Фактори, що впливають на вибір парфумів

  1. Вибір духів в залежності від пори року, доби і погоди
  2. Погодні умови і пора року
  3. Час доби
  4. Вибір парфумерії в залежності від віку
  5. Аромати для дівчат
  6. Аромати для жінок 25-40 років
  7. Парфуми після 40 років
  8. Якщо вам сподобалася стаття, то ви можете поділитися нею c друзями, натиснувши на значок своєї улюбленої...

Від вибору парфумерної композиції залежить образ людини, сприйняття його іншими людьми

Від вибору парфумерної композиції залежить образ людини, сприйняття його іншими людьми. Аромат - невід'ємна частина зовнішнього вигляду, своєрідна "одяг", яку ми одягаємо щодня. І аромати теж потрібно вміти підбирати, вони повинні вам підходити

Вибір духів в залежності від пори року, доби і погоди

Які аромати вибрати, залежить від багатьох чинників: віку, способу і стилю життя, іміджу, індивідуальних переваг. Також при виборі духів потрібно слідувати правилам парфумерного етикету, який визначає вибір ароматів виходячи з погодних умов, часу доби, одночасного використання інших косметичних і парфумерних засобів.

Погодні умови і пора року

Те, як розкривається аромат, багато в чому залежить від вологості повітря і температури. Духи слід вибирати, враховуючи пору року і міняти їх щосезону, яким би не був аромат модним . Наприклад, взимку будуть доречні важкі пряні запахи, аромати східної теплої гами, яскраві квіткові і екзотичні аромати. Але влітку і навесні вони можуть дратувати оточуючих і абсолютно не підходити до легкого способу і стилю одягу. Взимку ви можете застосовувати парфум Cashmere Mist від компанії Donna Karan, Desire від компанії Alfred Dunhill, Gloria від компанії Cacharel.

Влітку не рекомендується застосовувати духи з деревної і пряної нотою. Разом з підвищеним потовиділенням подібний аромат складе особливо неприємну "композицію". У сильну спеку краще зовсім відмовитися від використання стійкою парфумерії, а застосовувати "душову" лінію супутніх товарів: муси, лосьйони, легкі парфумерні води, ароматичне мило і гелі. Для вечірньої літньої прохолоди підійдуть освіжаючі аромати на морську тему, що створюють ореол прохолоди: J'adore від компанії Christian Dior, Escada Que Viva від компанії Escada, VV від компанії Roberto Verino, Green Tea Iced від компанії Elizabeth Arden.

Навесні рекомендується використовувати свіжі аромати зелені, цитрусових, ягід і фруктів. Подібні аромати повинні залишати легкий шлейф аромату, бути ненав'язливими і спокійними. Навесні можна використовувати аромати 212 від компанії Carolina Herrera, Light Blue від компанії Dolce & Gabbana, від компанії Lancome аромат Miracle, Eau Belle від компанії Loris Azzaro.

Восени міжсезоння і тепле "бабине літо" можна використовувати аромати з тонкої східної нотою, так само будуть доречні різкі, яскраво виражені терпкі і солодкі парфуми. Для осені можна вибрати наступні аромати: Dune від компанії Christian Dior, Moschino від однойменного бренду Moschino, від компанії Valentino - духи Valentino Gold, Trussardi від компанії Trussardi, Absolute від компанії Rochas.

Час доби

Вибір аромату залежить від часу доби. Вранці, ми зазвичай вибираємо легкі освіжаючі аромати, вдень можна використовувати більш різкі й енергійні духи, для вечора підійдуть яскраві складні аромати з пряними і солодкими нотами. Також слід враховувати ситуацію, в якій ви збираєтеся провести день. Наприклад, для маленьких офісних приміщень або подорожей в поїздах, автобусах і літаках не слід вибирати сильні, різкі запахи. Для романтичного вечора краще підібрати чуттєвий запах деревних і амбрових нот для зрілих жінок і ніжні фруктово-ягідні аромати для дівчат.

Вибір парфумерії в залежності від віку

Вік є одним з основних критеріїв при виборі аромату. Жіночі аромати можуть бути невинними і чуттєвими, романтичними і нести величезний заряд енергії. Відповідно, складні запахи не зовсім актуальні для недосвідчених дівчат або енергійних молодих жінок. Їм також не підійдуть насичені солодкі аромати східної ноти. При використанні зрілими жінками ніжних і простих ароматів практично неможливо виразити індивідуальність і підкреслити власний образ. Варто сказати, що кожен може сам зробити духи в домашніх умовах на різні випадки життя. Розглянемо докладніше, які жіночі аромати, і для якого віку краще.

Аромати для дівчат

За допомогою аромату можна підкреслити наївну недосвідченість, романтичність і ніжність, але не слід забувати, що юні леді в своїй більшості енергійні, наполегливі, постійно шукають нових відчуттів і сповнені жагою до життя. Відомий парфумерний будинок Christian Dior пропонує для молоденьких дівчат з пустотливим характером аромат Chris 1947. Цей запах не позбавлений сексуальної привабливості, але водночас підкреслює свіжість юних осіб. Для стильних і впевнених дівчат Christian Dior може запропонувати аромат Girl 2. У колекції Chanel існує аромат Chance, призначений для мрійливих і романтичних натур. Парфуми Ralph Hot від компанії Ralph Lauren пропонує поринути у вир подій і пригод. Також молоді жінки можуть придбати парфумерію Best і O-Zone від фірми Sergio Tacchini, Pretty Nina від компанії Nina Ricci, Eau Belle від компанії Loris Azzaro, Oblique FFWD від бренду Givenchy, Oxygene від компанії Lanvin і ін.

Аромати для жінок 25-40 років

Жінки від 25 до 35 років досить вимогливі при виборі парфумерії. Як правило, у них вже склалися переваги, але вони строго стежать за появою нових модних ароматів. Цієї вікової категорії підійдуть такі аромати для жінок: Truth від фірми Calvin Klein, Burberrys Touch від компанії Burberry Parfums, Very Valentino від компанії Valentino, Versace Woman від компанії Gianni Versace і ін. Подібні аромати допоможуть висловити індивідуальність, підкреслити імідж і чарівність молодої жінки.

Парфуми після 40 років

Жінкам після 40 найбільш підходять аромати Cherry Blossom від компанії Guerlain, Trussardi Skin від компанії Trussardi, Joy від бренду Jean Patou, True Love від компанії Elizabeth Arden і ін. В ароматах для жінок елегантного віку повинні переважати насичені солодкі ноти, трохи терпкості або пряного аромату , квіткові запахи. Ці аромати додадуть образу жінки вишуканості і покладеного цього віку шику, але одночасно збережуть легку таємничість, яку, безумовно, захочеться розгадати.

Каплінскі Ганна Олегівна


стаття підготовлена ​​спеціально для МірСовет.ру - http://mirsovet.ru

Якщо вам сподобалася стаття, то ви можете поділитися нею c друзями, натиснувши на значок своєї улюбленої соціальної мережі

Рекомендуємо прочитати:

Наступні статті:

Попередні статті:

Новости