Фаріон про водія маршрутки, який відмовився вимкнути російську музику в салоні: "Ця істота звільнили"

  1. Орфографічна помилка в тексті:

26 июня 2012, 14:10 Переглядів: 26 июня 2012, 14:10 Переглядів:   У Львові покарали водія 54-ї маршрутки, посварився з борцем за мову, активісткою Свободи Іриною Фаріон, - він відмовився вимкнути на її вимогу радіо

У Львові покарали водія 54-ї маршрутки, посварився з борцем за "мову", активісткою "Свободи" Іриною Фаріон, - він відмовився вимкнути на її вимогу радіо. Конфлікт стався 11 червня. Скандальна депутатка облради близько години дня села в маршрутку на зупинці по проспекту Чорновола, в салоні звучало радіо "Мелодія" з піснями у виконанні зірок російської естради, що сильно обурило Фаріон (які саме пісні звучали, вона каже, що вже не пам'ятає).

Соратниця Тягнибока зажадала вимкнути радіо, пославшись на рішення сесії облради від 20 грудня 2011 року, що забороняє будь-яку музику в маршрутках нібито в цілях безпеки пасажирів - мовляв, пісні відволікають водіїв від дороги, через що може статися аварія (правда, музику все одно крутять ). На ділі ж її мало турбувала безпека - розлютив депутата той факт, що пісні були російською мовою. У відповідь водій, за її словами, нагрубив. "Він зі злістю почав махати руками і нахамив:" Що ви носитеся зі своєю мовою ", - обурюється Фаріон.

Водієві оголосили сувору догану і подали подання до профспілкового комітету на його звільнення. "Якщо профспілка погодиться, його звільнять - така процедура", - заявили нам в управлінні транспорту Львівської міськради. Але, як розповіли нам джерела в АТП, в якому працює водій, знімати з роботи за музику його не збираються, оскільки для цього немає законних підстав. Сам водій не коментує інцидент.

Фаріон ж вимагала саме звільнення шофера, і на сесії облради заявила, посилаючись на начальника управління транспорту пана Жука: "Мене проінформувалі, что Цю істоту звільнілі. І так буде з шкірними, хто нехтуватіме українською мовою".

Нагадаємо, що два роки тому Фаріон вже відзначилася мовним скандалом. Вона пішла в дитячий сад і почала "будувати" дітей, які представлялися іменами на російський лад. Мовляв, потрібно називатися не Маша, а Марічка, що не Міша, а Михайлик.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Фаріон про водія маршрутки, який відмовився вимкнути російську музику в салоні:" Ця істота звільнили "". інші Новини Західної України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости