Елітні квартири в центрі Києва продаються за півціни

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

18 березня 2014 року, 9:35 Переглядів: 18 березня 2014 року, 9:35 Переглядів:   Елітна нерухомість

Елітна нерухомість. У будинку на Грушевського продають 54 квартири, поступитися готові 1 мільйон грн.

В інтернеті різко зросла кількість пропозицій з продажу елітного житла в центрі міста. За словами ріелторів, такий бум спровокувала вкрай нестабільна ситуація в країні. "Люди готові торгуватися і поступатися до 40% вартості", - розповів нам ріелтор одного зі столичних агентств нерухомості Ірина. За її словами, більшість людей продає житло, тому що терміново виїжджає за кордон на постійне місце проживання.

ЗНИЖКИ. Зараз однокімнатну квартиру площею 40 кв. м на вул. Володимирській, 37, можна придбати за 100 тис. Доларів. "Це вже зі знижкою, раніше її ціна була 130 тисяч", - розповідає ріелтор Максим. А в скандальному будинку на Грушевського, 9-а, на продаж за кілька місяців виставили 54 квартири з 135! ціни - від $ 5 до 20 тисяч за кв. м. Одну з квартир, вартістю в 10 млн грн (плюс 2 паркомісця) згодні продати зі знижкою в 1 млн. "Господар прожив в ній тільки місяць і хоче терміново продати, тому що їде з країни. Але слава біля будинку не гарна, краще я вам запропоную квартиру в будинку на бул. Шевченка, 27-б, за $ 907 тис. у цій елітній будівлі жив сам Арбузов ", - розповів ріелтор Дмитро.

"Зараз багато власників квартир в центрі виїжджають з країни, ось і поступаються до 30% від вартості. А потенційні покупці - це люди, які через нестабільну ситуацію зняли депозити з банків. І, щоб не тримати гроші на руках, воліють вкладати їх в нерухомість ", - розповів нам ріелтор Максим." Кількість пропозицій з продажу елітного житла зросла на 5-7% за останній місяць. Власники зрозуміли, що краще найближчим часом не буде і краще продавати нерухомість зараз ", - розповів Михайло Артюхов, керуючий директор ріелторської компанії. За його словами, на 15-25% зросла і кількість пропозицій по здачі квартир в оренду в центрі, а ціни впали на 40%. Так, зараз 2-поверхову квартиру з євроремонтом і площею в 170 кв. м на вул. Басейній, 12, здають подобово за 600 грн, а за місяць просять 16 000 грн (раніше було 1200 грн на добу і 30 тис. Грн на місяць. - Авт.). "Попиту немає, ось і знижую ціну - жити якось треба", - розповідає власник Олег.

АВТО. Розпродають в Києві і дорогий транспорт. На Центральному авторинку (Столичне шосе, 104) пропонують автомобілі "бізнес" і "люкс" класів 2008-2010 рр. випуску зі знижкою в $ 12-15 тис. "Минулої суботи я бачив з десяток таких авто! Мене особливо вразили" Мерседес "W-211 за $ 16 тисяч, хоча його ринкова вартість - мінімум 20 тисяч. Господар говорив нам, що терміново потрібні гроші , так як він планує емігрувати за кордон, - розповів Сергій, перекупник авто на авторинку, - вразив мене і "Лексус" за $ 39 тисяч (ринкова ціна - 50 тис.). Незважаючи на низькі ціни, їх все одно не купували ", - каже перекупник.

Черги за закордонними паспортами

У паспортні сервіси столиці черзі з киян, які бажають швидко оформити закордонний паспорт. У неділю в офісі на бул. Шевченко в черзі стояло більше 100 чоловік. Половина з них в приміщення не помістилися і чекали на вулиці. "За останній місяць до нас звернулося близько 16 тисяч осіб. Це по 500-550 в день. Раніше зверталася до 200 чоловік в день. До такого росту людей підштовхнули події в країні і в Криму. Хтось їде на відпочинок, але багато планує емігрувати ", - говорить Володимир Поліщук, речник ДП" Документ ". За його словами, 80% бажаючих оформити закордонний паспорт за краще це робити за прискореною процедурою. При цьому людей не бентежить вартість послуги. "Якщо звичайне оформлення закордонного паспорта займає 30 робочих днів (648 грн), то термінове за 10 днів обійдеться в 908 грн. Багато подають документи і на оформлення проїзних документів для дітей", - пояснює Поліщук.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Елітні квартири в центрі Києва продаються за півціни". інші люди дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ірина Гінжул

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости