Екскурсія в цех «Висота 239» | ГБПОУ «ЧТПіГХ ім. Я.П. Осадчого »

Екскурсія в цех «Висота 239»
14 грудня група 109 за професією «Зварник» відвідала знаменитий цех трубопрокатний завод «Висота 239». При вході в цех хлопцям видали білі халати і білі каски і вони вирушили дивитися, як створюються труби. У компанії ЧТПЗ впевнені, що новий цех з сучасним обладнанням і технологіями, принципово новими акцентами в культурі праці, який відповідає всім міжнародним стандартам якості, повинен мати своє обличчя. Звідси і звучне, оригінальне, що запам'ятовується назва «Висота 239», яке пов'язане з тим, що 239 - це висота географічної точки, де побудований цех, відповідна висоті південної частини Уральського хребта над рівнем моря, і 239 - це найвища розташування подібного виробництва в трубної галузі Росії.
Довжина цеху порядку 720 метрів, ширина близько 150 метрів, а площа - 15 футбольних полів.
Потужності «Висоти 239» включають ділянки крокової формування, зварювання, обробки внутрішнього і зовнішнього антикорозійного покриття. На «Висоті 239» виробляються труби великого діаметра для нафто- і газопроводів. Вони призначені для використання в будівництві магістральних трубопроводів в районах шельфових розробок, сейсмічно активних зонах, районах вічної мерзлоти, важкодоступній місцевості, при прокладці підводних і морських трубопроводів.
Новий цех ЧТПЗ здатний щорічно випускати понад 600 тисяч тонн одношовних труб діаметром від 508 до 1420 мм з товщиною стінки до 48 мм, класом міцності до Х100, з зовнішнім і внутрішнім покриттям. У квітні 2011 року «Висота 239» випустила першу партію смугастих труб великого діаметра і стала першим цехом в світі, який почав випускати брендовані кольорові смугасті труби.
У цеху розбитий сад каменів - унікальний «куточок спокою». Подібного елемент декору немає ні на одному промисловому підприємстві.
«Висота 239» - перший проект вітчизняної білої металургії, заснованої на сукупності виробничої культури, високої якості продукції, що виробляється, екологічної безпеки і відповідної кваліфікації співробітників. Поняття «біла металургія» асоціюється зі сферами високих технологій - медициною, мікроелектронікою, де пріоритетними є точність і відповідальність, а робочим одягом персоналу традиційно є білі халати.
Завдяки використанню новітніх технологій, біла металургія ЧТПЗ руйнує один з найбільш стійких у минулому стереотипів про те, що робота з металом ніяк не може асоціюватися з чистим одягом і білим кольором, традиційно відноситься до «чорних», брудним виробництвам.
Біла металургія на сучасних інноваційних виробництвах ЧТПЗ - філософія праці групи ЧТПЗ, постулатами якої є впровадження кращих технологій, високий рівень освіти співробітників, екологічність, комфортні умови праці.
Екскурсія справила величезне враження на студентів.

Новости