Джек Рассел тер'єр опис породи: особливості

  1. Історія Джек Рассел тер'єрів
  2. Джек Рассел тер'єр - характеристика породи
  3. Опис породи Джек Рассел тер'єр: стандарти
  4. Виховання і дресирування
  5. Гідності й недоліки

Джек Рассел - мрія багатьох дітей, і тих, хто хотів би завести компаньйона. Це розумні, кмітливі і дуже активні тварини, які мають лагідну вдачу. Цікаво? Прочитайте статтю, щоб дізнатися більше. Появівшітсь фільмі «Маска», ця порода стала дуже популярною, наступні фільми з Джек Рассел тер'єром, такі як «Мій пес Скіп», «Хороший рік» та «Артист», тільки збільшили її затребуваність. За даними соціологів, кожен десятий собачник думає про них, як про диванних собаках, але виводилися Рассел як мисливські.

Історія Джек Рассел тер'єрів

Історія породи Джек Рассел тер'єр - це історія виведення собаки для норной полювання на лисиць і переслідування тварин під землею. Вона повинна була стати помічником пішого мисливцеві. У Великобританії їх почали виводити більше 200 років тому. В якості основи використовували тер'єрів, які володіли витривалістю, добре поводилися в полюванні, а в породі часто зустрічалися невеликі, але пропорційно розвинені представники.

Чи знали ви, що   характер чихуахуа - особливість цієї породи Чи знали ви, що характер чихуахуа - особливість цієї породи ? Дізнатися більше можна в статті.

дізнатися список продуктів того, що не можна годувати чухуахуа, ви можете в нашій статті.

Сьогодні Рассел-тер'єри більше поширені в Австралії, ніж у Великобританії, де як і раніше використовуються для полювання на лисиць, борсуків і зайців, а також більших тварин. Вони є відмінними щуроловами. Їх використовують на фермі для захисту домашніх тварин на випасі - скромні розміри не заважають Рассел відганяти лисиць і гієн. Вони навіть придатні для сторожової та вартової служби при відповідному навчанні.

Джек Рассел тер'єр - характеристика породи

Порода собак Джек Рассел тер'єр (англ Порода собак Джек Рассел тер'єр (англ. Jack Russell Terrier) - це розумні, кмітливі і дуже активні тварини. Вони підійдуть для активного відпочинку і ідеальні для сімей з дітьми.

Тварини не уявляють складнощів у догляді, вимагають тільки регулярного вичісування і догляду за вухами і очима. Годування, переважно, здійснювати сухим кормом для дрібних порід. Краще вибирати професійні лінії кормів. У період зростання необхідно використовувати спеціальні добавки для правильного розвитку і формування молодої тварини.

Опис породи Джек Рассел тер'єр: стандарти

Стандарт породи затверджені кінологами:

  • Ідеальний зріст у холці - від 25 до 30 см.
  • Вага 5-6 кг.
  • Лапи і тіло повинні бути пропорційні один одному.
  • Груди вузька і не висунута вперед, а голова - помірної ширини і досить плоска.
  • Забарвлення - білий з симетричними рудо-коричневими плямами на морді і біля основи хвоста.
  • Хвіст може бути як довгим, так і купейним.
  • Шерсть гладка і жорстка.
  • Собака повинна бути мускулистої, тіло більше витягнуто в довжину, ніж в ширину.

Виховання і дресирування

Породистий міні-пес - це розумна і вихована собака, яка здатна беззаперечно підкорятися господареві Породистий міні-пес - це розумна і вихована собака, яка здатна беззаперечно підкорятися господареві. Вони можуть жити з іншими родичами, оскільки спочатку були призначені для полювання в парі з більш великими собаками. А ось кішки можуть стати об'єктом справжнього полювання.

Собака Джек Рассел тер'єр і діти відмінно уживаються один з одним за рахунок грайливого характеру і активності.

Однак виховання і дресирування необхідні. Інакше він може кусатися за ноги, гризти взуття і речі, псувати меблі. Його невгамовна енергія змушує всюди шукати пригоди.

Разом з тим, розумове навантаження займає тварина не менше, ніж фізична. Тому оптимальним способом виховання будуть професійні заняття з кінологом, який навчить малюка основам слухняності, командам, при бажанні, ви можете пройти циркові курси і розігрувати цілі вистави. Необхідно відразу закріпити за собакою роль підлеглого, а не глави зграї, інакше лідерської характер тваринного постійно буде себе проявляти.

Дізнайтеся все про зворушливих   міні щенят йоркширського тер'єра   , Які не залишать нікого байдужим Дізнайтеся все про зворушливих міні щенят йоркширського тер'єра , Які не залишать нікого байдужим.

Скільки живуть собаки йоркширський тер'єр? Читайте тут у нас.

У статті, http://pesikmini.ru/mops/shhenki.html , Інформація про відхід і годуванні щенков мопса.

Слід пам'ятати про необхідність адекватного навантаження, адже це мисливська порода, для неї властиво бігати по лісі по кілька годин, вишукуючи здобич. Замінити таку активність можна апортировки або грою у фрісбі, прогулянками по парку. Ця невелика собачка ідеально підходить в якості напарника по бігу.

Гідності й недоліки

До недоліків можна віднести активний характер, якщо у вас мало часу на ігри. В такому випадку, міні-песик може почати шукати розваги самостійно. Тому він не підходить людям похилого віку. Кращий друг Рассела - це підліток, у якого багато енергії.

Пропонуємо вам подивитися відео-огляд про породу:

Переваги ж - це веселий характер, здатність виконувати навіть складні команди і легкість в навчанні. Пес без праці освоює циркові трюки.

Джек Рассел тер'єр, при правильному підході, може стати вашим кращим другом, що всюди буде з вами і подарує масу позитивних емоцій. Головне - приділяти йому багато часу і займатися вихованням.


Цікаво?
Скільки живуть собаки йоркширський тер'єр?

Новости