Фонд Ріната Ахметова підтримав проект краєзнавчого музею

Бердянський краєзнавчий музей отримає грант Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» - 37 тисяч гривень для реалізації проекту «До музею лишь крок» Бердянський краєзнавчий музей отримає грант Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» - 37 тисяч гривень для реалізації проекту «До музею лишь крок».

Цього року Бердянський краєзнавчий музей взяв участь у благодійному проекті i3 [ідея - імпульс - інновація] Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» на отримання гранту для реалізації проекту в сфері музейної справи. В рамках участі в проекті було подано проектна заявка «До музею лишь крок», яка включає три підпроекти:

- створення сайту Бердянського краєзнавчого музею;

- видання путівника «Бердянський краєзнавчий музей»;

- нанесення на пішохідних зонах центру міста в місцях найбільшого

скупчення людей слідів-покажчиків в напрямку музеїв.

На початку червня музей отримав інформацію про те, що проект «До музею лишь крок» виявився в числі переможців.

Директор Бердянського краєзнавчого музею Людмила Ноздрина прокоментувала цю подію прес-службі виконкому:

- Цей проект дуже важливий для нас, і здійснення його в повному обсязі стало можливим тільки завдяки грантовій підтримці благодійного проекту i3 [ідея - імпульс - інновація] Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Матеріали для проектної заявки готували на «одному диханні», не рахуючись з часом, так як цікавих ідей було багато. Викласти їх потрібно було в стислі терміни, дуже коротко, але докладно. Відправивши заявку, з нетерпінням чекали відповіді, і, нарешті, 2 червня отримали повідомлення про те, що рішенням Експертної ради програми i3 Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» наш проект підтриманий. Це, безумовно, велике досягнення, але і велика відповідальність.

За інформацією на сайті фонду Ріната Ахметова, ключовими критеріями відбору проектів були художню якість, інноваційність, здатність викликати інтелектуальну дискусію з важливих суспільних проблем, наявність компоненту міжрегіональної співпраці (залучення до проекту учасників з різних регіонів країни).

новини Бердянська

Новости