Два мільярди людей у ​​світі не мають гідних умов праці - ООН

Більшість людей, які працюють неофіційно, не мають нормальних умов праці та соціальних гарантій. Більшість людей, які працюють неофіційно, не мають нормальних умов праці та соціальних гарантій

Ілюстрація / REUTERS

Два мільярди людей у ​​світі працюють неофіційно. Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці, яка є одним з установ Організації Об'єднаних Націй, оприлюдненому на сайті ООН. Згідно з інформацією, це більше 60 відсотків працюючого населення.

«Більшість цих людей не мають нормальних умов праці і соціальних гарантій», - йдеться в доповіді.

За даними дослідження, найвищий відсоток людей, які працюють неофіційно, доводиться на країни, що розвиваються (93 відсотки). В Африці неформально працюють майже 86 відсотків працюючих людей, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також в арабських державах ця цифра становить близько 68 відсотків, в Північній і Південній Америках - 40 відсотків, а в Європі і Центральній Азії - 25 відсотків.

Читайте також Рівність перемагає: в Ісландії заборонили платити жінкам меншу зарплату, ніж чоловікам

«Найбільш тривожні показники виявлені в області сільського господарства: неофіційно працюють більше 90 відсотків працівників цього сектора. В інших сферах діяльності на «неформальну економіку» доводиться половина робочих місць. У людей, що проживають в сільській місцевості, ймовірність бути найнятим неофіційно - в два рази вище, ніж у міських жителів », - заявили в організації.

Згідно з дослідженням, чоловіки влаштовуються на роботу неофіційно на п'ять відсотків частіше, ніж жінки. У той же час права жінок, що працюють неформально, обмежують більшою мірою.

Крім того, наголошується, що рівень освіти є ключовим фактором, що впливає на неофіційне працевлаштування: чим він вищий в суспільстві, тим нижче показники за кількістю робочих місць в «неформальній економіці».

Згідно з дослідженням, бідність визнана як причина, так і результат неофіційного працевлаштування.

«Доповідь продемонстрував, що бідні люди частіше працевлаштовуються неформально, при цьому від бідності частіше страждають люди, що працюють неофіційно», - пояснили автори роботи.

Експерти підкреслюють, що перехід до формальній економіці і офіційним працевлаштування - необхідна умова гідного праці та сталого розвитку.

Як повідомляв УНІАН, раніше в уряді Німеччини заявили, що восьмигодинний робочий день застарів .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости