Європейські постачальники не зможуть замінити Києву співпрацю з Газпромом, заявив експерт

Фото: Прес-служба «Газпром»

Київ не зможе знайти заміну Газпрому в особі європейських постачальників газу. Спроби «Нафтогазу» піти від Росії до Європи призведуть до нової перекуповування російського палива за завищеними цінами, що в підсумку позначиться на споживачах, заявив IReactor перший заступник голови колегії АНО «Центр Досліджень та Розвитку євразійства» Дмитро Захаров.

Раніше «Нафтогаз» оголосив про намір відкрити представництво в Мюнхені. В системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів України вже з'явилося відповідне положення, затверджене на засіданні наглядової ради компанії.

«« Нафтогаз »через позицію своєї влади втратив основного партнера і постачальника блакитного палива в Європі. Не думаю, що заміну Газпрому в особі європейських постачальників Україна знайде. Або знову ж таки це будуть перекуповування російського газу за завищеними цінами, що відіб'ється на вартості газу в самій Україні », - вважає Захаров.

За словами експерта, Україна сама відрубала собі мирний шлях до врегулювання спору з Росією, відмовившись платити за раніше отриманий газ навіть після рішення Стокгольмського арбітражу.

«Так що, в події звинувачувати Москву і дорікати в чомусь абсолютно безглуздо. Залишилося нарікати на себе. У цій ситуації шкода тільки український народ, який і без цього терпить всілякі приниження і побори від діючої влади », - резюмував аналітик.

Новости