Єдина церква в Україні: Навальний звинуватив Путіна, новини сьогодні, Оглядач

Російський опозиціонер Олексій Навальний висловився про наслідки автокефалії УПЦ і назвав президента РФ Володимира Путіна ворогом "русского мира".

Пост про те, чим може об'єднавчий Собор, на якому була створена помісна православна церква в Україні, вилитися для РФ, він опублікував 15 грудня в Twitter.

"Сьогодні відбудеться подія історичного масштабу. Розкол. Собор в Києві завершить створення помісної церкви в Україні. РПЦ втратить до половини" живих "парафій", - написав політик, в черговий раз проігнорувавши зауваження до своєї грамотності.

РПЦ втратить до половини живих парафій, - написав політик, в черговий раз проігнорувавши зауваження до своєї грамотності

Олексій Навальний

Федеральне агентство новин

За його словами, винен у всьому Путін, який допустив таку ситуацію. "Те, що створювалося сотні років, було зруйновано Путіним і його ідіотами за чотири роки. Путін - ворог" русского мира ", - підкреслив Навальний.

Пост викликав бурхливу дискусію в мережі. Опозиціонеру в черговий раз нагадали, що слід писати "в Україні", а також вказали на те, що створення незалежної УПЦ - це історичний процес, а не розкол.

Думкою поділився і російський активіст Павло Шехтман. Він привітав українців з великим моментом в їх історії. Відносно Путіна же публіцист підтримав позицію Навального.

Павло Шехтман

"Якщо розуміти під просуванням" русского мира "не всяке Гопництво, а просування культурного впливу за французьким зразком, то немає у нього більшого ворога, ніж Путін. І так, Путін зруйнував за 4 роки все заділи, які були закладені з давніх часів", - написав він.

Культура в РФ, на думку Шехтмана, зруйнована зсередини. "Що можуть запропонувати світові ці люди, окрім ботоферм, туристів в Солсбері і зелених чоловічків?" - підсумував активіст.

як повідомляв OBOZREVATEL , Раніше в мережі припустили, що автокефалія в Україні призведе до відставки патріарха Кирила .

Ми в Telegram ! Підписуйся! Читай тільки краще!

Що можуть запропонувати світові ці люди, окрім ботоферм, туристів в Солсбері і зелених чоловічків?

Новости