Другий супермаркет посилок відкритий в Астані

Супермаркет посилок - це новий формат центру самостійного обслуговування, який розділений на дві зони: отримання і відправка посилок по РК. Супермаркет посилок - це новий формат центру самостійного обслуговування, який розділений на дві зони: отримання і відправка посилок по РК

Фото зі сторінки Магжана Мадієв в Facebook

АТ "Казпочта" відкрило другий супермаркет посилок в Астані, передає Kazpravda.kz .
"Напередодні весняного свята Науриз мейрами ми презентуємо другий супермаркет посилок. До кінця цього року всього в Астані буде відкрито 3 супермаркети посилок, які розділять між собою все місто з видачі та прийому поштових відправлень. Поетапне відкриття супермаркетів посилок у всіх обласних центрах Казахстану триватиме до кінця 2017 року. Після Астани наступними містами стануть Алмати і Караганда. Щомісячний обсяг кожного супермаркету посилок становитиме близько 8 000 поштових відправлень ", - повідомили в прес-службі почтовог про оператора.
Отримати або відправити посилку тепер можна на правому березі столиці за адресою: вул. Бейбітшилік, 37. Зона обслуговування супермаркету посилок № 2: від вулиці С. Сейфуллина до ж-д вокзалу, район вулиць А. Іманова, Ш. Валиханова, проспекту Республіки і Богенбай-батира.
Перший супермаркет знаходиться по проспекту Туран, 37/9 (з лівого боку ТРЦ "Хан Шатир"), його зона обслуговування супермаркету посилок №1: Лівий берег, п. Комсомольський, п. Іллінка, мікрорайони "Караоткель", "Чубаров", " Акбулак ", а також вулиці Амман, Бараева, Кравцова, Ташенова і Таха Хусейна.
Обидва супермакрета посилок мають єдиний графік роботи з 08.00 до 22.00, без вихідних.
Для отримання дрібних пакетів, бандеролей та посилок, клієнту необхідно ввести трек-номер посилки або номер мобільного телефону на спеціальному терміналі, встановленому в супермаркеті посилок. Даний термінал, виявивши в системі запитувану посилку, видає талон із зазначенням стелажа, номерів ряду і осередки. Клієнту залишається пройти в зал, знайти необхідний ряд стелаж, взяти свою посилку з полиці. На касі, встановленій на виході, клієнт надає документ, що засвідчує особу, для перевірки оператором відомостей про посилку і необхідність оплати суми післяплати.

Також в супермаркеті посилок клієнт може самостійно відправити посилку в будь-який населений пункт Казахстану. Для відправлення посилки клієнт набуває гофротару (тара, упаковка), в ціні якої вже врахована вартість за доставку по РК і присвоєно трек-номер (ШПІ). Упакувавши свою посилку в спеціально відведеній зоні, клієнт проходить до встановленого терміналу з оформлення відправлення посилки, натискає кнопку "Відправити", сканує наклеєний на гофротару штрих-код, знову натискає "Відправити" і зберігає виданий терміналом талон. Після закінчення всіх дій посилку необхідно залишити на стелажі для подальшої її транспортування.

Новости