Епіцентр стилю: краватка-метелик

Краватка давно відзначається центральним елементом класичного стилю. А краватка-метелик - мабуть, саме концентроване його вираз. Особливо, коли надаватися не за протоколом до смокінга, а за примхою до чого завгодно.

Особливо, коли надаватися не за протоколом до смокінга, а за примхою до чого завгодно

Як не дивно це прозвучить, але у краватки метелики - військове походження. Цей витончений аксесуар розвинувся з особливою нашийною стрічки, яку носили під коміром хорватські солдати в період прусських війн 17 століття. Потім річ ​​облюбували французькі модники, а після і весь цивілізований світ.

Потім річ ​​облюбували французькі модники, а після і весь цивілізований світ

Зараз існує три принципово різних види метеликів. Найрідкісніший нині - білі метелики, що надягають до фраку. До смокінга покладаються чорні, хоча останнім часом це правило часто порушується, аж до заміни метелики звичайним краваткою.

До смокінга покладаються чорні, хоча останнім часом це правило часто порушується, аж до заміни метелики звичайним краваткою

Найцікавіший і різноманітний вид - це різнокольорові метелики, які носять практично з речами в будь-якому стилі. Якщо перші два види надягають «тому що так треба», то цей, останній, в'яжуть ті джентльмени, які бачать в одязі щось більше, ніж уніформу. Особливо, якщо краватка не з фіксованим вузлом, а зав'язується.

Особливо, якщо краватка не з фіксованим вузлом, а зав'язується

Метелик може стати колоритною альтернативою краватці в діловому костюмі. І якщо звичайний галстук - данина правилам, то метелик говорить оточуючим про те, що ви дотримуєтеся дрес-код із задоволенням, бо навіть тут вмієте грати за своїми правилами.

Такі метелики можуть бути як з шовку, так і з грубої вовни, однотонними і в яскравий візерунок. У поєднанні слід дотримуватися універсального правила: одноколірний галстук на сорочці з яскравим візерунком і, навпаки, строкатий галстук на однотонної сорочці. Хоча, уміючи, можна і комбінувати візерунки. А ось чого не слід допускати категорично - це світлу метелика на темної сорочки.

Метелики відмінно виглядають і з повсякденними речами, навіть з джинсами, привносячи в образ частку артистизму і витонченості. Але найочевидніша сфера їх застосування - спортивні піджаки і кардигани, з якими строката метелик виглядає особливо доречно.


Теми записи:

Uncategorized

· рекомендації · стиль

Новости