Фео.ру Проїзд до Криму з України - перетин кордону, посольство, консульство. 2019

  1. Посольства, консульства та представництва
  2. Перетин кордону
  3. Ввезення валюти.
Головна - Довідкова інформація - Проїзд в Крим з Україною

Дана сторінка може бути корисна тим, хто планує поїздку до Криму з / через територію України. Для негромадян України для в'їзду до Криму з боку України буде потрібно закордонний паспорт і спеціальний дозвіл для проїзду в Крим! Але їх наявність не гарантує безпроблемного перетин кордону між Україною і Кримом. Якщо мета вашої поїздки до Криму відпочинок, то подібний дозвіл не видадуть.

В даний час транзитних поїздів через Україну до Криму не існує, а так само діє ряд обмежень на в'їзд громадян РФ, в тому числі введено в'їзд на Україну тільки за закордонними паспортами (всі відмітки про перетин кордону ставляться в ньому). Про способи проїзду до Феодосії та інших міст Криму, минаючи територію України, можна ознайомитись в розділі "Транспорт ".

Якщо Ви приїхали в Крим з боку України, то і виїхати повинні таким же шляхом! Якщо заїжджали через паром або на літаку, то категорично не рекомендується їхати зі сторони Криму на територію України. Це є порушенням митних правил України і може спричинити за собою дуже серйозні наслідки!

Посольства, консульства та представництва

Посольство України в Російській Федерації: http://russia.mfa.gov.ua/ , Телефон для довідок: +7 (495) 629 97 42.
Прикордонна служба ФСБ Росії http://ps.fsb.ru/ , Телефон довіри: +7 (495) 224-2222, +7 (495) 914-43-69 (цілодобово)

Консульський відділ МЗС України в Києві - (044) 293-44-88

На початок На початок

Перетин кордону

Перелік документів, необхідних громадянам Росії для проїзду через Україну до Криму:

З грудня 2018 введено військовий стан в окремих районах України і закритий в'їзд російським чоловікам у віці від 16 до 60 років. Заборона не поширюється лише на поїздки з «гуманітарною метою» (похорону).

З 2015 року припинено проїзд по внутрігражданскім документам на Україну (в тому числі для проїзду транзитом до Криму). Для проїзду в Крим через територію України знадобитися спецдозвіл! Документи для проїзду:

  • Паспорт громадянина РФ.
  • Свідоцтво про народження (до 14 років) з відміткою або вкладишем про громадянство РФ
  • Закордонний паспорт (Паспорт громадянина Російської Федерації, що посвідчує особу громадянина Російської Федерації за межами Російської Федерації)
  • дипломатичний паспорт
  • і т.п.
  • + Спецдозвіл - видається тільки при наявності документально підтверджених підстав мети візиту в Крим (відпочинок до них не відноситься!).

Необхідність візи: Ні. Станом на 2019 рік існує велика ймовірність в невмотивовану відмову на проїзд через Україну цілого ряду осіб.
Рекомендуємо користуватися літаком, поїздом (за єдиним квитком), особистим транспортом без перетину кордону РФ. Детальніше про проїзді до Криму і Феодосії в розділі " транспорт ".


Ввезення валюти.

При проїзді через паром або аеропорт для громадян РФ не лімітований (для громадян інших країн - залежить від законодавства країни з якої прибуваєте). В даний час аеропорт Сімферополь не приймає міжнародні рейси.
Для іноземних громадян ввезення і вивезення валюти з / в РФ: Готівка та дорожні чеки в еквіваленті до $ 10 000 включно письмовому декларуванню не підлягає.

Якщо ж ви везете готівку (і / або дорожніх чеків) більше $ 10 000, доведеться заповнити «Декларацію готівки і (або) грошових інструментів" і вказати в ньому джерело надходження готівки, передбачувані цілі витрачання грошей, маршрут прямування і спосіб перевезення.

Незалежно від суми підлягають письмовому декларуванню банківські чеки, векселі та інші цінні папери на пред'явника в яких не вказано одержувач грошей.


На початок На початок

Повернутися в розділ Довідкова інформація


Новости