Етнічний стиль | Енциклопедія моди

  1. Основні напрямки стилю
  2. Поява етнічного стилю
  3. Етнічний стиль в XXI столітті
  4. вибір знаменитостей

Етнічний стиль - стиль, в якому комплекти одягу відтворюють риси національного костюма певного народу (етносу) Етнічний стиль - стиль, в якому комплекти одягу відтворюють риси національного костюма певного народу (етносу). Головним при складанні комплекту є використання характерних для нарядів тієї чи іншої нації крою, матеріалів, відтінків, орнаментів, декору, аксесуарів .

Історично склалося, що кожна група людей, об'єднана тривалим спільним проживанням на певній території, мала свої традиції і звичаї, які також виявлялися в манері одягатися.

Основні напрямки стилю

  • єгипетські мотиви

Кольори. Білий, синій, бірюзовий, золотий, жовтий. Можливі вкраплення чорного, оранжевого, зеленого, червоного кольорів.

Принти. Геометричні візерунки (зокрема, ієрогліфи), гравіювання з образами надприродних істот, богів, фараонів, пірамід, а також зображення жуків-скарабеїв, квіток лотоса, стилізовані образи тварин.

Матеріали. Льон, шовк, оксамит , велюр , Шкіра, хутро, шерсть, а також поєднання тканин, наприклад, шовку і замші, льону і оксамиту. Для оздоблення застосовуються металеві пластини, бахрома, вишивка.

Одяг. Для крою характерні прямі лінії і геометричні фігури: ромб, трикутник, трапеція. Чоловічий одяг з єгипетськими мотивами включає в себе туніки прямого крою або з драпіровками під лінією грудей або на стегнах, широкі довгі сорочки , Штани вільного крою. У жіночому гардеробі присутні багато декоровані облягаючі сукні в підлогу з важких тканин з різними принтами , А також туніки, топи і сукні на одне плече.

У жіночому гардеробі присутні багато декоровані облягаючі   сукні   в підлогу з важких тканин з різними   принтами   , А також туніки, топи і сукні на одне плече

Аксесуари. Широкі пояси на талію, браслети-змії, браслети на шарнірах, персні, намиста з металевих пластин, об'ємні намиста, діадеми. Головні убори представлені яскравими хустками , Зав'язаними різними способами з витонченою драпіруванням .

Взуття. Типовою взуттям для чоловіків і жінок є сандалі .

Макіяж. Образ в єгипетському стилі допомагають створити густо підведені очі і брови, темний тональний крем. Для чоловіків макіяж допускається тільки на сцені або тематичних заходах.

Для чоловіків макіяж допускається тільки на сцені або тематичних заходах

Зачіска. Пряме волосся середньої довжини, густа чубчик. Переважний колір - брюнет.

  • грецькі мотиви

Кольори. Основними є білий, золотий, синій, пастельні тони .

Принти. Рослинні візерунки, зокрема, що нагадують гілки дерев.

Матеріали. Легкі напівпрозорі хвилясті тканини, такі як шифон, шовк, тонкий трикотаж.

Одяг. Характерною особливістю одягу в грецькому стилі є асиметрія, яка проявляється в крої подолу сукні або наряду, що оголює одне плече. Чоловічий одяг з грецькими мотивами включає штани вільного крою, туніки (в давнину хітони), доповнені поясом і прямокутної смужкою тканини, задрапірованої на одне плече. У жіночому гардеробі присутні сукні середньої довжини або в підлогу - з завищеною талією і акцентом на грудях, хвилясті спідниці до щиколоток, наряди з V-подібним вирізом.

У жіночому гардеробі присутні сукні середньої довжини або в підлогу - з завищеною талією і акцентом на грудях, хвилясті   спідниці   до щиколоток, наряди з V-подібним вирізом

Аксесуари. Широкі пояси на талію, браслети, сережки, кулони діадеми і шпильки для волосся, часто складаються з ланок і доповнені внутрішнім орнаментом у вигляді пір'їнок, листя, різних плетінь і ін.

Взуття. Сандалії, прикрашені численними ремінцями і плетіннями. У жіночому гардеробі також допускається відкрита взуття на шпильці.

Макіяж. Природний, непомітний: персикові або ніжно-рожеві рум'яна, блиск або помада пастельних тонів.

Природний, непомітний: персикові або ніжно-рожеві рум'яна, блиск або помада пастельних тонів

Зачіска. Волосся, укладені локонами і зібрані під ободок або діадему; різного роду коси, що переходять в розпущене волосся. Зачіски в грецькому стилі прикрашають квітами.

  • індійські мотиви

Кольори. Основними відтінками є коричневий, бежевий, пісочний, бордовий, теракотовий. Використовуються вкраплення чорного, синього, білого, сірого, зеленого, жовтого кольорів.

Принти. Схематичні зображення надприродних істот, індіанців і індіанської атрибутики (пір'я, черепів бізонів, вігвамів та ін.), Стилізовані образи тварин і птахів.

Матеріали. Денім, бавовна, шкіра, шерсть, трикотаж. Для оздоблення використовуються бахрома, вишивка, пір'я, хутро, металізовані елементи.

Одяг. Характерною особливістю одягу в стилі корінних жителів Америки є обов'язкова присутність принтів, нашивок або бахроми. Чоловічий гардероб включає шорти, сорочки з деніму, джинси , Пончо, футболки з бахромою і принтами, брюки вільного крою. Жінки носять топи з бахромою, короткі жилети , Штани, шорти, в тому числі з виробленої шкіри, туніки і кардигани , Вільні сукні та спідниці різної довжини.

Аксесуари. Ремені та пояси на стегна, сережки з бісеру і пір'я з індіанської символікою, велика кількість браслетів і бус. У жіночому гардеробі також застосовуються хустки і плетені каблучки на голову.

Взуття. Типовою взуттям є низькі і високі мокасини з бахромою і нашивками. У жіночому гардеробі також присутні плетені босоніжки, допускається взуття на дерев'яній платформі, ботильйони і туфлі з бахромою і різними плетіннями.

Макіяж. Природний, непомітний.

Зачіска. Довгі, недбало розпущене волосся, іноді з декількома заплетеними косичками.

  • російські мотиви

Кольори. Основними кольорами є червоний, білий, золотий, синій, зелений, теракотовий, чорний.

Принти. Квіткові, геометричні, анімалістичні та рослинні орнаменти, зображення птахів.

Матеріали. Льон, вовна, бавовна, шовк, сатин, оксамит, сукно, мереживо . Для оздоблення застосовуються хутро, бахрома, камені, вишивка бісером та ін.

Одяг. Характерною особливістю одягу з російськими мотивами є використання вишивки, барвистих набивних орнаментів, гудзиків. У жіночому гардеробі присутні сарафани А-силуету, спідниці-дзвін, довгі сукні вільного крою з пишним подолом, телогреі, жакети і жилети з хутряною опушкою на ґудзиках або навстіж, сорочки. Чоловіки носять бавовняні і лляні сорочки, каптани, мундири, двобортні і однобортні піджаки зі стоячим коміром, штани вільного крою. В обох гардеробах присутні шуби з соболя, горностая, куниці, чорно-бурого лисиці та ін. Вони декоруються парчею , Оксамитом або атласом, прикрашені хутряними оборками. Шуби можна носити розстебнутими, або зав'язувати на текстильні або шкіряні шнурки.

Шуби   можна носити розстебнутими, або зав'язувати на текстильні або шкіряні шнурки

Аксесуари. Дерев'яні браслети, персні, підвіски, сумки з вишивкою і бісером, сережки зі слов'янськими символами і зображеннями тварин і птахів, розшиті текстильні вузькі або широкі пояси, рукавиці. Головними уборами виступають шапки-Боярки, ярмулки, кабардинки, картузи, шапки-вушанки тощо. Жінки можуть покривати голову косинками і хустками, носити шапки з хутра або з хутряною опушкою.

Взуття. Валянки, сап'янові чобітки, постоли. У жіночому гардеробі також присутні плетені босоніжки, ботильйони з хутряною опушкою, туфлі-човники.

Макіяж. Підрум'янені щоки, червоні губи, довгі чорні вії і густі брови.

Підрум'янені щоки, червоні губи, довгі чорні вії і густі брови

Зачіска. Різновиди класичної коси з вплетеними в неї стрічками або квітами.

  • індійські мотиви

Кольори. Основними відтінками є помаранчевий, баклажановий, бірюзовий, синій, рожевий, фіолетовий, червоний, малиновий, золотистий, зелений, оливковий.

Принти. Типовим візерунком є ​​малюнок Пейслі , Геометричні орнаменти.

Матеріали. Шовк, льон, бавовна, шерсть, шифон, атлас. Для оздоблення застосовуються бахрома, вишивка бісером або нитками, прикраса камінням та ін.

Одяг. Характерними особливостями жіночого одягу в індійському стилі є багатошаровість і асиметрія, яка проявляється в крої речей на одне плече. Більшість нарядів драпіруються різними способами. У жіночому гардеробі присутні сарі (тканина, особливим чином загорнута навколо тіла), хвилясті довгі сукні та спідниці, штани-шаровари, доповнені короткими топами, туніки. Чоловіки носять сюртуки до колін на ґудзиках, подовжені сорочки, штани вільного крою.

Аксесуари. Великі прикраси - браслети, довгі сережки, намиста, намиста, персні, діадеми, шарфи, а також пірсинг в носі. Матеріалами для виробів переважно служать метали, бісер, яскраві дорогоцінні й напівкоштовні камені. Жінки можуть покривати голову хустками, чоловіки - носити тюрбани. Для аксесуарів характерні квіткові мотиви.

Взуття. У жіночому гардеробі присутні босоніжки і сандалі, в чоловічому - сандалі і закрите взуття, що нагадує лофери .

Макіяж. Підведені очі і брови, темні тіні, рум'яна, червона помада, темний тональний крем, бінді.

Зачіска. Розпущене волосся, укладене локонами, або гладкий пучок.

  • африканські мотиви

Кольори. Основними відтінками є пісочний, хакі, синій, червоний, теракотовий, кавовий, білий і їх поєднання.

Принти. Помітні, іноді розмиті або схематичні орнаменти, геометричні, квіткові, анімалістичні та рослинні візерунки.

Матеріали. Шкіра, льон, бавовна, шовк, вовна. Для оздоблення використовуються бахрома, хутра, камені, дерево; ікла й пазурі тварин, пір'я і кігті птахів.

Одяг. Характерною особливістю одягу в африканському стилі є використання численних принтів, відсутність однотонних речей. У жіночому гардеробі присутні шорти, штани, сарафани, сукні та спідниці різної довжини, туніки, блузки , Орні кардигани, короткі топи. Чоловіки носять шорти, штани вільного крою, доповнені сорочками середньої довжини з широкими рукавами, текстильні куртки з хутряним оздобленням. Можуть бути різні драпірування. Одяг прикрашається камінням, бахромою, різними плетіннями, металізованими або дерев'яними елементами.

Одяг прикрашається камінням, бахромою, різними плетіннями, металізованими або дерев'яними елементами

Аксесуари. Як аксесуари в чоловічому і жіночому гардеробі застосовуються дерев'яні або металеві браслети, масивні сережки і намиста з природних матеріалів, кулони з іклів і пазурів тварин, пір'я і кігтів птахів, різноманітні амулети, багатошарові різнокольорові намиста; пов'язки і хустки на голову, зав'язані різними способами; пояса і ремінці на талію.

Взуття. Чоловіки носять плетену взуття, в жіночому гардеробі допускаються босоніжки і взуття на танкетці.

Макіяж. Підведені очі і брови, рум'яна, червона помада, яскраві тіні.

Підведені очі і брови, рум'яна, червона помада, яскраві тіні

Зачіска. Африканські косички; об'ємні зачіски, створюють відчуття недбалості.

  • японські мотиви

Кольори. Традиційно головним в одязі є символ кольору. Акцент ставиться на точність відтінку. Основними кольорами виступають чорний, білий, червоний, рожевий, помаранчевий, жовтий, золотий, індиго, зелений.

Принти. Кожен предмет одягу прикрашений квітковими (найбільш поширені - сакура, хризантема), рослинними, анімалістичні або геометричними орнаментами.

Матеріали. Шовк, льон, бавовна з атласним плетінням.

Одяг. Характерною особливістю одягу в японському стилі є багатошаровість, дотримання силуетів у вигляді трапеції, трикутника або прямокутника. Гардероб з японськими мотивами включає в себе кімоно, туніки і сорочки з короткими або довгими об'ємними рукавами; можливі високі коміри, що закривають шию, брюки вільного крою, жакети. Жінки також носять вузькі довгі сукні та спідниці, накидки з щільних тканин.

м м

Аксесуари. Як аксесуари в чоловічому і жіночому гардеробі присутні широкі пояси або ремені на талію, кольорові хустки, браслети з дерева, брошки у вигляді квітів, рослин, птахів.

Взуття. Типовою взуттям є гета - традиційні японські сандалі на дерев'яній підошві. У жіночому гардеробі допускаються сабо , В чоловічому - туфлі, що нагадують лофери.

Макіяж. Дуже світлий тональний крем, підведені очі і брови, ніжно-рожеві рум'яна, помада червоного кольору.

Зачіски. Високі зачіски, прикрашені шпильками, дерев'яними паличками або гребенями з живими квітами або квітковими принтами.

Поява етнічного стилю

1910-і

У 1910-х рр У 1910-х рр. французький модельєр Поль Пуаре (Paul Poiret) одним з перших почав створювати колекції в етнічному стилі. У 1910 році в Парижі був поставлений російський балет «Шахерезада» С.П. Дягілєва. Ескізи до костюмів підготував художник Леон Бакст (Lеon Bakst). У 1911 році Поль Пуаре, натхненний постановкою, створив жіночу колекцію в східному стилі. Він підготував костюмований вечір «Тисяча друга ніч, або Торжество по-перському», на якому постав в образі султана: в атласному халаті, надітому поверх туніки, і в тюрбані як головний убір. Гості були одягнені в шовкові штани-шаровари, багато декоровані оксамитові жилети і довгі спідниці широкого крою.

У 1912 році Поль Пуаре провів костюмований вечір в античному стилі. Гості постали в стилізованих грецьких нарядах.

В середині 1910-х рр. Поль Пуаре, натхненної російською культурою і традиціями, створив жіночу колекцію «Казань» зі слов'янськими мотивами. До неї увійшли сарафани, сорочки, кокошники, розшиті хустки, червоні сап'янці. Для оздоблення модельєр використав хутро, бахрому, вишивку бісером та ін.

1920-1930-е

У 1920-1930-х рр. Коко Шанель створювала колекції з використанням етнічних мотивів, зокрема, розшиті сукні зі слов'янськими орнаментами.

Коко Шанель   створювала колекції з використанням етнічних мотивів, зокрема, розшиті сукні зі слов'янськими орнаментами

З 1922 року Модний будинок Chanel почав випускати біжутерію з використанням російських і східних мотивів, а також з символікою французького Середньовіччя і італійського Ренесансу. У 1929-1937 рр. колекції створював італійський герцог Фулько ді Вердура (Fulco di Verdura), який неодноразово звертався до традицій рідної Сицилії. У 1930 році ювелір виготовив для Chanel браслет у формі нероз'ємного кільця зі срібла, покритого вершково-білою емаллю. На прикрасі був зображений мальтійський хрест, інкрустований дорогоцінним камінням.

1940-1950-е 1940-1950-е

У 1946 році Філіп Міллер (Philip Miller), натхненний культурою індіанців, заснував в Міннесоті бренд Minnetonka Moccasin . У своєму проекті він вирішив повною мірою відобразити багатовікову культуру і традиції корінного населення Америки. Взуття виготовлялася ручним способом, сировину для неї закуповувалося у вождів індіанських племен. Відмінною особливістю Minnetonka Moccasin була бахрома, що прикрашала більшість моделей. З 1960 рр. мокасини стали декорувати принтом «Thunderbird» - зображенням міфологічної птиці-громовержця, бога грому і блискавки, яка була оберегом для північноамериканських індіанців.

1960-1970-е

В кінці 1960-х рр. широке поширення отримав стиль хіпі . Представники цього напрямку вибирали одяг яскравих кольорів з великими орнаментами, використовували велику кількість прикрас, створених з натуральних матеріалів ручним способом. Стиль хіпі надихнув дизайнерів на створення етнічних комплектів з колоритними візерунками, кроєм, відтінками, властивими костюмах певних народностей.

У літній колекції 1967 року Ів Сен Лоран звернувся до африканських мотивів. Модельєр представив сукні, спідниці, блузки і топи з помітними рослинними принтами. Образи були доповнені дерев'яними браслетами, різнокольоровими багатошаровими бусами, пов'язками і хустками на голову. Згодом у своїх колекціях Ів Сен-Лоран звертався до китайських, перуанським і тибетським мотивами. Як декор модельєр використав солому, дерево, скло.

У 1976 році Модний будинок Yves Saint Laurent представив жіночу колекцію осінь-зима 1976/1977 в російській стилі. До неї увійшли пишні спідниці з завищеною талією, жилети з овчини, пальто з набивним малюнком, розписні хустки, шапки з хутряною обробкою.

1980-1990-е

З 1981 року Etro став випускати тканини для оббивки меблів з використанням індійського візерунка Пейслі. У 1988-му бренд почав представляти чоловічу і жіночу колекції одягу prêt-à-porter в етнічному стилі.

У 1984 році Рифат Озбек зареєстрував бренд Rifat Ozbek. Для кожного сезону він став створювати жіночі колекції в етнічному стилі: з східними, африканськими та іншими мотивами.

У 1986 році Жан-Поль Готьє представив жіночу колекцію осінь-зима 1986/1987 в російській стилі. Як принтів модельєр використав написи на кирилиці.

У 1993 році Жан-Поль Готьє представив жіночу колекцію осінь-зима 1993/1994 в ізраїльському стилі, виконану в темних тонах. Для сезону весна-літо одна тисяча дев'ятсот дев'яносто чотири модельєр підготував наряди з африканськими і східними мотивами. Для сезону осінь-зима 1994/1995 була запропонована колекція «Монголи».

У 1990-х рр. до етнічного стилю зверталися такі Модні будинки, як Balmain , Кеnzo і Christian Dior .

Етнічний стиль в XXI столітті

У 2004 році на Тижні високої моди Джон Гальяно представив колекцію Christian Dior, натхненну єгипетськими традиціями. До неї увійшли сукні-футляри і сукні з вузьким ліфом, доповнені об'ємними подолами. Дизайнер також використовував різні способи драпіровок. Джон Гальяно запропонував носити вбрання з палантинами і об'ємними накидками. Колекція геометричного крою була виконана в золотом, срібному, бірюзовому, оливковій, білому, пісочному, чорному тонах і включала в себе вкраплення зеленого, оранжевого та фіолетового кольорів. Як візерунків дизайнер використав геометричні принти, а також зображення фараонів. Моделі вийшли на подіум з яскраво підведеними очима, в численних браслетах і сережках, в головних уборах, що імітують голови єгипетських богів і в уборах в стилі «Клеопатра».

У 2010 году на Тіжні моди в Мілані бренд Roberto Cavalli представивши жіночу колекцію весна-літо 2011 у етнічному стилі, Натхнення культурою корінніх жителей Америки. Роберто Каваллі Створив Довгі сукні та Спідниці, жакети, топи и штани з бахромою, прікрашені тварин принтами и шнурівкою. Палітрою кольорів стали білий, сірий, бежевий, срібний, пастельні відтінкі з вкрапленнями зеленого и чорного. Кожен наряд був доповнений плетеними сандалями, сумкою з бахромою, браслетами та намистом.

У 2011 році на Тижні моди в Парижі Джон Гальяно представив чоловічу колекцію John Galliano осінь-зима 2011/2012. На її створення модельєра надихнули драматичні образи російських блукачів, а також виставка, присвячена російському балету, яка пройшла в лондонському Музеї Вікторії та Альберта. До колекції увійшли шуби, вовняні трико, штани-шаровари з рослинними принтами, утеплені шкіряні куртки, багато розшиті пальто, кофти з квітковими візерунками. Образи були доповнені хутряними і в'язаними шапками, об'ємними ременями і поясами, шарфами, напівчеревиками і вовняними шкарпетками. Друга частина колекції, присвячена російському балету, включала в себе білі сорочки, пальто , Кардигани, обтягуючі трико, жакети і жилети з вишивкою, високі чоботи. Як аксесуари були використані хусточки на шию, хутряні шапки, тюрбани, ремені і пояси. Показ проходив в будівлі колишнього францисканського монастиря на березі Сени і нагадував театральне дійство. на подіум вийшли моделі в колоритних образах грубуватих ямщиков, осавулів, розбійників, блукачів, підпилих селян і артистів балету.

У 2011 році на сторінках квітневого Vogue Espana була опублікована фотосесія Алексі Любомирські за участю Тоні Гаррн , Що постала в образі індіанської жінки. На моделі були наряди і аксесуари, виконані в етнічному стилі - жилети з нашивками і бахромою, шкіряні шорти, головні убори з пір'я та ін. Для створення образу стиліст Белен Антолін (Belen Antolin) використовувала одяг від Ralph Lauren , Roberto Cavalli і Emilio Pucci .

У 2012 році на Тижні моди в Мілані бренд Etro представив чоловічу колекцію весна-літо 2013, натхненну індійськими мотивами. До неї увійшли сюртуки до колін на ґудзиках, надіті поверх подовжених сорочок або тунік, в поєднанні з брюками вільного крою. В якості взуття Кін Етро (Kean Etro) запропонував сандалі, полуброгі і лофери. Образи були доповнені тюрбанами, хустками і об'ємними сумками. Основними відтінками колекції стали фіолетовий, помаранчевий, білий, синій, червоний, болотний, хакі , Сірий, блакитний, теракотовий і їх поєднання. Як принтів були використані візерунки Пейслі і смужка.

У 2012 році на Тижні моди в Мілані бренд Versace представив чоловічу колекцію весна-літо 2013 з елементами римського стилю. До неї увійшли шовкові напівпрозорі туніки і жилети, шорти, штани вільного крою і нижню білизну з геометричними принтами. Образи були доповнені сандалями-гладіаторами, широкими шкіряними поясами, браслетами та кулонами. Колекція була виконана в білому, сірому, золотистому, чорному кольорах і їх поєднаннях.

У 2013 році на Тижні моди в Мілані бренд Dolce & Gabbana представив жіночу колекцію осінь-зима 2013/2014 з візантійськими мотивами. До неї увійшли топи, сарафани, спідниці, сукні, туніки і сорочки різної довжини з широкими і вузькими рукавами. Образи були доповнені кулонами у вигляді хрестів, великими сережками, візантійськими коронами, розшитими сумками, взуттям на платформі і на підборах. Як принтів для кожного предмета були використані візерунки музичного типу, що відсилають до оздоблення ранньохристиянських базилік: зображення хрестів, ікон, символів церков. При пошитті колекції Доменіко Дольче і Стефано Габбана використовували оксамит, мереживо і бавовна. Для оздоблення дизайнери застосували стрази, бісер, каміння, скло, вишивку, металізовані елементи. Моделі одягу «давньоруської» частини колекції були представлені відтінками матового золота, охри, білим, блакитним, бордовим, блідо-зеленим, світло-коричневим і синім.

Колекції в етнічному стилі регулярно випускають Alexander McQueen , Anna Sui , Chanel, Blumarine , Christian Lacroix , Custo Barcelonа , Dolce & Gabbana, Dries Van Noten, Elie Tahari, Emilio Pucci, Etro, Hermès , Fendi , Gianfranco Ferré , Jean-Paul Gaultier, Kenzo, Balmain, Matthew Williamson , Christian Dior, Roberto Cavalli, John Galliano, Vivienne Tam, Minnetonka Moccasin, Saint Laurent Paris, Valentino , Versace та ін.

вибір знаменитостей

Етнічний стиль часто вибирають Кеті Перрі (Katy Perry), Бейонсе (Beyoncе), Мері-Кейт і Ешлі Олсен (Mary-Kate, Ashley Olsen), Сієнна Міллер (Siennа Miller), Наомі Кемпбелл (Naomi Campbell), Дженніфер Лопес (Jennifer Lopez), Шакіра (Shakira), Пенелопа Крус (Penеlope Cruz), Ед Вествік (Ed Westwick), Меган Фокс (Megan Fox), Майлі Сайрус (Miley Cyrus), Айшварія Рай (Aishwarya Rai ), Шер (Cher), Анна Делло Руссо (Anna Dello Russo), Андре Леон Теллі (Andrе Leon Talley), Жизель Бюндхен (Gisele Bundchen), Крісті Тарлінгтон (Christy Turlington), Періс Хілтон (Paris Hilton), Елізабет Херлі (Elizabeth Hurley), Ніколь Річі (Nicole Richie), Єва Лонгорія (Eva Longoria), Джанет Джексон (Janet Jackson), Майкл Медсен (Michael Madsen), Мадонна (Madonna ), Ешлі Джадд (Ashley Judd), В'ячеслав Зайцев, Олександр Васильєв, Філіп Кіркоров і ін.

Етнічний стиль часто вибирають Кеті Перрі (Katy Perry),   Бейонсе   (Beyoncе),   Мері-Кейт і Ешлі Олсен   (Mary-Kate, Ashley Olsen), Сієнна Міллер (Siennа Miller),   Наомі Кемпбелл   (Naomi Campbell), Дженніфер Лопес (Jennifer Lopez), Шакіра (Shakira), Пенелопа Крус (Penеlope Cruz), Ед Вествік (Ed Westwick), Меган Фокс (Megan Fox), Майлі Сайрус (Miley Cyrus), Айшварія Рай (Aishwarya Rai ), Шер (Cher),   Анна Делло Руссо   (Anna Dello Russo),   Андре Леон Теллі   (Andrе Leon Talley),   Жизель Бюндхен   (Gisele Bundchen),   Крісті Тарлінгтон   (Christy Turlington), Періс Хілтон (Paris Hilton), Елізабет Херлі (Elizabeth Hurley), Ніколь Річі (Nicole Richie), Єва Лонгорія (Eva Longoria), Джанет Джексон (Janet Jackson), Майкл Медсен (Michael Madsen), Мадонна (Madonna ), Ешлі Джадд (Ashley Judd), В'ячеслав Зайцев, Олександр Васильєв, Філіп Кіркоров і ін

Новости