Експертиза халва: штурмуємо «Електросили»

В рамках проекту «Експертиза халва» перед кореспондентом Myfin.by стояло завдання придбати що-небудь з побутової техніки. Перед тим, як висунутися на шопінг, редакція провела невеликий мозковий штурм, щоб вирішити нетривіальну задачу: а що саме придбати, щоб і експеримент вдався, і користь від покупки теж була відчутною?

Нагадаємо, що наша мета - тестування продукту, а не нестримний шопінг, а значить, майбутня покупка повинна бути більш-менш бюджетної. Електрочайник у нас є, в пилососі немає необхідності, актуальність мультиварки, хлібопічки і йогуртниці теж викликала великі сумніви, особливо у чоловічої частини нашого дружного колективу.

І тут раптово нас осінило: соковижималка! Ось, що нам потрібно! На дворі літо, прилавки ринків і магазинів ломляться від свіжих фруктів і овочів, а випити в таку спеку склянку прохолодного свіжого соку - одне задоволення. Всього кілька хвилин, вжик-вжик - і суцільний вітамін. Смачно і корисно! Отже, вирішено: вирушаємо за соковижималкою.

Ми точно знали, що розрахуватися картою «Халва» можна в тому числі і в магазині «Електросила», який завдяки щасливому випадку розташований буквально в двох кроках від нашого офісу, в Арена-Сіті.

Про всяк випадок звіряємося на сайті МТБанк - «Електросила» перша в топі, навіть шукати нічого не довелося. Термін розстрочки - 3 місяці, ціни дію стандартні. Те що треба!

Отже, середа, 9 липня, 13.30. У магазині тихо і небагатолюдно.

Прогулюємося між стрункими рядами соковижималок, критично оглядаємо представлені моделі. Там не подобається ціна, тут дизайн, тут підкачала функціональність.

І раптом очей чіпляється за червоно-жовту яскраву табличку - «Акція!». Що ж, акція - це просто чудово. Придивляємося до ціни, вивіска говорить: «ціна зі знижкою - 599 000, ціна при покупці в розстрочку посилання - 1 548 000». Універсальна соковижималка фірми Philips потужністю 550 Вт з прямою подачею соку в чашу ємністю 0,7 л і з широким діаметром «горлечка» для завантаження овочів-фруктів.

599 000 - сума, яка нас повністю влаштовувала і з точки зору виділеного редакцією ліміту, і з точки зору співвідношення «ціна-якість». Але ось що мається на увазі під покупкою в розстрочку? «Халва» - карта розстрочки. Чи означає це, що за цю соковижималку по «халва» доведеться викласти 1,5 мільйона?

Звертаємося за допомогою до консультанта. Дівчина впевнено відповідає - по «халва» діє ціна зі знижкою, тобто 599 000 тисяч. Недовірливо перепитує:

- А це точно?

- Абсолютно точно, - заспокоює нас консультант.

Не сумніваючись ні хвилини, радісно повідомляємо:

- Беремо! Пакуйте!

Потрібно знати!

Деякі магазини готові за рахунок власних коштів надавати клієнтам товари в розстрочку. У більшості випадків такі розстрочки позиціонуються як безпроцентні, проте часто при цьому на кожен товар встановлюється дві ціни: ціна при повній оплаті товару в момент придбання і ціна при купівлі товару в розстрочку. Природно, для розстрочки ціна буде вище.

Нагадаємо, що зі схожою ситуацією може зіткнутися і держатель картки розстрочки «Халва» - деякі партнери МТБанк встановлюють спеціальні, більш високі ціни при оплаті товару «халва». Їх небагато, але вони є, тому будьте пильні і попередньо перевіряйте інформацію про ціни в тому чи іншому магазині на сайті банку.

Але повернемося до нашої соковижималці. Поки консультант возиться з коробкою і перевіряє справність техніки, помічаємо біля каси візок з великими сковорідками Tefal всього по 129 000 рублів. Ще одна акція. Зізнатися чесно, кореспонденту Myfin.by коштувало величезних зусиль не прикупити в доважок ще й таку сковородочку. Коли в кишені лежить карта, на якій багато грошей, нехай і в деякому сенсі кредитних, утриматися від спокуси дуже складно. Це називається «імпульсні покупки», від яких білорусів активно намагається утримати Національний банк. Якщо ви не вмієте контролювати себе і свої витрати - будьте обережні з різноманітними кредитними картами. Гроші-то в будь-якому випадку доведеться повертати.

Отже, за соковижималку ми розраховуємося «халва». Касир абсолютно не дивується і швидко вибиває нам чек. До речі, вводити ПІН-код для оплати не було потрібно.

Розстрочка надається на 3 місяці, а значить, щомісячний платіж по ній складе близько 200 000 рублів. Цілком гуманно.

У піднесеному настрої виходимо з «Електросили» і заради інтересу вирішуємо перевірити, де ще в Арена-Сіті приймають до оплати «Халву» . З смартфона заходимо на сайт МТБанк і намагаємося здійснити пошук по магазинам. Він чомусь не спрацьовує. Бути може, причина в тому, що ми ввели назву торгового центру з маленької літери і без дефіса? Або дав збій мобільний інтернет? Відповіді на це питання ми поки не знаємо.

Раптово помічаємо на відкритій сторінці список, по всій видимості, найбільш популярних ТЦ, серед них є і Арена-Сіті.

Переходимо по посиланню і - вуаля! Так то краще. 14 магазинів - зовсім не погано. Але наш шопінг на сьогодні закінчено.

По поверненню до редакції нас охоплює цікавість: не прогадали ми з ціною? Зазвичай в інтернеті товари дешевше. Де можна швидко і ефективно порівняти ціни на товар в різних інтернет-магазинах? Правильно, на Онлайнер. Нашу модель соковижималки знаходимо в каталозі без проблем. Ціни варіюються від 57 до 99 доларів.

Мінімальну ціну - 57 доларів або ровнехонько 599 000 рублів - пропонує лише один продавець, у решти за соковижималку доведеться викласти близько 90 доларів.

Загалом, ми вже точно не прогадали. Дешевше б не вийшло навіть у інтернет-магазині, але це легко пояснюється акцією. Якби не знижка від «Електросили» - покупка товару в віртуальному магазині обійшлася б на порядок дешевше, ніж покупка в магазині реальному. Так що перед тим, як придбати той чи інший товар, варто порівняти пропозиції і умови різних продавців і вибрати те, яке вам підходить саме вам.

Скажемо відверто - від покупки ми отримали велике задоволення. Наступного разу ми протестуємо «Халву» в якому-небудь іншому магазині. Слідкуйте за публікаціями на Myfin.by.

Попередні статті в рамках проекту «Експертиза халва»:

Якщо ви помітили помилку в тексті новини, будь ласка, виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Але ось що мається на увазі під покупкою в розстрочку?
Чи означає це, що за цю соковижималку по «халва» доведеться викласти 1,5 мільйона?
Бути може, причина в тому, що ми ввели назву торгового центру з маленької літери і без дефіса?
Або дав збій мобільний інтернет?
По поверненню до редакції нас охоплює цікавість: не прогадали ми з ціною?
Де можна швидко і ефективно порівняти ціни на товар в різних інтернет-магазинах?

Новости