ДУХИ ЛИПА

Солодкуваті духи з ніжним ароматом липи дозволяють перенестися нам на старовинну липову алею Солодкуваті духи з ніжним ароматом липи дозволяють перенестися нам на старовинну липову алею. Липа - одна з довгоживучих дерев. Її середня тривалість життя становить близько 400 років, але іноді перевищує і тисячоліття. І щороку її тонкий і легкий аромат радує нас на алеях і в парках. У четь цього чудового дерева в декількох європейський мовами названий місяць «липень» (наприклад, в хорватському - «lipanj»). Крім цього, назва німецького міста Лейпциг також має одне коріння з назвою дерева.

Дохристиянські німецькі племена і слов'яни шанували липу, як священне дерево. Вона наділялася всілякими чеснотами античними авторами (Вергілій, Геродот, Гомер, Горацій, Овідій, Пліній). Можливо, таке ставлення до дерева склалося через його цілющих властивостей, які застосовуються в медицині і до цього дня.

Липа знайшла своє застосування і в парфумерії, але майже виключно тільки в жіночих ароматах. У чоловічому парфум, якщо запах липи і присутній, то грає тільки другорядні ролі.

Jo Malone French Lime Blossom

Жіночі духи, творцем яких стала Джо Малон, відносять до числа ароматів домінуючим запахом липи. Тонкий квітковий коктейль стає легко впізнаваним, завдяки яскраво вираженим ноток липи. Базу аромату становить бджолиний віск з верхніми нотами бергамота. Доповненням мелодії служать цитрусові, пряний естрагон, троянда, жасмин і конвалія. Сам по собі аромат чистий і повітряний, але не позбавлений жіночних солодкуватий відзвуків. Даний парфум добре підходить для повсякденного використання.

Аромат Jo Malone French Lime Blossom випускається з 1995 року. У той час автор духів ще повністю керувала створенням парфуму в фірмі Jo Malone. Пізніше ж виробництво було продано Estee Lauder, але вона залишилася в якості творчого директора, заснувавши новий будинок парфумерії Jo Loves. В іншому ароматі Малон також простежується запах липи, але він не так помітний і вловлюється тільки в початкових нотах.

L Artisan Parfumeur La Chasse aux Papillons

Аромат від бренду L Artisan Parfumeur дозволяє насолодитися нам пахощами залитого сонцем річного луки.

Назва парфуму перекладається, як «Полювання на метеликів». Квітковий коктейль, на передньому плані якого знову виступає аромат липи, наповнений легкими нотками флердоранжа, туберози і жасмину. Авторство цього чудесного аромату належить Anne Flipo, яка, крім того, відома своїми ароматами Paco Rabanne Lady Million, Giorgio Armani Acqua di Gioia, Yves Saint Laurent L Homme.

Окрему увагу варто приділити La Chasse aux Papillons Extreme .На тлі прянощів (розвоєм перець, шафран), туберози, жасмину, іланг-ілангу і меду розташовується запах липи, який в цьому ароматі виражений ще сильніше.

Elizabeth Arden 5 th Avenue

І знову в ароматі «П'ята авеню» нас вітає аромат липи. Нарівні з ним виступають конвалія і бузок. Аромат, що вийшов 15 років тому, здавалося, радував нас все життя. Витончений квітковий коктейль буде відмінним доповненням для класичного образу будь-якої жінки.

Вищезазначена композиція чудово доповнюється нотками цитрусових, магнолії, жасмину, фіалки, мускатного горіха, іланг-ілангу, туберози, персика, гвоздики, ірису, сандалу, амбри, мускусу і ванілі.

Annick Goutal Eau du Ciel Annick Goutal Eau du Ciel

Даний аромат був створений Annick Goutal ще в далекому 1986 році. Весняно-літня мелодія має легкістю, свіжістю і неймовірним звучанням. Аромат липи оточений ірисом, фіалкою, флердоранжем, бразильським рожевим деревом і неролі.

На одному американському форумі прихильниця цього парфуму під ніком icekat пише, що «Eau du Ciel пахне не духами, а природою». І дійсно, цей аромат дарує відчуття ніби-то пройшов легкий літній дощ, який не встиг навіть охолодити розігріту жаркими променями сонця землю, залишивши після себе лише аромат мокрою листя, квітів, сіна ...

Описані аромати, природно, є лише малою частиною парфуму з запахом липи. Крім них можна відзначити квітково-фруктовий коктейль Believe Britney Spears, також містить липовий аромат. Він розкривається перед нами нотами гуави і мандарина, плавно переходять в центральні аромати липи і жимолості. Базовими акордами є праліне, мускус і пачулі.

В парфум Bond No 9 Hamptons липовий аромат присутній лише спочатку разом бергамотом, а за тим змінюється нотами жасмину. База духів представлена ​​мускусно-амбровим злагодженістю. Крім того, липові відзвуки прослизають нарівні з вербеною і цитрусовими в початкових нотах Bond No 9 Central Park і Bond No 9 Eau de Noho .

Новости