Джеффрі Фокс - Як стати генеральним директором. Правила сходження до вершин влади в будь-якій організації

Джеффрі Дж. Фокс

Як стати генеральним директором. Правила сходження до вершин влади в будь-якій організації

Керівник проекту Н. Хонякова

Редактор Н. Хонякова

Технічний редактор Н. Лісіцина

Коректор М. Савіна

Комп'ютерна верстка К. Лунь, Ю. Юсупова

Художник обкладинки К. Лунь

© Jeffrey J. Fox, 1998..

Вперше видано в Hyperion. All rights reserved. Переклад виданий за ліцензією Doris S. Michaels Literary Agency, Inc., New York, USA

© Видання російською мовою, переклад, оформлення. ТОВ «Альпіна Бізнес Букс», 2004

Всі права захищені. Жодна частина електронного примірника цієї книги не може бути відтворена в якій би то не було формі і якими б то не було засобами, включно з розміщенням в мережі Інтернет та в корпоративних мережах, для приватного та публічного використання без письмового дозволу власника авторських прав.

Передмова до російського видання

Чому ви відкрили цю книгу? Швидше за все, вас привабило її назву. Справді, в психології будь-якої людини закладено прагнення або, у всякому разі, інтерес до влади. Прагнення до влади не повинно бути сліпим. Не можна просто взяти і сказати: «Я хочу стати президентом країни або генеральним директором великої організації». Крім бажання потрібне розуміння певних правил цієї гри, своєї відповідальності і - деякі дії. Кожна людина може стати професіоналом у своїй галузі, але це не означає, що він може стати керівником організації. Для цього необхідно щось інше. Саме про це розповідає книга.

Тут викладені, на перший погляд, прості і зрозумілі будь-якій людині правила. Деяким якісь з них можуть здатися настільки примітивними і банальними, що вони, швидше за все, не дадуть собі праці подумати над ними і спробувати дотримуватися їх. І зроблять велику помилку. Ці правила відображають суть того, що робить людину реальним кандидатом в генеральні директори, той лад мислення і поведінки, які допомагають просуватися на вершину влади в організації. Може бути, саме тому книга стала бестселером в США і переведена на кілька мов.

Про те, як зробити кар'єру в компанії, написано чимало, вибір тут досить широкий. Чому ми вирішили представити російському читачеві саме цю книгу?

По-перше, це чесна книга. Автор говорить про те, що він бачить в дійсності, яка часто далека від ідеалу, і не намагається побудувати складні теоретичні конструкції там, де повинен працювати здоровий глузд. По-друге, незважаючи на те що автор спирається насамперед на свій особистий досвід, на реальність американських компаній, тут зібрані спостереження, справедливість і точність яких, як нам видається, не обмежені цією реальністю. У багатьох описаних тут ситуаціях російські менеджери побачать знайомі риси. По-третє, ця книга може бути корисна далеко не тільки тим, хто будь-що-будь вирішив зайняти крісло генерального директора. Чим би ви не займалися, вам доводиться працювати з іншими людьми, і, щоб працювати успішно, треба вміти вибудувати відносини з ними на правильній основі. Бажаємо вам успіху!

Андрій ХоняківВидавництво «Альпіна Бізнес Букс»

Вступ

Чому вам варто прочитати цю книгу

Якщо ви купили цю книгу - ви людина честолюбна. Якщо цю книгу вам хтось подарував або дав почитати, то безумовно цей хтось вважає вас таким. Честолюбство, яке змушує людину дізнаватися щось нове, вдосконалюватися професійно, думати про те, як зробити внесок в варте справу, прагнути до успіху і фінансового благополуччя або до того, щоб очолити організацію, - це здорове честолюбство.

Генеральний директор - це людина, яка має стратегічну та оперативну відповідальність за майбутнє своєї організації і її процвітання. Генеральний директор може виступати в різних особах. Це може бути, наприклад, ректор коледжу, керуючий партнер, директор заводу, генерал армії, рим ський тато, королева або губернатор ...

Якщо стати великим начальником - це саме те, чого ви хочете, книга буде вам корисна. Існує безліч факторів, які можуть серйозно вплинути на шлях до досягнення поставленої вами мети: робочі звички, удача, розрахунок часу, суперники, прихильники, тип особистості, талант, різні обставини і т. Д. Ця книга допоможе вам поліпшити робочі навички, збільшить шанси піднятися по службових сходах, упорядкувати часовий графік, перевершити суперників і використовувати ваш талант майстерно.

Це книга порад і рекомендацій. Всі ідеї, викладені в ній, засновані на реальних ситуаціях у справі бізнесу та управління організаціями і не є частиною будь-якого курсу MBA. Ці ідеї відверті, ясні і зрозумілі, вони в основному є безсумнівні. Книгу буде легко читати, і матеріал добре запам'ятається.

Багато рад сформульовані у вигляді правил або вказівок, що відображають порядок речей, як він є, а не яким він має бути. Незважаючи на те що головна мета цієї книги - допомогти вам у кар'єрному зростанні, багато поради і зауваження будуть корисні і в повсякденному житті.

Найкращий спосіб стати президентом або генеральним директором корпорації - купити або почати справу. Але якщо ви плануєте зробити собі кар'єру у великій корпорації, ця книга - для вас. Втім, вам її варто прочитати і в тому випадку, якщо ви маєте намір вести свій бізнес.

Рукопис був ретельно відредагований Лорі Абкемайер (Laurie Abkemeier) у видавництві Hyperion і представлена ​​агентством Doris S. Michaels Literary Agency, Inc. у Нью Йорку. Я з цікавістю чекаю ваших відгуків, коментарів, ідей, повідомляйте мені про будь-якому позитивному результаті, якого ви досягли, керуючись цією книгою. Пишіть мені: с / o Hyperion, 77 West 66th Street, 11th Floor, New York, New York 10023-6298.

Дякую вам. Джеффрі Дж. Фокс

Присвячується Легу Ф. Ноулс (молодшого)

(1919-1997)

Голові Правління Bealieu Vineyard, Напа, Каліфорнія

Музиканту - він грав на трубі в оркестрі Гленна Міллера,

суперфахівців з продажу,

істинному керівнику організації, наставнику.

I. Завжди вибирайте роботу, яка краще оплачується

Якщо ви вже вирішили, чим збираєтеся зайнятися, то, що б це не було - банківська справа, реклама, виробництво або щось інше, - йдіть працювати в ту компанію, де більше платять. Якщо ви ще не вибрали, в якій області хочете робити кар'єру, шукайте роботу, де більше платять. Працюючи в корпорації, завжди прагнете отримати такий проект або призначення, де більше платять.

Існує кілька важливих причин, чому саме гроші повинні визначати ваш вибір. По-перше, весь пакет додаткових благ і виплат (бонуси, премії) та його зростання завжди буде грунтуватися на вашій заробітній платі. Всі додаткові винагороди корпорації дають виходячи з процентних співвідношень. Отже, десятивідсоткова надбавка до зарплати в $ 22 000 на $ 200 більше, ніж така ж надбавка до зарплати, яка становить $ 20 000.

По-друге, чим більше вам платять, тим більше ви помітні для вищого керівництва компанії.

По-третє, чим більше вам платять, тим більшого від вас чекають. Це означає, що поле вашої відповідальності буде ширше, число завдань і проблем, які вам треба буде розв'язати, більше. А чим більше можливостей показати результат, тим коротше шлях до успіху.

По-четверте, якщо є два кандидати на посаду з зарплатою в $ 50 000 і при цьому зарплата одного становить $ 30 000, а іншого - $ 40 000, місце неодмінно отримає той, у кого в даний момент заробітна плата більше. Працівник, який оплачується вище, завжди отримує кращу посаду. І тут неважливо, талановитий він чи ні, і чи дійсно він вніс помітний вклад у роботу компанії. Корпорації завжди і в усьому шукають найбільш прості рішення. А яке рішення може бути простішим, ніж рішення просунути по службі високооплачуваного працівника? [1]

І нарешті, гроші в бізнесі - це свого роду табло, де відображаються набрані вами окуляри. Чим більше ви набираєте, тим краще у вас йдуть справи. Все просто.

II. Уникайте допоміжних функцій, шукайте роботу, прямо пов'язану з бізнесом

Основні підрозділи - це ті, що роблять гроші. Найбільш важливі роботи - ті, від яких прямо залежать доходи і втрати.

Відмінності між основними і допоміжними функціями в компаніях бувають іноді розмиті, але в усіх випадках головні справи робляться саме в основних підрозділах.

Отримати місце в такому підрозділі означає отримати можливість брати участь у веденні власне бізнесу. Працівники та керівники відділів продажів, менеджери по продукції, менеджери з виробництва, директора з маркетингу, контролери, менеджери проектів і генеральні директори - все це позиції, безпосередньо включені в основну діяльність компанії. Допоміжні, що підтримують бізнес роботи зосереджені в юридичних, інформаційних, дослідницьких і адміністративних службах. Завдання основних робіт - залучити й утримати клієнтів. Всі роботи, прямо не пов'язані з цим завданням, за великим рахунком - зайві.

Кінець ознайомчого уривка

СПОДОБАЛАСЯ КНИГА?

Джеффрі Дж
Ця книга коштує менше ніж чашка кави!
ДІЗНАТИСЬ ЦІНУ

Чому ми вирішили представити російському читачеві саме цю книгу?
А яке рішення може бути простішим, ніж рішення просунути по службі високооплачуваного працівника?

Новости