Фінам.ru - Індекси Азії впали після підсумків засідання ФРС

У четвер, 20 грудня, азіатські фондові ринки продемонстрували переважно негативну динаміку за підсумками торгової сесії, зокрема, після підсумків дводенного засідання ФРС. Нагадаємо, регулятор очікувано підвищив процентну ставку до діапазону 2,25-2,50%. При цьому в ході прес-конференції глава ФРС Джером Пауелл повідомив, що представники регулятора в 2019 році мають намір підвищити ставку два рази, тоді як раніше очікувалося три цикли грошово-кредитного посилення.

Також сьогодні відбулося засідання Банку Японії, на якому було прийнято рішення про збереження грошово-кредитної політики на колишньому рівні. Відзначимо, що регулятор зберіг процентну ставку по депозитах на рівні -0,1%, а також залишив цільову прибутковість 10-річних облігацій на рівні близько нуля. Крім цього, Банк Японії як і раніше буде купувати японські державні облігації на суму 80 трлн у рік.

З макроекономічної статистики в Японії вийшли дані по чистим вкладеннях нерезидентів в японські акції, згідно з якими відтік за тиждень склав 166,9 млрд ієн в порівнянні з відтоком в розмірі 448,9 млрд ієн тижнем раніше.

В Австралії був опублікований рівень безробіття, який в листопаді склав 5,1%, тоді як аналітики прогнозували показник на рівні 5%.

У Новій Зеландії вийшли дані по ВВП, який в третьому кварталі виріс на 0,3% проти прогнозу + 0,6%. У річному вираженні показник збільшився на 2,6% проти прогнозу + 2,8% г / г.

Зведений фондовий індекс регіону MSCI Asia Pacific закрився в мінусі. Японський індекс Nikkei 225 просів на 2,89%, китайський Shanghai Composite впав на 0,52%, гонконгський Hang Seng почервонів на 0,94%, південнокорейський KOSPI впав на 0,90%, а австралійський S & P / ASX 200 зменшився на 1, 11%.

У лідерах зростання в складі австралійського індексу S & P / ASX 200 були акції NIB Holdings і Medibank Private, які збільшилися на 3,34% і 3,33% відповідно. У лідерах зниження були папери Myob Group і Orocobre, які просіли на 13,95% і 13,59% відповідно.

У лідерах зростання в складі японського індексу Nikkei 225 були котирування акцій Takeda Pharmaceutical і Chubu Electric Power, що додали 7,02% і 1,93% відповідно. У лідерах падіння були Taiyo Yuden і TDK, що знизилися на 8,31% і 7,60% відповідно.

Гірше ринку виглядали папери високотехнологічних компаній. Акції Panasonic і Tokyo Electron просіли більш ніж на 2%.

Папери фармацевта Takeda Pharmaceutical підскочили на 7% після того, як він повідомив про намір розмістити депозитарні розписки на NYSE до кінця поточного місяця.

Акції виробника гідравлічного обладнання KYB знизилися на 2% після того, як він повідомив, що будуть додаткові списання зважаючи фальсифікації даних по продукції компанії.

Папери четвірки австралійських кредиторів Commonwealth Bank, Westpac, Australia & New Zealand Banking, і National Bank of Australia закрилися на негативній території.

Hang Seng

З технічної точки зору індекс Hang Seng пробив нижню межу локального висхідного каналу, який міг бути "ведмежим прапором".

джерело: https://charts.whotrades.com

Новости