Фітнес-браслети працюють, але цього недостатньо

  1. Чи не мотивують схуднути
  2. Не допомагають більше рухатися
  3. Що це означає?

Порахувати кількість пройдених кроків, витрачених калорій або оцінити якість сну - фітнес-браслети (трекери) здатні на багато що. Але вони не допоможуть спалити жир або рухатися більше.

Носіння фітнес-треккера не гарантує, що ви отримаєте підтягнуті форми, почнете більше рухатися і краще виглядати. Вони працюють, коли люди вже мотивовані на тренування.

Це основна причина чому кілька останніх досліджень отримали погані результати.

Чи не мотивують схуднути

згідно дослідникам Університету Піттсбурга , Фітнес-браслети не допомагають людям позбутися від зайвої ваги.

Вчені протягом 2 років спостерігали 2 групи людей: з трекера ArmBand і без. Всі учасники йшли обмеження калорій і підвищення фізичної активності.

Але вгадайте, хто схуд сильніше? Група з фітнес-трекера втратила всього 3,4 кг, а група без трекерів майже в два рази більше - 5,8 кг.

Група з фітнес-трекера втратила всього 3,4 кг, а група без трекерів майже в два рази більше - 5,8 кг


Фото: Martins Zemlickis / unsplash / CC0 Public Domain

Не допомагають більше рухатися

В іншому дослідженні, опублікованому в The Lancet , Фітнес-трекери не допомогли людям більше рухатися. Мета була встановлена ​​в 70 000 кроків на тиждень.

Вчені розділили людей на три групи. Перша використовувала FitBit Zip, друга FitBit Zip і грошове заохочення при досягненні мети, а третя тільки підтримку.

Спочатку фітнес-трекери і грошові заохочення працювали добре, але після закінчення дослідження, ці учасники стали рухатися менше, ніж до початку дослідження. До кінця дослідження, 90% користувачів FitBit відмовилися від своїх пристроїв.

Що це означає?

Звичайно, це зовсім не означає, що від фітнес-браслетів немає ніякої користі. Вони працюють, коли людина використовує отримані дані про активність як мотивацію. Але багатьом цього недостатньо.

Це нагадує абонемент в спортзал. Наявність абонемента не означає, що ви станете струнким. Він пропонує засіб допомоги. Але скористатися чи ні, це вже справа хазяйська.

Анастасія Байол

менеджер з маркетингу в мережі медичних клінік Вітбіомед +

Для людей вже мотивованих на тренування і здоровий спосіб життя фітнес-трекери виглядають вкрай корисними. Тому часом вони навіть мають кілька моделей.

Семен Савченко

генеральний директор мережі діагностичних центрів «Ремсі Діагностика»

Але вгадайте, хто схуд сильніше?
Що це означає?

Новости