Електричний конвектор для ванної кімнати: особливості вибору

  1. Особливості конвекторів для ванної кімнати
  2. Вибір за параметрами
  3. Популярні моделі
  4. Ballu BEC / EZMR-500
  5. Noirit Melodie Evolution (Pinth) 500
  6. Dimplex Small 2ND3 004
  7. Теплеко

Електричні конвекторні обігрівачі активно використовуються для обігріву житлових приміщень - вони характеризуються компактністю і високою ефективністю. Окремі їх моделі придатні для експлуатації та у вологих приміщеннях. Вибираючи електричний конвектор для ванної кімнати, слід приділити увагу захищеному від вологи корпусу. Це дозволить захистити обладнання від передчасного виходу з ладу. Поговоримо про вологозахищених конвекторах більш докладно.

Особливості конвекторів для ванної кімнати

Для ванних кімнат властивий високий рівень вологості. Найбільш високий він у ті моменти, коли хто-небудь приймає ванну, причому в дуже гарячій воді. Добре піднімає вологість і гарячий душ, коли вся ванна кімната буквально огортається пором, а на холодних поверхнях конденсуються дрібні крапельки води. В таких умовах зможе працювати тільки захищене опалювальне обладнання.

Якщо ваш будинок опалюється НЕ водяним опаленням, а електричними конвекторами, слід встановити опалювальне обладнання та у ванній кімнаті. Для цього необхідно придивитися до обладнання, одягненому в захищені корпусу. У продажу є безліч обігрівачів, що володіють відповідним рівнем захисту. І вони цілком придатні для використання у ванних кімнатах.

Оптимальний вибір - це електричний конвектор з захистом корпусу, відповідної IP 24 (цей параметр прописаний в паспорті).

Деякі користувачі впевнені, що наявність опалення у ванній кімнаті є необов'язковим - тому є безліч прикладів. Насправді воно тут більш ніж бажано:

  • В опалюваних вологих приміщеннях виключається розвиток грибка;
  • У теплі не утворюються цвіль і неприємні запахи;
  • Зрештою, тепла ванна кімната подарує приємне відчуття комфорту.

А ось холодне приміщення, та ще й оброблене вічно холодним кахлем, доставить дискомфорт.

Вибір за параметрами

Електричні конвекторні обігрівачі активно використовуються для обігріву житлових приміщень - вони характеризуються компактністю і високою ефективністю

Таблиця для розрахунку потужності конвектора в залежності від площі санвузла.

Ми вже визначилися з тим, що електричний конвектор для ванної кімнати повинен володіти захищеним корпусом, оберігаючи техніку від випадкового потрапляння дрібних крапель води і конденсату. Давайте тепер визначимося з іншими параметрами. Першим таким параметром є потужність електричного конвектора. Для середньостатистичної ванної кімнати цілком достатньо приладу потужністю 1 кВт.

Такий конвекторний обігрівач зможе обігріти ванну кімнату як в приватному будинку, так і в квартирі. Брати більш потужні агрегати не варто, особливо, якщо площа приміщення не перевищує декількох квадратних метрів. Виняток становлять великі санвузли, для обігріву яких можуть знадобитися агрегати підвищеної потужності - до 1,5-2 кВт.

Що стосується типу установки, ми рекомендуємо вибрати настінну модель - вона не буде бовтатися під ногами, будучи акуратно закріпленої на стінці. Рекомендоване управління - електронне, так як воно забезпечить належний рівень економії. Якщо ж ви плануєте включати електричний конвектор тільки перед прийомом ванни, можете зупинитися на «механічної» моделі.

Для обігріву ванної кімнати можна використовувати і монолітні електричні конвектори. Їх основні плюси:

  • Невелика потужність - це якраз те, що потрібно для малогабаритного приміщення в середньостатистичному домоволодінні або в квартирі;
  • Максимальна захищеність від вологи - нагрівальний елемент надійно приховано в товщі монолітного каменю, створеного з кварцового піску;
  • Їм не страшна корозія - кварцовий моноліт ніяк не реагує на підвищений рівень вологості.

Також ми рекомендуємо придивитися до електричних конвекторів з примусовою циркуляцією повітря - вони зможуть нагрівати повітря у ванній кімнаті за лічені хвилини, що призводить до економії електроенергії.

Останній варіант актуальний для тих, хто планує нагнітати тепло виключно перед прийомом душу або ванни.

Популярні моделі

Якщо ви збираєтеся купити конвектор для ванної кімнати, обов'язково ознайомтеся з нашими рекомендаціями щодо вибору техніки - вони допоможуть зробити правильний вибір і не помилитися в своїй покупці. Давайте перейдемо від слів до справи і спробуємо вибрати найоптимальніші моделі електричних конвекторів, що годяться для обігріву ванних кімнат невеликого розміру.

Давайте перейдемо від слів до справи і спробуємо вибрати найоптимальніші моделі електричних конвекторів, що годяться для обігріву ванних кімнат невеликого розміру

Ballu BEC / EZMR-500

Деякі покупці ніяк не можуть підібрати малопотужне опалювальне обладнання. Насправді воно є - у продажу є моделі потужністю від 150 Вт, що може з легкістю вирішити поставлену задачу. Типовим прикладом є електричний конвектор Ballu BEC / EZMR-500. Він ідеально підходить для обігріву ванної кімнати. Ось його найбільш важливі характеристики:

  • Невелика потужність - всього 500 Вт, чого достатньо для обігріву площі до 8 кв. м;
  • Просте механічне управління - не накладає відбитку на вартість техніки;
  • Вологозахищений корпус - визначає можливість експлуатації у вологих приміщеннях;
  • Настінне або підлогове виконання - ви можете встановити техніку так, як вам хочеться.

Габарити моделі становить 46х40х10 см, а вага - всього 1,3 кг.

Габарити моделі становить 46х40х10 см, а вага - всього 1,3 кг

Noirit Melodie Evolution (Pinth) 500

Під настільки складним і мудрі назвою ховається електричний конвектор від одного з найвідоміших і дорогих виробників. Цей прилад відрізняється:

  • Точним електронним управлінням;
  • Малогабаритним корпусом;
  • Відсутністю шумів і потріскувань при тепловому розширенні;
  • Швидким виходом на робочий режим;
  • Можливістю спільної роботи з іншими приладами;
  • Захищеним корпусом з відповідністю IP 24.

Він годиться для використання у ванних кімнатах, басейнах, лазнях і багатьох інших вологих приміщеннях. Виробник заявляє, що цей прилад зможе пропрацювати до 25 років, не знаючи поломок.

Основною особливістю цього електричного конвектора є витягнутий по горизонталі корпус висотою всього 22 см, виготовлений з міцного сплаву. Устаткування орієнтоване на настінний монтаж. Якщо захочеться встановити його в підлоговому режимі, то ніжки доведеться купувати окремо. Потужність апарата становить 500 Вт, що обігрівається площа - до 8 кв. м.

Dimplex Small 2ND3 004

Якщо у вас дуже маленька ванна кімната, обов'язково зверніть увагу на цей електричний конвектор. Він має гранично мініатюрним корпусом і невеликою потужністю, яка становить усього 300 Вт. Максимальна опалювальна площа становить до 3-5 кв. м, чого цілком достатньо для обігріву мініатюрних приміщень, обкладених кахлем і не мають скління.

Електричний конвектор Dimplex Small 2ND3 004 оснащений механічним термостатом, світловим індикатором і захистом при перегріванні. Виділення тепла здійснюється через досить великі щілинні отвори, що відхиляються до задньої стінки. Габарити приладу складають 26.3х24х10.3 см, тому він не забере багато місця на вільну стіну. Підлогового монтажу тут не передбачено.

Теплеко

Перед нами кварцовий електричний конвектор, добре підходить для використання у ванній кімнаті. Він дає дуже м'яке тепло, не потріскує при нагріванні, може використовуватися для обігріву приміщень будь-якого призначення. Потужність обігрівача складає 400 Вт, котрого більш ніж достатньо для того, щоб прогріти середньостатистичну ванну кімнату об'ємом до 18 кубометрів. Головним і єдиним недоліком цього обігрівача є його висока вага - він становить 12 кг.

Новости