DVV International: Detail

Представництво зареєстрованого товариства "Deutscher Volkshochschul-Verband eV" (ФРН) в Республіці Білорусь запрошує до співпраці тренера для розробки і проведення триденної Літньої академії для центрів освіти дорослих та ініціативних груп учнів міст, присвячену темі стратегічного планування, а також розробки освітніх програм на підставі результатів оцінки освітніх потреб цільових груп.

Представництво зареєстрованого товариства Deutscher Volkshochschul-Verband eV (ФРН) в Республіці Білорусь запрошує до співпраці тренера для розробки і проведення триденної Літньої академії для центрів освіти дорослих та ініціативних груп учнів міст, присвячену темі стратегічного планування, а також розробки освітніх програм на підставі результатів оцінки освітніх потреб цільових груп

Представництво зареєстрованого товариства "Deutscher Volkshochschul-Verband eV" (ФРН) в Республіці Білорусь запрошує до співпраці тренера для розробки і проведення триденної Літньої академії для центрів освіти дорослих та ініціативних груп учнів міст, присвячену темі стратегічного планування, а також розробки освітніх програм на підставі результатів оцінки освітніх потреб цільових груп.

Про "Програму навчаються міста і організації" та її учасників і учасниць:

Програма спрямована на розвиток потенціалу ініціативних груп з населених пунктів, які прагнуть створювати і розвивати у себе "навчається місто" / "навчається територію", а також організацій, які займаються створенням і розвитком центрів освіти дорослих в різних регіонах Білорусі. Для участі в Програмі в 2019 р були відібрані представники 11 команд (7 ініціативних груп учнів міст і 4 центри освіти дорослих). Програма стартувала в травні 2019 р

Завдання Програми на 2019 р .: розробка стратегічного плану, опрацювання моделі центру освіти дорослих стосовно до місцевих умов, підтримка в організаційному розвитку беруть участь в Програмі.

Програма передбачає кілька очних зустрічей (стартову, підсумкову зустрічі і Літню академію), а також роботу онлайн: виконання щомісячних завдань. Завдання учасників і учасниць на червень і липень - планування і проведення аналізу освітніх потреб своїх цільових груп (в більшості випадків це: кабінетне дослідження, фокус-групи / глибинні інтерв'ю, онлайн-анкетування). За результатами даної роботи кожною командою буде підготовлений невеликий змістовний звіт, який буде наданий тренеру для ознайомлення.

Завдання Літньої академії: Учасники та учасниці повинні навчитися основам стратегічного планування та розробити чернетку свого стратегічного плану дій по а) розвитку свого центру освіти дорослих; б) розвитку освіти дорослих в своєму населеному пункті (у контексті концепції " того, хто навчається міста "). Стратегічні плани будуть доопрацьовуватися командами після Літньої академії. Крім того, учасники та учасниці повинні освоїти основи планування освітніх програм на підставі результатів, отриманих в ході аналізу освітніх потреб своїх цільових груп (передбачається практична робота на прикладі актуальних для них програм).

Терміни проведення: 15-17 серпня 2019 р

Кількість лотів: 23-25 чоловік (кожну команду представляють 1-2 людини).

Формат: Літня академія є виїзний триденний тренінг (база за містом недалеко від Мінська). Планується, що робота в перший день розпочнеться о 13.00 (виїзд з Мінська - в 11.00). Орієнтовна кількість годин роботи тренера в перший день - 6, у другій - 8, в третій - 6. Від'їзд до Мінська заплановано на 16.00 17 серпня.

Основні теми Літньої академії:

1. Модель KPI (ключових показників ефективності) для центрів освіти дорослих, розробленої DVV International (умовна ідеальна модель на майбутнє).

2. Стратегічне планування діяльності з розвитку центрів освіти дорослих / з розвитку освіти дорослих в містах, які хочуть стати учнями містами;

3. Розробки освітніх програм на підставі результатів оцінки освітніх потреб цільових груп.

Вимоги до тренера:

  • досвід роботи в сфері додаткової освіти дорослих;
  • досвід в розробці тренінгів та навчальних матеріалів;
  • досвід проведення тренінгів для організацій громадянського суспільства та державних організацій.

Для участі в тендері:

Зацікавлені експерти можуть подати заявки на участь у конкурсі, надавши наступні документи:

  • CV / Резюме;
  • свої пропозиції щодо проведення Літньої академії (короткий опис змісту, методики і очікуваних результатів) із зазначенням бажаної суми винагороди.

Термін подачі тендерних пропозицій: 20 июля 2019 г. (включно). Результати будуть відомі не пізніше 25 липня 2019 р

Пошта для подачі заявок та консультацій: [email protected] , Валентина Сидоркина, координатор Програми "Ті, що навчаються міста і організації"

Новости