Фітнес-браслет для дитини

  1. Навіщо дитині фітнес-браслет?
  2. Що повинно бути в дитячій моделі?

Повальне захоплення різноманітними гаджетами особливо виражено у молодого покоління. Разом з тим може здатися, що як раз фітнес-браслет дітям абсолютно ні до чого. Проблеми зі здоров'ям у них зустрічаються набагато рідше, необхідності систематично займатися спортом немає.

Насправді все не так прекрасно. Через велику кількість мобільних телефонів, комп'ютерів і планшетів діти все рідше грають на вулиці, в їх розпорядок дня дуже мало часу відводиться фізичної активності. І це не може не позначитися негативно на здоров'я.

Навіщо дитині фітнес-браслет?

Якщо коротко - щоб збільшити його фізичну активність і вчасно помітити небезпечні захворювання.

Відстеження фізичної активності за допомогою приладу можна піднести як гру. Дитині напевно буде цікаво спостерігати як ростуть цифри після прогулянки, пробіжки, ігри в футбол або навіть після походу за хлібом. Особливо якщо фітнес-браслет буде не у нього одного, а ще у його братів або сестер, товаришів по вуличним ігор або батьків. У такому випадку з'являється елемент змагання.

Збираючи статистику серцевого ритму та інших показників, буде не складно виявити аномалії, які є приводом для звернення до лікаря. Як дитина реагує на навантаження? Наскільки сильно піднімається ритм, чи немає порушень?

Що повинно бути в дитячій моделі?

Загалом дитині підійде такий же фітнес-браслет, яким користуються його батьки. Хоча в продажу можна знайти і особливі дитячі моделі, спеціально ганятися за ними великого сенсу немає.

Проте при виборі вироби слід брати до уваги деякі моменти.

По-перше, бажана компактна модель невеликої ваги. Рука у дитини менше, громіздкий прилад на ній буде виглядати непривабливо, а ще це вкрай незручно.

По-друге, краще виріб з міцним корпусом і міцним браслетом. Вирішивши зіграти в баскетбол або затіяти бійку, дитина не стане сильно піклуватися про цілісність гаджета. З цієї ж причини розсудливо буде вибирати вологостійкий фітнес-браслет.

Також варто правильно розставити пріоритети по функціональності.

Наприклад, в пристрої для дитини абсолютно ні до чого лічильник калорій. З тієї простої причини, що алгоритм розрахунку витраченої енергії розроблений для дорослої людини. У дитини дещо інший обмін речовин, тому лічильник буде показувати невірні дані.

Функція синхронізації зі смартфоном стане в нагоді тим, у кого цей смартфон є. Не завадять практично всім секундомір, таймер, календарик та будильник. Природно, добре, якщо браслет можна використовувати як звичайний годинник. Лічильник кіл буде не зайвим для тих, хто вирішив всерйоз займатися пробіжками.

Особливу увагу слід приділити типу і конструкції пульсометра. Якщо датчик виконаний у вигляді окремого пристрою, який потрібно кріпити на грудях або ще де-небудь, то змусити дитину його надягати буде не легко. Набагато краще, якщо пульсометр інтегрований безпосередньо в браслет.

Так, цілком можливо, що через пару тижнів дитині набридне ця іграшка і він її закине. Однак є і ймовірність, що наявність фітнес-браслета розбудить у нього інтерес до фізкультури і спорту, змусить більше уваги приділяти своїй фізичній підготовці.

Навіть якщо ентузіазм пройде, ніхто не забороняє використовувати пристрій як звичайний годинник, які будуть постійно на руці дитини і крім іншого повідомляти про його здоров'я. А збором і аналізом статистики можуть зайнятися і батьки. Адже хто не хоче мати здорового і міцного дитини?


Категорія: Годинники пульсометри і фітнес-браслети / Фітнес-браслети
Навіщо дитині фітнес-браслет?
Що повинно бути в дитячій моделі?
Навіщо дитині фітнес-браслет?
Як дитина реагує на навантаження?
Наскільки сильно піднімається ритм, чи немає порушень?
Що повинно бути в дитячій моделі?
Адже хто не хоче мати здорового і міцного дитини?

Новости