Explay PN-965

Explay GPS PN-965: огляд кращого за ціною / якістю навігатора

Комплект поставки так само стандартний для Explay . У щільній коробці з твердої на магнітики кришці ви знайдете мережевий зарядний пристрій, автомобільний зарядний пристрій (підключається до прикурювача), USB-кабель, автомобільний тримач (невеликий і досить елегантний, з хорошою значною присоскою) і, власне, навігатор. Та й, звичайно ж, маленький CD-диск з програмним забезпеченням (хоча можна в нього і не заглядати) і дві інструкції, до навігатора і передвстановленою навігаційною програмою «Навітел. Навігатор 5 ».

сам навігатор додатково упакований ще і в пластикову касету. Що, власне, не є якоюсь відмінною рисою моделі PN-965 , Усе навігатори Explay упаковані так само і всі мають приблизно таку ж комплектацію.

Що, власне, не є якоюсь відмінною рисою моделі   PN-965   , Усе   навігатори Explay   упаковані так само і всі мають приблизно таку ж комплектацію

Explay GPS PN-965

Перше, що кидається в очі, коли ви берете Explay GPS PN-965 в руки, це його колір. По ходу справи, можна згадати про якість збірки: 6-ти дюймовий монітор передбачає більш-менш пристойні габарити, але за рахунок того, що рамка навколо екрану не широка, а товщина корпусу майже в 14 мм при таких розмірах не виглядає товстою, загальний вигляд навігатора цілком елегантний, збірка на високому рівні, ніщо не гнеться, ніде не скрипить, деталі підігнані акуратно, лицьова панель сидить ладненько, і навіть без якихось натяків на щілини або зазори. Так ось ця лицьова панель досить незвичайного кольору і фактури. Тобто вона глянцева, а на дотик гладка, але під темно-сірої, майже чорної поверхнею проглядається як би рельєфний геометричний візерунок з легким відтінком в колір, який можна назвати «бризки шампанського».

Коли мова йде про суто утилітарних речі, то про такі дрібниці зазвичай і не говорять, але вони важливі. навігатор - пристрій, звичайно, в першу чергу функціональне, але як він виглядає, як він виглядає в салоні вашого автомобіля, це важливо. І при виборі навігатора зовнішній вигляд відіграє не останню роль.

Хоча не треба чекати від Explay GPS PN-965 якогось неймовірного шику, але на свої гроші це цілком пристойна, елегантна річ. Якщо відійти від таких красивостей, як «темно-сірий з просвечивающимися бризками шампанського», то це покриття називається - Карбон з 3D ефектом. Тобто це матеріал, візуально імітує структуру карбону, полімерного вуглепластика з матрицею з переплетених ниток вуглецевого волокна. Це виглядає дуже сучасно.

Але яким би модним не був зовнішній вигляд, покупець буде оцінювати навігатор не тільки за кольором зовнішньої панельки. Швиденько згадаємо про кнопках і інтерфейсних роз'ємах і перейдемо до внутрішнього наповнення.

Kнопкі і роз'єми

Кнопка одна - «вкл / викл» - на верхньому торці, зліва. Вона трохи виступає з корпусу і натискається без будь-яких зусиль, так що якщо навігатор просто крутити в руках, то не виключена можливість випадкового натискання на цю кнопку, але коли навігатор фіксувати в утримувачі в робочому положенні, то випадково натискати на цю кнопку вам навряд чи прийде в голову.

Всі роз'єми розташовані зліва.

Всі роз'єми пристрою дислоковані на бічній грані

Це вхід для навушників, поруч з аудіороз'ємом два діода індикаторів, далі щілину microSD, закрита гумовою заглушкою і порт miniUSB. Заодно можна згадати і про те, що в нашому розпорядженні 4 ГБ пам'яті на борту і додатково підтримуються карти microSD до 16 ГБ (що виглядає цілком достатнім для колекції музичних файлів або невеликого запасу фільмів).

Закінчимо огляд зовнішнього вигляду Explay GPS PN-965 тим, що згадаємо, що на задній панелі розташований невеликий динамік і кнопка перезавантаження пристрою, а в нижньому кутку справа стилус. Стилус, до речі, для початку можна і не помітити, якщо не знати про його існування заздалегідь, але і знайшовши в корпусі контури його капелюшки і два опуклих пухирцями, його не так-то просто витягти. Кріпиться стилус в корпусі міцно і надійно, по всій видимості, втратити вам його не вдасться, але і, за великим рахунком, для повноцінного користування навігатором він не особливо й потрібен, так як екран у Explay GPS PN-965 сенсорний, він досить чутливо реагує на дотики пальцем, їм же і управляється, що цілком зручно.

Мультимедіа

Тепер перейдемо до програмного забезпечення.

Упаковка типова для Explay навігаторів

При першому включенні навігатора PN-965 , Його інтерфейс приємно дивує. Мабуть, не тактично буде порівнювати його з інтерфейсами планшетів, але він має приємний, сучасний вигляд і підтримує деякі анімаційні ефекти.

На сайті компанії Explay інтерфейс PN-965 називається «Автомобільна тематика оформлення меню», що звучить як мінімум недостатньо. Зовнішнім виглядом програмної оболонки виробники навігаторів часто не приділяють належної уваги, розглядаючи свою продукцію більше з точки зору функціональності пристроїв. В цьому Explay GPS PN-965 приємно відрізняється. Інтерфейс його чистий, стильний, в ньому немає і натяку на самодельщіну (яка досить часто зустрічається в навігаторах).

функціонал

Головне меню поділено на кілька областей. Верхня смуга: значок настройки Bluetooth, годинник, логотип Explay і ряд ярликів-індикаторів - GPS-інфо, FM-трансмітер, регулювання гучності, індикатор Bluetooth, індикатор батареї. Ця смуга досить широка, а ярлики великі, і на них зручно натискати пальцем (не обов'язково діставати стилус). Деякі ярлики включають / вимикають функції або модулі, деякі ведуть в настройки.

Внизу екрана смужка ширше. Тут розташовані чотири великі кнопки: Медіаплеєр, Інструменти, Книги, Налаштування.

Тут розташовані чотири великі кнопки: Медіаплеєр, Інструменти, Книги, Налаштування

Знайомий інтерфейс від "Навітел"

Медіаплеєр відтворює флеш, музичні і відеофайли, так само на нас можна переглянути фотографії. Сам по собі плеєр досить простий, цілком прийнятний для навігатора. Підтримує основні формати медіа і графічних файлів: AVI, WMV, MP4, 3GP, DAT, MPG / MPEG, RMVB / RM, ASX, ASF, MP3, WMA, WAV, JPEG, BMP, PNG.

За кнопкою «Інструменти» ховаються GPS-інфо і Калькулятор. Так само, трохи розібравшись, ви можете спробувати поставити на навігатор свої програми, їх ярлики повинні будуть з'явитися в цьому меню.

Пункт головного меню «Книги» з ярликом, на якому зображені велика буква «е», веде до списку книг. Правда, як букридер навігатор Explay GPS PN-965 використовувати, звичайно, можна, але це не найсильніша його сторона. Він відкриває тільки файли формату TXT, в налаштуваннях можна вибрати великий чи дрібний шрифт, автоматичне або ручне гортання сторінок, є пошук сторінки і можливість установки закладок - ось, мабуть, і всі принади PN-965 як «читалки».

Пункт «Налаштування» містить в собі вибір мови меню, настройки дати / часу, регулювання підсвічування, гучності, калібрування екрану і ін. Але найцікавіше ми знайдемо чи не тут.

Перейдемо, нарешті, до центральної області головного меню. Вона поділена на дві половини. Зліва фотографія салону автомобіля з написом «Навігація». Фотографія салону автомобіля, мабуть, і є уособлення «Автомобільної тематики оформлення меню», про яку говорить виробник, і вона цілком вписується в загальний стиль меню, кнопок і ярликів. Натиснувши на цю область екрану ми запускаємо програму «Навітел. Навігатор ». Справа на екрані дві великі кнопки: Трансмітер і Bluetooth.

Ось основні функції і відмінні риси навігатора Explay GPS PN-965 : Навігація, FM-трансмітер і Bluetooth.

Пошук шляху

З Навігацією все зрозуміло. на PN-965 варто популярна і зручна у використанні навігаційна система Навітел «Навігатор 5», яка включає в себе карти міст Росії, Білорусії, України та Фінляндії. Якщо з карт Фінляндії в нашому розпорядженні тільки карта Гельсінкі, то решті набір карт дуже хороший і покриття стає дедалі більше (нові карти можна завантажувати з сайту виробника програми навігації). З необов'язкових, але цікавих функцій можна відзначити, що навігатор PN-965 підтримує запис треку пройденого шляху для подальшого перегляду спеціальними програмами Google.

Керувати і регулювати маршрути пересування зовсім не складно

додаткові пристрої

За допомогою модуля Bluetooth навігатор PN-965 підтримує режим Hands-Free, тобто його можна використовувати як гарнітуру до мобільного телефону, і тут ми знайдемо повний набір відповідних функцій.

А ось про FM-трансмітер треба сказати окремо і підкреслити важливі можливості цього модуля. Чомусь в оглядах і в описах товару (в інтернет-магазинах) в переліку особливостей і технічних характеристик навігатора Explay GPS PN-965 забувають про FM-трансмітер. Можливо, автори оглядів думають, що мова йде про FM-радіо, тоді б, дійсно, що тут такого особливого, вбудованим радіо нас не здивуєш.

Але, немає, FM-трансмітер - це не радіо. Це радіопередавач, який працює в FM-діапазоні.

Втім, не будемо звинувачувати авторів оглядів, згадки про FM-трансмітер чомусь немає навіть на упаковці навігатора Explay GPS PN-965 , А адже це те, чим він відрізняється від інших.

Стандартна комплектація пристрою

За допомогою цієї функції ви можете перемкнути звук навігатора з маленького динаміка з тильного боку на аудіосистему свого автомобіля. Цей модуль перетворює звуковий супровід навігатора в сигнал FM-передавача, а вже цей сигнал ви можете зловити на своєму бортовому радіоприймачі. Налаштовуються ці дива досить просто. Треба натиснути в центральній панелі головного меню на кнопку «Трансмітер», тобто зайти в налаштування, і поставити галочку навпроти пункту «Увімкнути FM без звуку», тут же є можливість підлаштувати частоту, вибрати не зайняту ефірним радіо, без перешкод. Після чого налаштувати на цю ж частоту магнітолу.

Крім звукових підказок ви можете транслювати з плеєра навігатора музику або звукову доріжку фільму (в хорошій якості, яке можна порівняти з FM-радіостанціями), а також задіяти трансмітер при використанні режиму Hands-Free.

Не можна сказати, що наявність цього модуля в навігаторах така вже й рідкість, але в лінійці Explay є тільки дві моделі з FM-трансмітером - 5-ти дюймовий PN-955 і 6-ти дюймовий PN-965 , Про який ми і говоримо в цьому огляді. Звичайно, треба відзначити, що наявність FM-трансмітера незначно здорожує навігатор в порівнянні з базовою комплектацією, але це подорожчання абсолютно несерйозно в порівнянні з тими функціональними можливостями, які отримує покупець.

Технічні характеристики:

  • Екран 6 дюймів, 800х480 пікселів, TFT LCD, сенсорний антибліковий
  • Тип приймача GPS SiRFAtlas V
  • Процесор ARM11 600Mhz, dual-core
  • Операційна система Windows CE 6.0
  • Пам'ять 4 Gb, слот для карти пам'яті microSD (до 16 Gb)
  • Харчування Li-Ion вбудована батарея 3.7В / 1600 мАг
  • Час автономної роботи до 3 год
  • Роз'єми USB порт 2.0
  • Комунікації Bluetooth 2.0 (підтримка режиму Hands-Free), FM-трансмітер
  • Габарити приладу 162х96х13,9мм
  • Вага 234 г
  • Навігаційна система Навітел 5,0 с картами Росії, України, Білорусії та Фінляндії

Новости