EAC - єдиний знак обігу продукції на ринку держав-членів Митного союзу. Лазерне маркування Знака Томоженного союзу на продукції. Лазерне гравірування на прес-формах.

липень 2012

1. Область застосування

Положення про єдиний знаку обігу продукції на ринку держав - членів Митного союзу розроблено відповідно до Угоди про проведення узгодженої політики в галузі технічного регулювання, санітарних і фітосанітарних заходів від 25 січня 2008 року і з урахуванням положень Угоди про єдині принципи і правила технічного регулювання в Республіці Білорусь, Республіці Казахстан та Російської Федерації від 18 листопада 2010 року.

У цьому Положенні визначається порядок і правила застосування, форма і розміри єдиного знака обігу продукції на ринку держав - членів Митного союзу (далі - єдиний знак звернення).

2. Загальні положення

Єдиний знак звернення свідчить про те, що продукція, маркована їм, пройшла всі встановлені в технічних регламентах Митного союзу процедури оцінки (підтвердження) відповідності та відповідає вимогам всіх поширюються на дану продукцію технічних регламентів Митного союзу.

Маркування єдиним знаком звернення здійснюється перед випуском продукції в обіг на ринок держав - членів Митного союзу.

3. Опис зображення єдиного знака звернення

3.1. Єдиний знак звернення має наступне зображення (рис. 1 і рис. 2):

2):

Зображення єдиного знака обігу продукції на ринку

держав - членів Митного союзу

3.2. Зображення єдиного знака обігу продукції EAC є поєднанням трьох стилізованих букв "E", "A" і "C", графічно виконаних з застосуванням прямих кутів, має однакові висоту і ширину, становить точні пропорції квадрата на світлому (рис. 1) або на контрастному тлі (рис. 2).

EAC розшифровується як Євразійське відповідність (Eurasian Conformity).

3.3. Розміри єдиного знака звернення визначає виробник, уповноважена виробником особа, імпортер (постачальник), який отримав право на його застосування.

Базовий розмір повинен бути не менше 5 мм.

Розміри єдиного знака звернення повинні гарантувати чіткість його елементів і їх розрізнення неозброєним оком на загальному кольоровому тлі об'єкта.

Зображення єдиного знака звернення на масштабній сітці наведено на малюнках 3 і 4:

3.4. Єдиний знак звернення може бути здійснене будь-яким способом, що забезпечує чітке і ясне його зображення протягом усього терміну служби (придатності) продукції.

4. Порядок застосування єдиного знака звернення

Виробники, уповноважені виробником особи, імпортери (постачальники) продукції мають право маркування її єдиним знаком звернення, якщо продукція пройшла всі встановлені відповідним (и) технічним (і) регламентом (ами) Митного союзу процедури оцінки (підтвердження) відповідності на території однієї із Сторін, що підтверджено документами, передбаченими для відповідних форм оцінки відповідності в Митному союзі.

5. Правила застосування єдиного знака звернення

5.1. Єдиний знак звернення наноситься на кожну одиницю продукції, упаковку або супровідну документацію.

5.2. Зображення єдиного знака обігу продукції на ринку Сторін має бути одноколірним і контрастувати з кольором поверхні, на яку воно нанесено.

5.3. Місце нанесення єдиного знака звернення на продукцію, тару (упаковку) і документацію встановлюється в технічному регламенті Митного союзу.

5.4. Не допускається нанесення маркування, знаків і написів, здатних ввести в оману споживачів і зацікавлених осіб щодо значення і зображення єдиного знака звернення (EAC).

У разі якщо на продукцію наносяться інші знаки відповідності, в тому числі, знаки відповідності добровільних систем сертифікації продукції, то вони не повинні погіршувати видимість, чіткість і читаність єдиного знака звернення.

Новости