Експерти «Алло» з'ясували, що змінилося в iPhone 8 Plus проти 7 Plus

Чи варто міняти iPhone 7 Plus на свіжий iPhone 8 Plus

Чи варто міняти iPhone 7 Plus на свіжий iPhone 8 Plus? Знайти відповідь на це питання вам допоможуть експерти мережі магазинів «Алло», які підготували детальний огляд всіх змін, яких зазнав найпопулярніший смартфон в світі.

оформлення
У цьому році на зміну металевим айфон прийшли скляні. Задня панель iPhone 8 Plus виконана із загартованого скла, яке, за словами представників бренду, «в півтора рази міцніше за будь скла, раніше використовувався в гаджетах Apple». На нашу думку, скляний iPhone 8 Plus виглядає цікавіше алюмінієвого, його зручно тримати в руках, а при експлуатації задня кришка віддає приємним холодом.

Розміри і вага
Габарити корпусу практично не змінилися - трохи збільшилася лише його товщина (на 0,2 мм). У той же час завдяки використанню скляної кришки новий iPhone став важчим на 14 м

дисплей
Якщо подивитися на цифри, то можна зробити висновок, що дисплеї iPhone 8 Plus і 7 Plus однакові. В обох девайсах встановлені 5,5-дюймові Retina HD-матриці з роздільною здатністю Full HD. Вони мають Контрастність 1300: 1, підтримують технологію 3D Touch (розпізнавання сили натискання), розширений колірний діапазон і мають максимальну яскравість на рівні 625 кд / м2.

Однак восьмий iPhone з приставкою Plus має одну фішку, яка істотно підвищує зручність використання смартфона. Йдеться про функції True Tone, перекочувала в айфони з iPad Pro. Завдяки їй, в залежності від характеру і інтенсивності зовнішнього освітлення, iPhone 8 Plus автоматично змінює яскравість і колірну температуру картинки, знижуючи навантаження на ваші очі. Якщо ви перебуваєте на вулиці в сонячний день - на екрані будуть переважати синюваті відтінки, а інтенсивність підсвічування підвищиться до максимуму, в тьмяно освітленій кімнаті підсвічування стане теплішою.

Начинка і продуктивність
В iPhone 8 Plus встановлений новий біонічний процесор A11 Bionic зі спеціальним чіпом машинного навчання. Він складається з 4 енергоефективних та 2 продуктивних ядер, які на 70% і 25% могутніше аналогічних ядер чіпсета А10 Fusion (iPhone 7 Plus). Новий чіп доповнено новим 3-ядерним відеоприскорювачем і адаптований під додатки доповненої реальності. Станом на початок зими 2017 року він є найпотужнішим мобільним процесором в світі.

Станом на початок зими 2017 року він є найпотужнішим мобільним процесором в світі

Основна камера
Здвоєні основні камери iPhone 7 Plus та 8 Plus мають аналогічні характеристики. Вони складаються з двох об'єктивів (широкоугольного зі світлосилою f / 1.8 і телефото - f / 2.8) і мають систему оптичної стабілізації. Завдяки такому поєднанню користувач отримує можливість здійснювати оптичний зум без втрати якості фото.

Втім, у дечому камера iPhone 8 Plus краще попередника. Вона отримала більший і швидкісний сенсор, а також оновлений колірний фільтр.

Portrait Lighting
Ще одним важливим нововведенням iPhone 8 Plus стало додавання режиму портретного освітлення або Portrait Lighting. Завдяки йому при портретній зйомці можна красиво розмивати, затемнювати задній фон і навіть симулювати різні ефекти студійного освітлення. Наприклад, з ефектом Studio Light новий айфон робить обличчя моделі більш освітленим, а з Contour Light акцент робиться на опрацюванні тіней і відблисків. Portrait Lighting - це не просто набір фотофільтри, а аналіз особливостей висвітлення в режимі реального часу.

Portrait Lighting - це не просто набір фотофільтри, а аналіз особливостей висвітлення в режимі реального часу

відеозапис
І iPhone 7 Plus, і iPhone 8 Plus вміють записувати відео в режимі Ultra HD 4К, але перший робить це з максимальною швидкістю 30 к / сек, а другий - 60 к / сек, завдяки чому підвищується плавність відображення навіть швидко рухомих об'єктів. При зйомці на iPhone 8 Plus в форматі Full HD швидкість можна підвищити до вражаючого показника 240 к / сек.

Безпровідна зарядка
Новий айфон отримав підтримку функції бездротової зарядки стандарту Qi. Тепер заповнити заряд батареї можна навіть без підключення гаджета до розетки, просто помістивши його на спеціальну індуктивну підставку. Як обіцяють в Apple, відповідні «килимки» повинні незабаром з'явитися в кафе, ресторанах, аеропортах та інших людних закладах.

додатково
Кількість доступних кольорів корпусу зменшилася з п'яти до трьох. Менше стало і модифікацій пам'яті: замість трьох варіантів (32 ГБ, 128 ГБ і 256 ГБ) доступні два (64 ГБ і 256 ГБ). Серед інших змін варто відзначити підтримку новим айфоном високошвидкісного стандарту передачі даних Bluetooth 5.0 (в iPhone 7 Plus встановлений модуль Bluetooth 4.2).

висновок
Новий iPhone 8 Plus набагато швидше, практичніше і функціональніша свого попередника. Змінивши на нього iPhone 7 Plus або будь-який інший смартфон, ви точно про це не пошкодуєте.

Чи варто міняти iPhone 7 Plus на свіжий iPhone 8 Plus?

Новости