Електронні радіо- і відеоняні - помічники для батьків

  1. 1. Сучасна техніка для догляду за дитиною
  2. 2. няньки
  3. 2.1. Види і характеристики пристроїв
  4. 3. няньки
  5. 3.1. Види і характеристики пристроїв
  6. 4. Особливості електронних нянь
  7. 4.1. переваги
  8. 4.2. недоліки
  9. передані дані
  10. Радіус дії гаджета
  11. Міжблочні зв'язок
  12. способи оповіщення
  13. спосіб харчування
  14. зручність транспортування
  15. Додаткові функції
  16. вартість
  17. 6. Правила установки і експлуатації

Перші роки в житті дитини - найважливіші, тому головне завдання мами і тата в цей час полягає в тому, щоб максимально оточити улюблене чадо турботою і увагою. На щастя, технічний прогрес в наш час досяг такого рівня, коли догляд навіть за найменшими дітьми стає не таким вже складним. На допомогу люблячим батькам приходять інноваційні пристрої, що дозволяють контролювати все, що відбувається біля дитячого колиски навіть під час їх відсутності.

зміст:

1. Сучасна техніка для догляду за дитиною

2. няньки
2.1. Види і характеристики пристроїв

3. няньки
3.1. Види і характеристики пристроїв

4. Особливості електронних нянь
4.1. переваги
4.2. недоліки

5. Який вид няні вибрати і на що звернути увагу

6. Правила установки і експлуатації

1. Сучасна техніка для догляду за дитиною

Вибираючи речі, предмети побуту, меблі, розвиваючі іграшки та інші корисні «приналежності», необхідні для виховання дитини, переважна кількість батьків традиційно орієнтується на перевірений часом «олдскул». При цьому будь-які нововведення в області догляду за дітьми сприймаються досить критично і з деякою часткою недовіри в кращому випадку, а то й ігноруються взагалі. Аргументується така позиція банальними доводами на кшталт подібного: «раніше і без цього обходилися».

Суперечливі емоції мам і тат найчастіше викликають саме технічні прилади, що здаються їм, скоріше, предметом розкоші, ніж необхідністю. До них відносяться бебісітера, або так звані електронні няні, що з'явилися на ринку відносно недавно. На щастя, їх популярність крок за кроком зростає, і це цілком обгрунтовано. Зараз, в насиченому ритмі сучасного життя, коли більшість батьків змушений розриватися між щоденними обов'язками, побутовими справами та доглядом за дитиною, дані пристрої є фактично незамінними речами, що гарантують не тільки безпеку крихти, але і трохи вільного часу для дорослих.

2. няньки

радіоняня являє собою бездротовий пристрій зв'язку, конструкція якого складається з двох блоків. Один з них (передавач) встановлюють неподалік від дитини. Він вловлює звуки і передає їх за допомогою радіохвиль до другого блоку (приймач). Останні моделі радіоняні за типом Motorola MBP160 мають дуже високу чутливість. Перебуваючи на відстані 2-3 метрів від дитини, вони здатні подавати сигнал батькам, коли він чхає, плаче, гикає. Такі моделі, як Tommee tippee , Навіть контролюють дихання малюка.

2.1. Види і характеристики пристроїв

Модернізація даних пристроїв відбувається постійно, тому їх прийнято ділити за типом харчування, режиму оповіщення, додаткових функцій або дизайну. Традиційно радіоняні розрізняють за типом радіозв'язку - бувають аналогові і цифрові моделі.

Аналогові няньки, в свою чергу, діляться на два підвиди, але обидва з них характеризуються наявністю різних перешкод під час передачі сигналу.

  1. УКХ-радіо няньки. Особливістю таких приладів є не надто точна передача сигналу з одного блоку в інший через «впливу» навколишнього середовища - починаючи з побутової техніки і закінчуючи транспортними засобами. Часто передача даних відбувається на тлі шуму, який нагадує свист з шипінням. Також цю няню легко прослухати, але в останні роки виробники випускають все більш надійні моделі з мінімумом вад - такі, як iNanny N30 . Радіус прийому сигналу у аналогових пристроїв - від 30 метрів, чого достатньо для звичайної міської квартири. Коли радіоняня залишає «зону дії», вона сигналізує про це за допомогою звуку або світлового індикатора.
  2. Няні-рації. Часто ці апарати мають схожість зі звичайними раціями. Вони використовують діапазон частот PMR 446, що має 8 каналів з декількома підканалах. До них відноситься модель Maman ВМ214 .

Цифрові радіоняні. Такі прилади обладнані DECT-пристроєм, який є цифровий розширеної бездротової телекомунікацією. Ці радіоняні мають кодованим радіосигналом, яка не перехоплюється схожими пристроями, що знаходяться поблизу. При виникненні перешкод канал моментально змінюється на інший (всього їх може бути до 120). Таким чином, батьки, які використовують DECT-моделі на зразок Alcatel Link 150 , Чують тільки власної дитини, а не різні непотрібні звуки. Коли через один з каналів одночасно відбуваються передача сигналу і його прийом, ці няньки функціонують в режимі «дуплекс».

Радіус дії DECT-моделей зазвичай може досягати 4 сотень метрів за умови відсутності перешкод. Їх основною перевагою є відсутність звукових спотворень і кристально чистий звук, наприклад, як в Philips Avent SCD501 / 00 .

3. няньки

За аналогією з радіопристроями відеоняні складаються з двох блоків, що підтримують зв'язок. Однак їх головною функціональною деталлю в «дитячій» частини є відеокамера, найчастіше невелика, з мікрофоном. У «батьківську» частина апарату вбудований приймач з екраном, який демонструє те, що знімає камера.

Особливістю відеоняні є те, що до неї можливо підключати зовнішні пристрої. Так, модель Motorola MBP85 Connect можна синхронізувати з DVD-програвачами, плеєрами, ПК, ТБ, що дозволяє стежити за діями дитини під час прослуховування музики або перегляду кінофільму.

Крім того, в деяких пристроях типу Samsung SEW-3043WPX4 передбачається розширення кута зору за допомогою підключення до монітора додаткових камер. Зображення, що отримується «батьківським» блоком, буде передаватися через сканування, т. Е. Автоматично перемикаючись на кожну камеру. Ця функція актуальна, коли малюк підріс і вже здатний самостійно переміщатися по кімнаті.

3.1. Види і характеристики пристроїв

Відео няньки класифікують на підставі різних характеристик, починаючи з радіуса дії і габаритів складових блоків і закінчуючи кольором трансльованого зображення або різними додатковими можливостями. Однак основними видами цих пристроїв, подібно радіоприладів, є аналогові і цифрові.

Аналогові відеоняні. Прилади аналогового типу, такі, як Motorola MBP43S , Функціонують на частоті 2,4 ГГц, якої достатньо для гарної якості переданого зображення, навіть якщо передавач має низьку потужність. Остання при цьому найчастіше є мінімальною і відповідає стандартам, встановленим Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Недолік роботи даних пристроїв - наявність перешкод в зображенні, що виникають через роботу бездротового Інтернету, а також функціонують поблизу подібних пристроїв.

Часто аналогові відеоняні типу Philips Avent SCD620 / 52 оснащені функціями, схожими на ті, які присутні в DECT-пристроях:

  • плавним регулюванням налаштувань чутливості;
  • управлінням поворотом камери;
  • режимом нічного бачення;
  • гніздами-виходами для підключення іншої аудіо-, відеотехніки.

Але існують і зовсім примітивні прилади, що мають 30-метровий радіус дії, без двостороннього зв'язку або функції оповіщення про те, що зник сигнал або розрядився акумулятор.

Цифрові відеоняні (DECT). DECT-моделі відеоняні набагато більш досконалий і забезпечують отримання майже ідеального зображення на РК-дисплеї з HD-дозволом, як у iNanny з LCD-монітором Roomie 30 . Такий пристрій гарантує конфіденційність передачі інформації, оскільки ступінь ймовірності перехоплення цифрового сигналу іншими приладами або виникнення перешкод під час проходження від іншої працюючої техніки дуже мала.

Цифрові відеоняні надають батькам можливість вибору формату запису з відтворенням (ASF, AVI, MOV). У них також є функція додавання часу і дати на одержувані кадри. Багаторівнева активація приладу голосом (VOX) на прикладі моделі Maman ВM2600 полегшує його дистанційне керування.

Більшість таких моделей, як Ramili Baby RV900 , Володіє вбудованими мелодіями колискових, використовується в якості каганців. Вони здатні відстежувати температуру в дитячій кімнаті або навіть подих малюка. Такі відеоняні найчастіше мають двосторонній зв'язок. Середня зона їх роботи коливається в діапазоні 250-300 метрів.

4. Особливості електронних нянь

4.1. переваги

  • такі пристрої, як радіоняня Ramili Baby RA300SP2 , Відмінно функціонують на великих площах (радіус до 650 м), тому якщо ваше житло має чималий метражем або хорошою звукоізоляцією, що не завжди дозволяє почути лепетання або плач дитини, то електронна няня стане справжньою «паличкою-виручалочкою»;
  • використання приладу незамінне в разі поїздки за місто, наприклад, на дачу, оскільки дозволяє стежити за малюком, займаючись справами по господарству;
  • ви можете спостерігати за сном дитини без ризику розбудити його постійними перевірками і ходінням з кімнати в кімнату;
  • якщо в будинку присутні домашні тварини, електронна няня з датчиком руху Switel BCF930 допоможе стежити за їх активністю і сповістить, якщо вихованець захоче забратися в ліжечко малюка;
  • деякі моделі приладів, наприклад, Ramili Baby RV1200X2SP , Оснащені такими функціями, як відстеження дихання або оповіщення батьків, коли дитина закашлявся. Це особливо корисно, якщо ваше чадо часто хворіє;
  • двосторонній зв'язок «врятує» в ситуаціях, коли батько не може моментально підійти до заплакав малюкові, наприклад, під час прийняття душу. Так, за допомогою радіоняні Motorola МВР161Тimer можна заспокоїти дитину дистанційно, включивши йому колискову;
  • няня з функцією нічника AngelCare AC701 надасть допомогу в привчанні підрослого малюка до сну в своєму ліжку або кімнаті, позбавить від боязні темноти;
  • за рахунок свого незвичайного оформлення такої бебісітера, як Maman ВМ2300 , Буде цікавою іграшкою.

4.2. недоліки

  • перешкоди у вигляді шумового фону (шипіння, свисту) найчастіше виникають у аналогових приладів. Причина тому - функціонуючі поблизу трансформатори і побутові прилади, що проїжджає транспорт, а іноді навіть поширення Wi-Fi;
  • прослуховування - кодований радіосигнал може бути випадково «перехоплений» сусідським радіоприймачем або переговорними пристроями таксистів, які працюють в тому ж діапазоні частот;
  • підвищене споживання енергії - зазвичай є недоліком відеопристроїв, що мають великі дисплеї;
  • невідповідність радіусу дії - зазначена виробником дальність передачі сигналу, як правило, актуальна в разі повної відсутності перешкод між прийомними блоками, що малоймовірно в реальному житті. Так, радіус дії приладу зазвичай зменшується на третину;
  • висока вартість - наявність хоча б пари додаткових функцій примножує ціну приладу в кілька разів, а вартість техніки відомих брендів часто «накручена» лише на одній рекламі;
  • небезпечність для здоров'я - даний пункт не відноситься до сертифікованої продукції, що пройшла тестування і лабораторний контроль. А ось з сумнівними пристроями, купленими не в офіційних точках продажу, слід бути обережніше: велика ймовірність низької якості матеріалів або навіть впливу електромагнітного поля.

5. Який вид няні вибрати і на що звернути увагу

На перший погляд може здатися, що зробити вибір на користь оптимального типу пристрою дуже просто - «бачить» і «чує» видеоняня є більш функціональним пристроєм, ніж радіоаналог. Однак батьківський досвід використання даної техніки не так категоричний, і часто найбільш популярними моделями стають зовсім не ті, які мають новомодними технічними характеристиками. То який же вигляд пристрою вибрати - відео- або радионяню? Дуже просто: при покупці слід орієнтуватися на наявність конкретних функцій і можливостей, які необхідні особисто вам для спостереження за малюком.

передані дані

В цьому відношенні відеотехніка очевидно лідирують. Саме з тієї причини, що за допомогою ВИДАННЯ можна відстежувати дії не тільки новонароджених, а й вже старших дітей, здатних самостійно пересуватися і грати, дані пристрої використовуються набагато довше. Необхідність в візуальному контролі виправдана, коли мова йде про активні, рухливих або часто хворіють малюків. Крім цього, кадри з зйомки відеоняні стануть відмінним «ресурсом» для заповнення домашньої відеотеки.

При оцінці можливостей аудіоспостереження можна стверджувати, що ці види пристроїв ідентичні, а на якість уловлювання звуку і його передачі в «батьківський» блок впливає тільки тип зв'язку, передбачений в тій чи іншій техніці. Схильність перешкод і ймовірність прослуховування у аналогових бебісітера набагато вище, ніж у цифрових.

Радіус дії гаджета

Тут показники контролю за дитиною часто бувають більш виграшними, ніж у відеотехніка. Максимальна дальність передачі даних у ВИДАННЯ на відкритій місцевості без перешкод становить від 350 до 400 метрів. При цьому аналогові няні-рації можуть передавати сигнал навіть на відстані 3-х км.

Міжблочні зв'язок

Наявність двостороннього зв'язку дозволяє передавати звук не тільки в «батьківську» частина пристрою, але і дає можливість дитині чути мамин голос. Практично всі моделі відеоняні оснащені двобічним передачею даних. Радіоняня зазвичай передбачена виключно одностороння трансляція.

способи оповіщення

Обидва види пристроїв в цьому випадку практично аналогічні, оскільки всі моделі мають звукову сигналізацію, а деякі - світловий і вібросигнал. Нерідко гаджети є комбінованими.

спосіб харчування

Вироби можуть працювати як від мережі, так і від батарейок. Останні бувають одноразового типу, а також акумуляторного (акумуляторні). Ідеально, якщо модель поєднує в собі обидва типи харчування, однак якщо в майбутньому буде потрібно тривале використання няні без можливості доступу до мережі або заміни батарейок, то важливо врахувати, що споживання енергії у відеоняні більше.

зручність транспортування

В цьому плані радиоустройства набагато мобільніші, оскільки мають менші габарити. Часто відеоняні оснащені досить великими дисплеями (до 18 см), проте якщо розміри такого гаджета компактні, то ступінь їх ергономічності стає рівною: «батьківські» блоки можна встановлювати на підставки, класти в кишеню або закріплювати на одязі за допомогою спеціальної кліпси, як, наприклад , Balio МB-03 , Або навіть носити на руці у вигляді стильних годин - Summer Infant Babble Band .

Додаткові функції

Наявність приладу контролю дихання, гігрометра, термометра, світломузики, набору мелодій, підсвічування і будильника часто можна спостерігати в обох видів пристроїв, проте відеоняні мають розширеним функціоналом в рази частіше.

вартість

Безумовно, покупка відеоняні обійдеться батькам набагато дорожче, ніж придбання аудіо, що обумовлюється більшою функціональністю першої. При обмеженому бюджеті і відсутності необхідності в тривалому нагляді за малюком краще віддати перевагу аудіоняне. Якщо ж ви збираєтеся використовувати пристрій протягом декількох років або плануєте поповнення в родині, відеопристрій стане вашим надійним помічником.

6. Правила установки і експлуатації

Після вибору і придбання оптимальної моделі важливо правильно її встановити. Перш за все, слід ознайомитися з інструкцією по експлуатації, яка додається до пристрою. Але не варто також забувати про загальні правила:

  • не встановлюйте електронну няню в приміщеннях з підвищеною вологістю (ванні кімнати, басейни, лазні);
  • Не ставте виріб біля опалювальних систем, кухонних плит, печей і камінів;
  • щоб запобігти перегріву техніки, слід забезпечити належну циркуляцію повітря - Не закривайте прилад, не кладіть на м'які поверхні;
  • для Чистіть пристрій суху м'яку тканину або серветку, попередньо відключивши його від мережі;
  • надійно сховайте і зафіксуйте кабелі живлення блоків, щоб малюк не міг до них дістатися;
  • якщо гаджет не використовується тривалий час, слід відключити адаптери блоків живлення від мережі і витягти батарейки.
То який же вигляд пристрою вибрати - відео- або радионяню?

Новости