Фахівці не змогли з'ясувати причину зникнення малайзійського "Боїнга" в 2014 році

Пошуки лайнера тривали три роки, але ні до чого не привели Пошуки лайнера тривали три роки, але ні до чого не привели   Графіті, присвячену зниклому рейсу MH370 компанії Malaysia Airlines   Фото: AP / ТАСС   Москва

Графіті, присвячену зниклому рейсу MH370 компанії Malaysia Airlines

Фото: AP / ТАСС

Москва. 30 липня. INTERFAX.RU - Малайзійська слідча група так і не змогла прийти до конкретних висновків щодо причин зникнення в 2014 році лайнера MH370 Malaysia Airlines, повідомляє британська газета The Guardian.

"Команда не може визначити реальну причину зникнення", - наводить видання слова керівника слідчої групи Кок Су Чона, який у понеділок представив доповідь про розслідування зникнення літака на прес-конференції в Куала-Лумпурі.

За його словами, в ході розслідування фахівці спочатку зосередилися на вивченні особистості пілота авіалайнера, вважаючи, що до трагедії могли призвести його дії. Однак Кок Су Чон зауважив, що 53-річний пілот мав великий досвід польотів, проблем з психікою у нього не було.

"Ми провели розслідування, ми розглянули роль пілота, льотно-технічного складу, і ми задоволені отриманими даними про їх сімейної історії і про те, як вони навчалися", - підкреслив Кок Су Чон.

Тим часом, керівник групи зазначив, що, згідно з зібраної інформації, перед зникненням літак різко взяв зворотний курс, перейшовши на ручне управління.

"Ми можемо зробити висновок, що MH370 розвернувся і що цей розворот був здійснений не з-за будь-яких аномалій у роботі механічної системи. Розворот був зроблений не на автопілоті, а в результаті ручного управління", - додав він.

Однак глава слідчої групи також сказав, що "немає даних в підтримку версії про те, що MH370 був узятий під контроль за допомогою якогось дистанційного керування".

"Боїнг 777" вилетів з Куала-Лумпура в Пекін 8 березня 2014 року і зник через годину після зльоту. На борту знаходилися 239 осіб, в тому числі два пілоти - 53-річний Захарі Ахмад Шах і 27-річний Фарик Абдул.

Через три роки влада Китаю, Австралії і Малайзії оголосили про завершенні пошуків зниклого лайнера, загальна вартість яких за три роки склала $ 160 млн.

У січні цього року малайзійські влади пристали на пропозицію компанії Ocean Infinity, що базується в США, продовжити пошуки літака протягом трьох місяців, однак вони також не привели ні до яких результатів.

Новости