Фітнес-браслет проти смарт-годин. Що ж вибрати?

  1. Види фітнес-браслетів
  2. Види смарт-годин
  3. Що спільного між фітнес-браслетом і смарт-годинами
  4. Вимірювання пульсу, кількості кроків і калорій
  5. будильник
  6. трансляція дзвінків
  7. управління повідомленнями
  8. GPS-трекер
  9. показ часу
  10. Головні відмінності між «розумним» браслетом і годинами
  11. Програмне забезпечення
  12. автономність роботи
  13. вага
  14. функціональність
  15. Ціна
  16. Що краще вибрати - фітнес-браслет або смарт-годинник

Фітнес-браслети   і   смарт-годинник   актуальні як ніколи

Фітнес-браслети і смарт-годинник актуальні як ніколи. Це - модно, стильно, престижно і мотивує підтримувати фізичну форму. Але яка між ними різниця? І що краще вибрати? Розбираючи разом.

У статті:

  1. Види фітнес-браслетів .
  2. Види смарт-годин .
  3. Що спільного між фітнес-браслетом і смарт-годинами .
  4. Головні відмінності між «розумним» браслетом і годинами .
  5. Що краще вибрати - фітнес-браслет або смарт-годинник .

Види фітнес-браслетів

Сучасні фітнес-браслети умовно можна розділити на дві групи:

  • трекери;
  • смарт-браслети.

Трекери - це вузькоспеціалізовані гаджети, які підтримують функції пульсометра, шагомера, будильника, відстеження фаз сну. Є водонепроникні моделі стандарту IP67 / IP68, що прекрасно підходять для плавання. Можуть бути у вигляді затискачів, кліпс, годин і браслетів.

Смарт-браслети - це вдосконалені моделі трекерів. Крім фітнес-функцій, мають в своєму арсеналі індикацію дзвінків і повідомлень, нагадування про заняттях, GPS, компас. В основному оснащені дисплеєм і нагадують «розумні» годинник.

Найпопулярніші виробники: Jawbone, Polar, Fitbit, Garmin , Samsung , Xiaomi .

Види смарт-годин

Смарт-годинник - це комп'ютеризовані пристрої, виконують роль годин, фітнес-трекера, комутатора і пульта управління. Можуть виступати:

  • додатком для смартфона (Транслюють дзвінки, повідомлення, передають голосові команди, запускають додатки на телефоні, керують іншими видами смарт-техніки і т. П.);
  • самостійним гаджетом (здійснюють дзвінки, відсилають повідомлення, фотографують, відтворюють музику і т. д).

д)

Залежно від операційної системи виділяють смарт-годинник:

  • Android (наприклад, Garmin Fenix, SMA S3 );

Android (наприклад, Garmin Fenix,   SMA S3   );

За призначенням смарт-Вотч бувають:

  • общецелевого (Мають стандартний набір функцій, доступ до інтернету і повну синхронізацію зі смартфоном);
  • спортивні (додатково оснащені потужним фітнес-функціоналом);
  • дитячі (Мають кнопку SOS, функцію «таємний дзвінок», GPS-маячок і забезпечують додаткову безпеку дитині).

общецелевого   (Мають стандартний набір функцій, доступ до інтернету і повну синхронізацію зі смартфоном);   спортивні (додатково оснащені потужним фітнес-функціоналом);   дитячі   (Мають кнопку SOS, функцію «таємний дзвінок», GPS-маячок і забезпечують додаткову безпеку дитині)

Самие популярні виробники: Apple, Samsung, Sony, LG.

Що спільного між фітнес-браслетом і смарт-годинами

Розглянемо однакові функції і порівняємо можливості «розумного» браслета ї години.

Вимірювання пульсу, кількості кроків і калорій

Обидва пристрої здатні вимірювати пульс, кількість пройдених кроків і спалених калорій під час прогулянки або тренування, і нагадувати про необхідність розмяться. І справляються з цим завданням майже на відмінно - точність результатів перш за все залежить від моделі і бренду, а не типу гаджета.

Але! Щоб реалізувати функцію на фітнес-браслеті, потрібно зайти в смартфон і запустити відповідну програму на смарт-годинах - достатньо активувати дисплей і натиснути на потрібний пункт меню.

будильник

Передові моделі спортивних браслетів і смарт-годин оснащені акселерометром, який контролює активність людини всю ніч і будить в швидкій фазі сну. Тобто під час, коли є всі шанси прокинутися бадьорим, енергійним і повним сил.

Де краще функціонує будильник - в фітнес-браслеті або смарт-годинах - сказати важко, тому що тут ключову роль відіграє зручність. Безумовно, спати з витонченим браслетом набагато комфортніше, ніж з масивним годинах. Але то справа звички.

трансляція дзвінків

І фітнес-браслет (за винятком простих трекерів), і смарт-вотч вміє повідомляти про дзвінки. Різниця в тому, що перший лише сигналізує про те, що до вас телефонують, а другий - показує, хто дзвонить, і дозволяє навіть прийняти / відхилити виклик. Деякі моделі, наприклад, Apple Watch, надають можливість здійснювати дзвінки. Але тоді доведеться розмовляти з зап'ястям біля вуха. ☺

управління повідомленнями

Тут та ж історія, що і з трансляцією дзвінків. Фітнес-браслет тільки сповіщає, що вам прийшло повідомлення з месенджера або смс. А смарт-годинник, крім цього, ще й демонструє зміст повідомлення і зможе здійснити будь короткий відповідь прямо з дисплея.

GPS-трекер

Обидва гаджети прекрасно справляються з прокладкою маршрутів і надають можливість відсилати координати місцезнаходження на будь-який смартфон. Але смарт-вотч додатково ще дозволяє встановити електронний паркан - максимально безпечну зону перебування дитини чи підлітка.

показ часу

Фітнес-браслети нового покоління, як Berace L38I , Samsung Gear Fit 2 Pro, Huawei AW61 , Оснащені дисплеєм і відповідно вміють показувати час нарівні зі смарт-Вотч. Але «родзинка» годин - можливість змінювати циферблати на свій смак.

Головні відмінності між «розумним» браслетом і годинами

З кожним роком відмінностей між фітнес-браслетами і смарт-годинами стає все менше, але вони все-таки існують. ☺

Програмне забезпечення

Наявність програмного забезпечення, власне, і робить наручні гаджети «розумними». У фітнес-браслеті за роботу відповідає мікрокод, що збирає інформацію з вбудованих сенсорів і передає дані на смартфон. В смарт-годинах - функціонує повноцінна операційна система з інтерфейсом, адаптованим під сенсорний дисплей.

автономність роботи

Спортивний браслет може працювати без підзарядки від 1 до 1,5 місяця. Погодьтеся, це дуже класна автономність. Смарт-годинник в активному режимі витримує всього 1-2 дня, втім як середньостатистичний смартфон.

вага

Фітнес-браслет - легкий і компактний. Він не обтяжує руку і абсолютно не заважає під час сну і заняття спортом. Смарт-годинник - важче і габаритніший. Більшість користувачів знімають їх будинку і на ніч.

функціональність

Основне завдання фітнес-браслета - контроль фізичної активності та стимулювання ведення більш здорового способу життя. Тому майже всі функції «заточені» під спорт.

Смарт-годинник - річ більш універсальна і функціональна. Він має всі функції фітнес-трекера і фактично виступає посередником між вами і вашим смартфоном. Крім перерахованих вище опцій:

  • підтримує сторонні додатки;
  • дозволяє управляти музичним і відеоплеєром на смартфоні;
  • синхронізується з іншими «розумними» гаджетами;
  • здійснює платежі (наприклад, Apple Watch, Samsunge Gear 2).

Ціна

Фітнес-браслети коштують набагато дешевше, ніж смарт-годинник. Простенькі трекери обійдуть вам в 80-400 грн, браслети з дисплеєм - до 1000 грн, а ось функціональні моделі від Samsung, Garmin, Microsoft, Fitbit потягнуть на 4000-6000 грн.

Ціна на смарт-годинник стартує від 300 грн і може досягати 480 000 грн (Apple Watch Edition 18-Karat Yellow Gold). І тут роль грає не так кількість функцій, як бренд, дизайн і інкрустація дорогоцінними металом.

І тут роль грає не так кількість функцій, як бренд, дизайн і інкрустація дорогоцінними металом

Що краще вибрати - фітнес-браслет або смарт-годинник

Переходимо до найцікавішого: так що ж в результаті вибрати - фітнес-браслет або смарт-годинник? Відповідь проста. Якщо вам потрібен надійний помічник в спорті, ви хочете стежити за своїм здоров'ям і більше рухатися - сміливо вибирайте фітнес-браслет. Якщо ви хочете отримати повноцінне додаток до смартфону (або його заміну) і істотно полегшити собі життя - придивіться до смарт-годинах.

Тим більше, серед асортименту «розумних» браслетів і годин КТС можна легко знайти ту модель, що підійде по дизайну, функціональності і ціні саме вам.

Читайте також:

Але яка між ними різниця?
І що краще вибрати?

Новости