Європарламент не буде спостерігати за президентськими виборами в Росії

9:12, 08 березня 2018 світ

1117

Європарламент не направлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня, а також в Азербайджані 11 квітня.

9:12, 08 березня 2018   світ   1117   Європарламент не направлятиме спостерігачів на президентські вибори в Росії 18 березня, а також в Азербайджані 11 квітня

Ілюстрація / REUTERS

Про це в середу, 7 березня, заявили співголови групи Європарламенту щодо підтримки демократії Девід Макаллистер (David McAllister) і Лінда Макаван, повідомляється на сайті Європарламенту, повідомляє DW .

Так само не буде спостерігачів від Європарламенту на президентських виборах в Азербайджані, говориться в повідомленні. "Європарламент не буде спостерігати за цим електоральним процесом і як наслідок не коментуватиме ні цей процес, ні результати, які будуть оголошені після того", - зазначається на сайті Європарламенту.

Читайте також Путін в новому пропагандистському фільмі розповів про свою стратегію під час окупації Криму

Жоден окремий євродепутат не отримав мандат спостерігати або коментувати електоральні процеси від імені Європарламенту. У той же час, якщо окремі євродепутати таки вирішать спостерігати за виборами, то вони будуть робити це з власної ініціативи, і ніякі їхні заяви або дії не будуть пов'язані з Європарламентом.

Пропозиції офіційних російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож і проживання суперечать етичним принципам спостереження за виборами, - наголошується в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости