ДТЕК переводить енергоблоки з антрациту на газове вугілля

Придніпровська ТЕС завершила переклад енергоблоку №7 на спалювання вітчизняного вугілля газової марки.

Про це повідомляє прес-служба ДТЕК.

27 жовтня енергоблок потужністю 150 МВт був включений в мережу.

"Переклад Придніпровської ТЕС на газову марку вугілля - перший подібний проект для компанії ДТЕК. Він є ключовим дією компанії в рамках реалізації програми по зниженню залежності від антрациту. Реалізація проекту зайняла шість місяців", - сказано в повідомленні.

В середині листопада станція планує запустити ще один енергоблок на газовому вугіллі - №8, щоб гарантувати стабільне виробництво електроенергії та подачі тепла для Дніпра.

Щомісячний ефект економії імпортного вугілля завдяки переведенню двох блоків ТЕС на газове вугілля складе близько 90 тис тонн.

"Головна відмінність газового вугілля від антрациту - підвищений вихід летючих речовин і високий рівень запалення. Тому ми переоснащувати пилосистеми енергоблоків так, щоб забезпечити достатній рівень пожежної під час приготування і подачі палива в котел", - розповів директор з генерації "ДТЕК Енерго" Сергій Куріленко .

Переоснащення ТЕС на вугілля марки Г одночасно дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферу. Скорочення викидів в порівнянні зі спалюванням антрациту по кожному з переведених енергоблоків складе 1,1 тисяч тонн.

Нагадаємо, 15 березня DTEK EnergyGroup заявила про захоплення бойовиками так званих "ДНР" і "ЛНР" всіх активів "ДТЕК Енерго" на непідконтрольною території Донецької та Луганської областей.

Саме на захоплених підприємствах добувався дефіцитний антрацит, який до цього поставлявся на ТЕС, які перебувають на підконтрольною українському уряду території.

Як повідомлялося, ДТЕК почав поставки вугілля газової групи з США для покриття дефіциту палива на опалювальний сезон.

економічна правда

Новости