Economy - Invest in Georgia

  1. Валовий внутрішній продукт
  2. Державний борг
  3. ІНФЛЯЦІЯ
  4. ПРЯМІ ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ
  5. Інтерактивна карта Грузії

Інтерактивна

Мапа

Інтерактивна

Мапа

Валовий внутрішній продукт

Грузія має всеосяжну і диверсифіковану структуру ВВП, що має вигідні позиції для стійкого зростання. Через девальвацію Грузинського Лари до долара США, загальний ВВП в доларах США показує падіння в 2015 році, але насправді реальний темп зростання ВВП в 2015 році склав 2,8%. Сукупний середньорічний темп зростання ВВП за останні 5 років, з 2010 по 2014 рік, досягли 4.9%. Згідно загальним прогнозами, Грузія збереже стійке зростання в найближчі роки.

Державний борг

Покриття державного боргу Грузії відбувається на пільгових умовах, при неухильному зниженні коефіцієнта заборгованості з 2003 року. У 2015 році 79% державного боргу становив зовнішній борг, з переважанням в ньому двостороннього і багатостороннього боргу. Причиною збільшення державного боргу в минулому році є девальвація Грузинського Лари до іноземних валют в 2015 році.

ІНФЛЯЦІЯ

Цінова стабільність життєво важлива для стійкого економічного зростання країни. Для стимулювання стабільності цін, Національний банк Грузії в якості свого інструменту вибрав цільової режим інфляції (режим «таргетування») інфляції. Національним банком Грузії оголошені темпи інфляції в 5% на період з 2016 і на 2017 рік - 4%. Для 2018 року, цільовий показник інфляції Національного Банку Грузії буде знижений до довгострокового рівня 3%.

ПРЯМІ ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ

Стабільне політичне середовище, ліберальна і вільна ринкова економіка, наявність робочої сили за конкурентноздатною ціною, лише 6 плоских податків, пільгові торгові режими і розвинена транспортна інфраструктура робить країну привабливою для іноземних інвестицій. Грузія підписала двосторонні інвестиційні договори (БІТ) з 32 країнами і є членом Конвенції МЦВІС з 1992 року.

Інвестиційний клімат і можливості Грузії приваблюють інвесторів з усього світу. У 2013 році ПІІ склали 942 мільйонів доларів США, а в 2014 досягли 1,758 мільйонів доларів США, що є 87% -ним зростанням в порівнянні з минулим годом.Предварітельное число ПІІ склало 1,351 мільйонів доларів США в 2015 році.

Інтерактивна карта Грузії

Top

Новости