Джеггінси і болеро: новий модний тренд сезону весна / літо 2010

Мода перероджується на очах. Буквально щодня вона пропонує нам нові варіанти дизайнерських рішень або повертає до життя вже забуті ідеї, фасони і лекала. Невимушеність атмосфери реінкарнації моди настільки органічно вписується в процес нашого існування, що іноді ми навіть не помічаємо, як починаємо вихваляти те, що давно вже викреслили з пам'яті за непотрібністю. У прийдешньому сезоні модники і модниці, вихваляти, по видимому, будуть нетрадиційні гібриди традиційних нарядів, які повернулися в моду так само несподівано, як з неї і зникли - джеггінси і болеро.

Джеггінси: диско-стиль повертається

Джеггінси, утворені від своєрідного злиття джинсів і футболок, в сучасну моду повернулися з 80-х років XX століття Джеггінси, утворені від своєрідного злиття джинсів і футболок, в сучасну моду повернулися з 80-х років XX століття. Тоді, на піку популярності стилю Диско, їх носила мало не кожна «просунута чувиха». Однак, якщо уважно порівняти старі і сучасні моделі цих вузьких штанів, можна помітити суттєві зміни, які вони зазнали за своє тридцятирічне існування. Джеггінси стали м'якшими (тепер в них більше 60% еластану) і обзавелися низьким поясом. Вони придбали накладні кишені, численні принти і прикраси, виконані з страз, заклепок і нашивок, виточок збоку і у лінії щиколотки. Крім того, джеггінси стали менш провокаційними і більш елегантними. З моди вийшла різнобарвна «хіпова» забарвлення.

Про нинішні джеггінси можна сказати, що це ще не джинси, але вже і не легінси. Такий перехід від спортивно-викликає до традиційно-тривіального стилю постаралися максимально використовувати найвідоміші модні дизайнери. У минулому весняно-зимовому сезоні бавовняні джеггінси кольору «під денім» на своїх моделей надів сам Карл Лагерфельд. Потім нова тенденція була підхоплена іншими, не менш відомими кутюр'є. Цей «привіт з 80-х» був присутній в колекціях Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Marc Jacobs, а до показів сезону 2009/2010 джеггінси вже повноправно «царювали» на подіумах найбільших модних столиць світу.

Джеггінси - дуже своєрідний вид штанів, які не одягнеш просто так. Вони вимагають відповідного супроводу, у вигляді кофт або пуловерів з «витягнутим» низом, масивної горловиною або V-подібним вирізом. Крім того, для джеггінси потрібне взуття або на високих підборах, або без танкетки в принципі. Ніяких черевик, напівчобітків або чобіт. Одягнувши масивну взуття разом з джеггінси, ви ризикуєте бути схожою на мисливицю з найближчого лісу або рибачку з сусіднього пірсу. А ось балетки дуже навіть підійдуть. Тим більше що, в більшості випадків, матеріал, з якого виробляються джеггінси (наприклад, бавовна), дуже тонкий, що передбачає носіння цих штанів в неморозние дні.

Пам'ятайте, що джеггінси, в силу своєї еластичності і «облегаемость», підкреслять всі достоїнства і недоліки ваших стегон. Якщо ви - щаслива власниця багатьох форм, як у Шакіри чи Бейонсе, краще подумати про інші варіанти вбрання. Якщо ж все досить мініатюрно, як у Кайлі Міноуг, не замислюючись вибирайте джеггінси.

Болеро - це майже танець

Болеро - це, дійсно, не тільки танець, але ще і модний елемент жіночого гардеробу Болеро - це, дійсно, не тільки танець, але ще і модний елемент жіночого гардеробу. А, крім усього іншого - багатофункціональний елемент одягу. Болеро можна носити практично цілий рік, періодично лише змінюючи матеріал, з якого зроблена ця вічна річ. Найбільш поширені болеро ажурні, з тонкого трикотажу, а також зимові варіанти - зі штучного хутра або в'язані. Рукава, на відміну від основи кофтинки, довгі, або три чверті. Застібки: гудзики, блискавки, або зав'язки.

Взагалі-то болеро вважається додатковим елементом одягу, який підійде до топу, сарафана, водолазці, сукні або тонкої сорочці. У денному вбранні також можна завітати прямо з корабля на бал, тобто на вечірку або прийом, де болеро вже давно визнано цілком підходящим варіантом одягу. Варто хіба що замінити в'язане болеро на ажурне, з мерехтливої ​​тканини зі стразами або паєтками.

Звичайне трикотажне болеро, не надто довге і не дуже короткий, можна носити в поєднанні з шовковим шарфом, або без нього. В останньому випадку погляду публіки відкривається приваблива зона жіночого декольте. Ще один важливий штрих: болеро просто вимагає обов'язкової наявності різних аксесуарів - ременів, поясів, браслетів. У такому випадку весь наряд виглядає максимально закінченим. І, головне: не носіть болеро на голе тіло. Це щось з розряду стилю сирітки Сью, непопулярного останнім часом.

Затребуваність цього елемента одягу доводять не тільки численні моделі коротеньких кофтинок, представлені у вітринах наймодніших магазинів світу, а й неодмінна участь болеро в актуальних сезонних показах.

Своє бачення болеро, як центральної ланки наряду справжньої модниці, в сезоні весна-літо 2010 вже продемонстрували такі бренди, як Trussardi, Versace і Louis Vuitton. Одна з останніх знахідок від Louis Vuitton - майстерна вишивка на спині. Моделі всесвітньо відомого бренду в цьому році вийшли на подіум в коротких кофтинах, на спині яких були зображені вогнедишні дракони і хитромудрі квіти.

Тимур Кресник

Новости