Екран для радіатора своїми руками

  1. Робимо декоративний екран на батарею
  2. Екран з МДФ

Привіт, читачі і відвідувачі блога

Привіт, читачі і відвідувачі блога. Напевно ви зайшли сюди, щоб знайти для себе щось потрібне і цікаве.

І правильно зробили. Тому що саме тут ми розбираємо не тільки як побудувати будинок самостійно, але і все що ставитися до внутрішньої і зовнішньої обробки будинку. Сподіваюся, ви вже читали статтю про оздоблення стін і стель . І як ви вже помітили, все це ми робимо своїми руками. І в даній статті ми постараємося створити декоративний екран для радіаторів опалення , Звичайно ж, своїми золотими руками.


Навіть найсучасніші радіатори центрального опалення (про вибір системи опалення є чудова стаття ), Як правило, не відрізняються елегантністю форм. Тому, якщо у вас радіатор не закрите шторами, то можна прикрасити його декоративним екраном. Як це зробити?

В принципі тут немає нічого надскладного. Так наприклад, простий по конструкції, але в той же час дуже навіть симпатичний декоративний екран для радіатора можна зробити з недорогих підручних матеріалів. Де в основі конструкції - дерев'яний каркас, на якому і монтується декоративна решітка з перфорованого оргалита. Сполучене на термоклей виріб пофарбувати в білий напівматовий колір і встановити на місце. Скромно і витончено.

Робимо декоративний екран на батарею

Фрезером Dremel Trio вирізаємо і обточуємо потрібні деталі радіатора

Обміряємо радіатори і визначаємо потрібні розміри заготовок з перфорованого листа орголіта і плити МДФ. Сумарна площа заготовок повинна перекривати розрахункові приблизно на третину. На заготовках маркером розмічаємо контури деталей.

Використовуючи універсальну твердосплавну насадку для різання (на прикладі Dremel TR563 - це спіральний різець який використовується з фрезером Dremel Trio), з МДФ викроює деталі каркаса. Крім суцільних бічних, передній і верхньої частин вирізаємо отвори для вентиляції під верхньою полицею, для екрану радіатора і в підставі. Виставивши регулятором режим роботи 8, можна дуже точно випиляти деталі навіть складної форми по контуру, а також отвори і отвори в них.

Використовуючи ту ж твердосплавну насадку, вирізаємо вставку з перфорованого листа оргалита. Вона буде одночасно виконувати роль вентиляційної решітки і декоративної фільонки з лицьового боку.

Закріпивши на Dremel фасонну фрезу TR618, на крайках передньої панелі каркаса, тільки з лицьового боку знімаємо фаску - це додасть нашій панелі акуратний зовнішній вигляд. При цьому регулятор режиму роботи краще встановити в положення 6.

Екран з МДФ

Приклад пристрою екрану для радіатора (натисніть для збільшення)

Кромки деталей з МДФ остаточно обробляємо, за допомогою шліфувальної насадки TR407 і шліфувальної стрічки TR432 зернистістю 120.

Вставивши в клейовий пістолет Dremel клейовий стрижень діаметром 7 мм, кріпимо з тильного боку передньої панелі каркаса, декоративний екран.

До передньої панелі приклеюємо кришку і бічні стінки екрану, використовуючи термоклей-розплав. Додатково скріплюємо деталі шурупами, заздалегідь просвердливши під них отвори - щоб не зіпсувати деталі. Приміряємо екран до батареї. Далі, знявши екран з батареї, зашпатлевивают лунки над головками шурупів і, зашліфувати, загрунтовивают.

Готовий декоративний екран з МДФ для радіатора фарбують в білий колір. Фарбу бажано завдає в три шари. тепер наші опалювальні радіатори будуть виглядати чудово і оригінально.

Фрезер Dremel зручний в роботі, але ви звичайно можете застосовувати інший, який до душі.

На цьому я і закінчу статтю про створення декоративного екрану для радіаторів своїми руками. Давайте тепер подумаємо трохи про наших дітей і в наступній статті розглянемо, як створити для них ліжко під стелею . Думаю, їм дуже сподобатися і вони будуть в захваті. Тим більше, що її ви зробите так само своїми руками. А тим більше це буде актуально якщо у вас малогабаритна квартира. Всім поки, до нових статей.

З повагою, Вадим!

Як це зробити?

Новости