статей прямо називають прямі поставки банальним «кидаловом», ігноруючи успішний багаторічний досвід роботи десятків компаній. Бути може, ми помиляємося і дропшіппінг дійсно є черговою аферою? Давайте розберемося.

Почнемо з одного важливого моменту: схема прямих поставок максимально захищена від зловживань з боку постачальників, оскільки вона має на увазі створення інтернет-магазину або торгового майданчика в соціальних мережах без закупівлі товару. Ви не ризикуєте своїми грошима, а значить, говорити про «кидалово» просто нерозумно.

Інша справа, що навколо цього бізнесу крутиться безліч фірмочок, які надають консультаційні послуги. Надають, зрозуміло, не безкоштовно. Дуже поширена практика надання платного доступу до каталогів постачальників по системі дропшіппінг.

Прикладів таких сайтів маса:

Оплачуючи послуги «консультантів», ви дійсно ризикуєте втратити свої гроші. Часто виходить так, що куплені каталоги давно втратили актуальність або містять завідомо недостовірну інформацію.

За ідеєю, є ще один спосіб обману - не виплачувати продавцю його відсоток, але на практиці він зустрічається досить рідко. Інформація про шахраїв швидко поширюється по спеціалізованих форумах, і недобросовісні магазини моментально втрачають своїх партнерів. Щоб захистити себе від обману, потрібно всього лише ретельно підбирати постачальників з урахуванням рейтингу компаній і відгуків минулих клієнтів.

"Традиційні" способи роботи з постачальниками

Варіант 1: Регулярне поповнення власного складу без покупки товарів «під замовлення»

Ця схема набула найбільшого поширення в роздрібній торгівлі. Продавець працює з певним асортиментом товарів і регулярно поповнює залишки на складі в міру продажу окремих позицій. Формування каталогу продукції ведеться на підставі аналізу купівельного попиту.

Якщо працювати за цією схемою, то відкрити інтернет-магазин без вкладень зі зрозумілих причин не вийде. Фактично продавець повинен завжди тримати на складі весь асортимент продукції, що тягне за собою очевидні переваги і недоліки.

плюси:

  • швидка оборотність коштів;
  • доставка товарів в мінімально можливі терміни;
  • висока лояльність клієнтів.

мінуси:

  • необхідність мати складські приміщення;
  • можна «пролетіти» з вибраними товарами через коливання попиту;
  • підвищуються вимоги до величини оборотного капіталу.

Робота виключно з власним складом не дуже добре підходить стартапам, оскільки в цьому випадку створення інтернет-магазину зажадає куди великих витрат і необхідність мати резерв оборотних коштів.

Варіант 2: Робота «під замовлення»

Схема роботи «під замовлення» максимально проста і зрозуміла. Підприємцям не потрібно ризикувати великими товарними залишками, орендувати складські приміщення і відстежувати коливання попиту. Все, що від них вимагається, так це вибрати торговельну платформу, організувати роботу майданчика, прийняти замовлення і передати його постачальнику. Далі можливі два варіанти розвитку подій:

  • постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;
  • постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче).

постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;   постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче)

Плюси торгівлі «без складу»:

  • економія на стартовому капіталі (потрібно лише замовити створення сайту або взяти інтернет-магазин в хмарі);
  • немає потреби орендувати складські приміщення;
  • покупцям пропонується найширший асортимент продукції.

Мінуси роботи «під замовлення»:

  • труднощі з відстеженням товарних залишків у постачальника;
  • збільшення термінів доставки і втрата лояльності покупців;
  • відсутність нормального контролю якості продукції;
  • будь-які помилки постачальника позначаються на роботі вашого інтернет-магазину.

Варіант 3: Комбінована схема роботи

Комбінована схема є найпопулярнішою і надійної. Суть її полягає в тому, що продавець тримає на складі тільки ті товари, які він гарантовано зможе реалізувати, а неходові позиції замовляє у постачальника в міру необхідності.

плюси:

  • площа складу можна звести до мінімуму;
  • швидка доставка затребуваної продукції;
  • ризик, що якісь товари будуть «залежуватися» на складі, зведений до мінімуму.

мінуси:

  • часткова залежність від постачальника;
  • недостатньо оперативне отримання інформації про товарні залишки. Може скластися ситуація, коли ви продаєте рідкісний товар, а на складах постачальника він відсутній.

Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками

Найбільшого поширення на ринку отримала комбінована схема, так як вона вигідна і постачальникам, і власникам роздрібних торгових майданчиків. Ми рекомендуємо використовувати її всім підприємцям, які вперше готують відкриття інтернет-магазину і не мають достатнього досвіду для сміливих експериментів.

Дропшиппінг для інтернет магазину. Плюси і мінуси співпраці з постачальниками за системою дропшіппінг - AdvantShop

З чого почати?

Ми розповімо про схемах роботи з постачальниками інтернет-магазину: що таке дропшіппінг, в чому переваги роботи під замовлення і як за допомогою потрібних партнерських схем почати торгувати, маючи в кишені фактичний "нуль". Якщо ви ще не визначилися з основним постачальником свого інтернет-магазину, рекомендуємо прочитати статтю "Вагон і маленький візок хитрощів для ефективного пошуку постачальників" , Де ми даємо 5 способів пошуку кращого постачальника, а також ділимося базами російських і європейських продавців і виробників.

Що таке дропшіппінг?

Робота з постачальником за методом прямих поставок (саме так перекладається слово «dropshipping») підходить підприємцям, які взагалі не мають стартового капіталу або хочуть відкрити невеликий інтернет-магазин в соцмережах, не ризикуючи своїми грошима.

По суті справи, ви будете виступати в ролі офіційного представника іншої компанії, забезпечувати зв'язок між нею і споживачами. Ваше завдання - знайти покупця (через форуми, аукціони, власний магазин або соціальні мережі), прийняти замовлення і передати його постачальнику для подальшої обробки. Викуповувати товар при цьому не потрібно.

Порядок роботи з дропшіпперамі можна звести до кількох етапів

Невже дропшіппінг все зробить за мене? Ні не все

Дійсно, дропшіппінг вирішує всі проблеми з упаковкою і доставкою продукції. Продавець же отримує певний відсоток від суми угоди (зазвичай це різниця між оптовою вартістю товару і тією ціною, по якій вам вдалося його продати).

Єдине, чим вам варто потурбуватися - це створення самого сайту інтернет-магазину: вам же потрібно кудись приводити клієнтів, які будуть купувати товар постачальника. Але і це не проблема: сьогодні існує великий вибір готових платформ для електронної торгівлі.

Ми можемо запропонувати своє рішення - готовий движок AdvantShop: більше 30 шаблонів дизайну - від теми "Кава" до "Меблів", "гаджетів" і "Нижньої білизни", інтеграція з усіма необхідними системами обліку та аналітики, модулі і початкова SEO-оптимізація. Ви можете взяти нашу платформу в хмарі, починаючи від 990 рублів на місяць. Створіть свій інтернет-магазин за допомогою тріал-форми і працюйте перші 14 днів абсолютно безкоштовно.

Як бачите, все дуже доступно і відносно безпечно. Виходить, що можна прямо зараз взяти інтернет-магазин в хмарі, знайти постачальника, що працює за схемою Дропшиппінг, заповнити каталог товарами і почати торгувати.

Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?

Якщо ви хочете відкрити інтернет-магазин без вкладень, то доведеться приділити особливу увагу вибору партнерів, адже успіх в сфері Дропшиппінг цілком і повністю залежить від вашої репутації (що природно, адже ви не можете вплинути ні на якість продукції, ні на багато інших аспектів взаємовідносин між виробником і споживачами).

За схемою Дропшиппінг працюють тисячі майданчиків. Оскільки цей бізнес з'явився на світ завдяки розвитку інтернет-аукціонів (e-bay і його численні аналоги), першими прямі поставки взяли на озброєння американці.

В наші дні вектор уваги дропшіпперов змістився в бік Китаю. Магазини з Піднебесної забезпечують підприємцям величезний асортимент продукції і вигідну цінову політику, що автоматично формує високий попит на китайські товари.

Ось кілька посилань на каталоги постачальників по дропшіпінгу:

Врахуйте, що для Дропшиппінг підходить далеко не кожна ніша. Відповідно, можуть виникнути труднощі з пошуком постачальника. Є й інші мінуси, зокрема: неможливість контролювати якість товарів, тривалий термін доставки, складності з митним оформленням і т. Д.

Проте, якщо ретельно планувати відкриття бізнесу, підібрати надійних дропшіпінг постачальників інтернет-магазину і грамотно використовувати маркетингові інструменти, то такий бізнес допоможе вам швидко вийти на ринок і буде приносити стабільний дохід.

У чому підступ і чи є він взагалі?

Останнім часом в мережі все частіше з'являються публікації, в яких дропшіппінг показується з негативного боку. Доходить до того, що автори таких статей прямо називають прямі поставки банальним «кидаловом», ігноруючи успішний багаторічний досвід роботи десятків компаній. Бути може, ми помиляємося і дропшіппінг дійсно є черговою аферою? Давайте розберемося.

Почнемо з одного важливого моменту: схема прямих поставок максимально захищена від зловживань з боку постачальників, оскільки вона має на увазі створення інтернет-магазину або торгового майданчика в соціальних мережах без закупівлі товару. Ви не ризикуєте своїми грошима, а значить, говорити про «кидалово» просто нерозумно.

Інша справа, що навколо цього бізнесу крутиться безліч фірмочок, які надають консультаційні послуги. Надають, зрозуміло, не безкоштовно. Дуже поширена практика надання платного доступу до каталогів постачальників по системі дропшіппінг.

Прикладів таких сайтів маса:

Оплачуючи послуги «консультантів», ви дійсно ризикуєте втратити свої гроші. Часто виходить так, що куплені каталоги давно втратили актуальність або містять завідомо недостовірну інформацію.

За ідеєю, є ще один спосіб обману - не виплачувати продавцю його відсоток, але на практиці він зустрічається досить рідко. Інформація про шахраїв швидко поширюється по спеціалізованих форумах, і недобросовісні магазини моментально втрачають своїх партнерів. Щоб захистити себе від обману, потрібно всього лише ретельно підбирати постачальників з урахуванням рейтингу компаній і відгуків минулих клієнтів.

"Традиційні" способи роботи з постачальниками

Варіант 1: Регулярне поповнення власного складу без покупки товарів «під замовлення»

Ця схема набула найбільшого поширення в роздрібній торгівлі. Продавець працює з певним асортиментом товарів і регулярно поповнює залишки на складі в міру продажу окремих позицій. Формування каталогу продукції ведеться на підставі аналізу купівельного попиту.

Якщо працювати за цією схемою, то відкрити інтернет-магазин без вкладень зі зрозумілих причин не вийде. Фактично продавець повинен завжди тримати на складі весь асортимент продукції, що тягне за собою очевидні переваги і недоліки.

плюси:

  • швидка оборотність коштів;
  • доставка товарів в мінімально можливі терміни;
  • висока лояльність клієнтів.

мінуси:

  • необхідність мати складські приміщення;
  • можна «пролетіти» з вибраними товарами через коливання попиту;
  • підвищуються вимоги до величини оборотного капіталу.

Робота виключно з власним складом не дуже добре підходить стартапам, оскільки в цьому випадку створення інтернет-магазину зажадає куди великих витрат і необхідність мати резерв оборотних коштів.

Варіант 2: Робота «під замовлення»

Схема роботи «під замовлення» максимально проста і зрозуміла. Підприємцям не потрібно ризикувати великими товарними залишками, орендувати складські приміщення і відстежувати коливання попиту. Все, що від них вимагається, так це вибрати торговельну платформу, організувати роботу майданчика, прийняти замовлення і передати його постачальнику. Далі можливі два варіанти розвитку подій:

  • постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;
  • постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче).

постачальник відвантажує товар продавцеві, який передає його покупцеві;   постачальник відвантажує товар безпосередньо покупцеві (робота за схемою «дропшіппінг», про яку буде докладно розказано трохи нижче)

Плюси торгівлі «без складу»:

  • економія на стартовому капіталі (потрібно лише замовити створення сайту або взяти інтернет-магазин в хмарі);
  • немає потреби орендувати складські приміщення;
  • покупцям пропонується найширший асортимент продукції.

Мінуси роботи «під замовлення»:

  • труднощі з відстеженням товарних залишків у постачальника;
  • збільшення термінів доставки і втрата лояльності покупців;
  • відсутність нормального контролю якості продукції;
  • будь-які помилки постачальника позначаються на роботі вашого інтернет-магазину.

Варіант 3: Комбінована схема роботи

Комбінована схема є найпопулярнішою і надійної. Суть її полягає в тому, що продавець тримає на складі тільки ті товари, які він гарантовано зможе реалізувати, а неходові позиції замовляє у постачальника в міру необхідності.

плюси:

  • площа складу можна звести до мінімуму;
  • швидка доставка затребуваної продукції;
  • ризик, що якісь товари будуть «залежуватися» на складі, зведений до мінімуму.

мінуси:

  • часткова залежність від постачальника;
  • недостатньо оперативне отримання інформації про товарні залишки. Може скластися ситуація, коли ви продаєте рідкісний товар, а на складах постачальника він відсутній.

Висновки. Як найкраще працювати з постачальниками

Найбільшого поширення на ринку отримала комбінована схема, так як вона вигідна і постачальникам, і власникам роздрібних торгових майданчиків. Ми рекомендуємо використовувати її всім підприємцям, які вперше готують відкриття інтернет-магазину і не мають достатнього досвіду для сміливих експериментів.

Що таке дропшіппінг?
Що таке дропшіппінг?
Що таке дропшіппінг?
Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?
У чому підступ і чи є він взагалі?
Бути може, ми помиляємося і дропшіппінг дійсно є черговою аферою?
Що таке дропшіппінг?
Де знайти компанії, що надають послуги Дропшиппінг?
У чому підступ і чи є він взагалі?
Бути може, ми помиляємося і дропшіппінг дійсно є черговою аферою?

Новости