Fit for Partnership with Germany | Міжнародний маркетинг і повернення тари в компанії Sinalco

Компанія Sinalco International GmbH & Co
Компанія Sinalco International GmbH & Co. KG поки не представлена ​​на монгольському ринку. Завдяки зустрічі з монгольськими учасниками це, можливо, незабаром зміниться. Маріо Маїс, менеджер з маркетингового консультування, розповів про діяльність Sinalco на зарубіжних ринках і про бізнес-моделі підприємства. Виробництво і збут безалкогольних напоїв здійснюють місцеві партнери по франшизі материнської компанії в Німеччині. Sinalco допомагає організовувати рекламні компанії, розробляє нові напої та маркетингові концепції з просування продуктів на місцевому ринку. При розробці напоїв враховуються переваги споживачів відповідних країн і регіонів. Відповідно, продукти варіюють за змістом цукру, кольором, газованої. Колір відіграє особливо важливу роль. У Німеччині, наприклад, на відміну від багатьох інших країн апельсиновий лимонад випускається не жовтого, а оранжевого кольору.

Після презентації учасників Програми провели по виробництву Після презентації учасників Програми провели по виробництву. Роль гіда взяв на себе технічний консультант Пауль Хег. Шість повністю автоматизованих ліній забезпечують розлив до 90 000 пляшок лимонаду, апфельшорле (суміш газованої мінеральної води і яблучного соку), коли і мінеральної води. Особливий інтерес монгольських гостей викликала система багатооборотної зворотної тари, адже до сих пір багаторазові ПЕТ-пляшки в Монголії, як і в більшості інших країн, такий системою не охоплені. Учасники Програми побували на ділянці попереднього сортування зворотної тари і побачили, як автоматично відбираються «чужі» пляшки для повернення їх відповідним виробникам. На наступній ділянці вони спостерігали за видаленням кришок і етикеток. Щоб виключити пляшки з вмістом сторонніх предметів або речовин - джерело сторонніх запахів, всі пляшки контролюються сенсорами. Минулі контроль пляшки чистяться і дезінфікуються в великогабаритної миючої установці. Після цього за допомогою спеціального детектора здійснюється контроль на відсутність пошкоджень. Перед розливом пляшки етикетуються, причому етикетки фіксуються без речовин, що клеять. Після розливу в пляшки подається газ, кількість і тиск якого регулюються в залежності від типу напою. І, нарешті, пляшки закупорюються і встановлюються в ящики, зібрані партії яких відвантажуються замовникам. Учасники Програми дізналися, що розлив в пластмасові пляшки з більш товстими стінками дозволяє уникнути певних проблем, які виникають при використанні одноразової тари. Додаткова перевага - збільшення терміну придатності напоїв. Монгольські гості звернули увагу на високу автоматизацію виробництва. Втручання співробітників потрібно лише в разі збоїв і порушень технологічного процесу.

Після загального знайомства групи з підприємством і огляду виробництва два учасники, представники харчової промисловості, обговорили можливості майбутньої співпраці з директором компанії Монг Гоунді. Для Ерденецецег Болд, представниці монгольської компанії APU, що випускає прохолодні напої, і Мунгунцецег Толя, директора імпортера продуктів харчування Naran Foods Co. Ltd., відкрилися шанси вивести Sinalco на монгольський ринок. Не виключено, що в недалекому майбутньому Монголія стане 51-ю країною, в якій будуть проводитися і продаватися напої Sinalco з Північного Рейну-Вестфалії.

Христина Моргенштерн
trAIDe GmbH, Кельн
www.traide.de

Новости