ЕСКО-проект на ДТЕК Ладижинської ТЕС заощадить 58% електроенергії на роботі насосів

ЕСКО-проект на ДТЕК Ладижинської ТЕС заощадить 58% електроенергії на роботі насосів https://cdn.segodnya.ua/img/article/10613/33_main_new.1507122192.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/10613 /33_tn.1507122192.jpg 2017-10-04T16: 03: 07 + 03: 00 Новини компаній Роботу декількох насосних агрегатів замінить один сучасний агрегат

Постачання тепла та гарячої води жителям Ладижина стане надійніше завдяки модернізації насоса тепломережі на ДТЕК Ладижинської ТЕС. В рамках енергоефективного проекту компанія ДТЕК ЕСКО замінила старий насос на новий з автоматичною системою регулювання роботи. Новий агрегат крім більшої надійності витрачає на 58% менше електроенергії, ніж до модернізації. Проект реалізований на умовах договору енергосервісу.

Більше 40 років Ладижинська ТЕС забезпечує теплом і гарячою водою 25-тисячний Ладижин . Стільки ж часу експлуатувалося обладнання, що забезпечує доставку тепла кінцевому споживачеві - 5 насосів тепломережі радянського виробництва Сумського заводу "Насосенергомаш". Тепер роботу декількох насосних агрегатів замінить один сучасний агрегат виробництва нідерландської фірми DP-Pumps з електродвигуном потужністю 200 кВт.

Монтаж мережевого насоса

"Велика надійність і економічність насоса забезпечується" розумними технологіями ". Робота нового обладнання регулюється автоматично за допомогою встановленого перетворювача частоти. Це дозволяє уникнути аварійних ситуацій, в тому числі через відсутність гідроударів в тепломережі, плавності регулювання. Автоматика отримує інформацію з датчика тиску в тепломережі, аналізує параметри і управляє навантаженням насосного агрегату відповідно до заданих параметрів. Це дозволяє не витрачати електроенергію на зайву роботу систем и теплопостачання міста та дозволить заощадити Ладижинської ТЕС більше 1,5 млн. кВт · год або 2 млн. грн. на рік. Приблизно стільки в рік споживають 5 багатоповерхових житлових будинків ", - розповів директор ДТЕК Ладижинської ТЕС Олександр Бобрик.

ДТЕК Ладижинська ТЕС профінансувала 20% вартості проекту, а ще 80% - це інвестиції компанії з розвитку енергоефективності ДТЕК ЕСКО, яка і виконала проект "під ключ" за договором енергосервісу. Вигоду від економії електроенергії ДТЕК ЕСКО і ДТЕК Ладижинська ТЕС розділять між собою також в пропорції 80/20 протягом дії енергосервісного контракту - 4 років.

Перетворювач частоти

"Механізм енергосервісу передбачає, що енергосервісна компанія (ЕСКО) фінансує і виконує проект" під ключ ", а також гарантує досягнення економії енергоресурсів. За таким же принципом можна підвищувати енергоефективність муніципальних об'єктів як міста Ладижин, так і Вінницькій області: провести термомодернізацію бюджетних установ ( дитячих садків, шкіл, лікарень), утеплити житлові будинки, відремонтувати системи опалення. Для цього необхідне бажання міської влади і суспільства економити енергоресурси та перелік об'єктів д я модернізації ", - зазначив директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма.

ДТЕК ЕСКО зараз розглядає можливість реалізації ще трьох енергоефективних проектів на ДТЕК Ладижинської ТЕС і допомагає станції впроваджувати систему енергоменеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001. Раніше ДТЕК ЕСКО реалізував проект по модернізації насосів на Центральному ГЗК Метінвест з економією понад 60% електроенергії, і модернізував систему освітлення на ДТЕК Добропільська ЦЗФ з економією більше 90% електроенергії.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

Новости