Egg Guru - Перший про яйця. Можна або не можна їсти вечорами смажену яєчню

  1. коли не можна
  2. А коли можна?

Є на ніч яєчню можна не всім

Багато прихильників здорового харчування, люди, що дотримують дієту, запитують: чи можна їсти яєчню пізно ввечері? Це неймовірно смачна страва, нескладне в приготуванні, а з додаванням різноманітних інгредієнтів - овочі, шинка або ковбаса, яке може замінити повноцінний вечерю. Однозначної відповіді на поставлене запитання немає, але ми спробуємо наблизитися до правильного рішення.

коли не можна

Яєчня готується з використанням олії, що підвищує калорійність страви, і це основний аргумент проти її вживання, особливо в другій половині дня. Спортсмени та люди, що ведуть спортивний спосіб життя, вважають за краще з'їдати вуглеводи в першій половині дня, а ввечері їсти овочеві страви з м'ясом. Яйця містять багато білка, але рослинне, тим більше вершкове масла, використовувані для змазування сковороди, зводять нанівець всі прагнення дотримуватися денної баланс калорій, вуглеводів, жирів і білків. Краще віддати перевагу омлет.

Важливо, що смажена їжа протипоказана при ряді захворювань шлунково-кишкового тракту і підшлункової залози. Багато шанувальників правильного харчування переконані: жарка збільшує ризик розвитку онкологічних захворювань. Частка істини в цьому є: вершкове масло, а також деякі рослинні масла при горінні виділяють альдегід - речовина, що відноситься до канцерогенів. Виходить, не має різниці, в який час доби готувати яєчню - вона все одно виявиться шкідливою.

Аргументи проти:

  • калорійність;
  • Велика кількість вуглеводів;
  • Шкода смаженої їжі.

А коли можна?

Правильний розрахунок калорій допоможе їсти яєчню вечорами

Якщо ви не противник правила «не їсти після шести», лікар не забороняв використовувати яйця і масло, то обмеження у вживанні яєчні на ніч практично відсутні, тобто її можна і потрібно.

Яйця - корисний продукт, що містить рідкісні вітаміни, джерела яких важко знайти в інших продуктах харчування. Але пам'ятайте: медики не рекомендують з'їдати більше 2-3 яєць щодня.

Також є смажені яйця пізнього вечора дозволяється тим, хто сидить на дієті і вміє підраховувати КБЖУ. Ні, ми не помилилися. Якщо ви ревно стежите за фігурою і своїм здоров'ям, вам не складе труднощів розрахувати, скільки вуглеводів і жирів ви вже з'їли протягом дня, і чи знайдеться в добовому раціоні місце для такого простого і улюбленої страви як яєчня.

Калорійність яєчні на 100 г готового продукту:

Калорії - 186 ккал;
Білки - 12,5 г;
Жири - 14,19 г;
Вуглеводи - 1,35 м

Є досить простий спосіб знизити калорійність яєчні: для цього достатньо готувати її на сковороді з антипригарним покриттям, що не змащуючи дно посуду жирами. Але при такому способі потрібно особливо уважно стежити за процесом приготування, смажити на маленькому вогні і частіше перевертати яйця на сковорідці.

Ми живі люди. Іноді можемо допустити помилку, але ми хочемо зробити наш сайт краще. Якщо Ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter. Будемо Вам дуже вдячні!

А коли можна?

Новости