Фоносемантіческімі АНАЛІЗ СЛІВ (ІМЕНІ, ПРІЗВИЩА, НАЗВ) .. Обговорення на LiveInternet

  1. Тетяна Антре - співзвуччя імені та прізвища.

Будь-яке слово має двома смислами. Перший - слово як символ, що позначає який-небудь об'єкт або процес, другий - слово як набір звуків, який сам по собі викликає у людини реакцію. Так як свідомість дорослої людини зайнято при аудиальную сприйнятті слів переважно першим змістом, то другий - реакція на слово як на набір звуків проходить підсвідомо і переживається людиною в вигляді певного емоційного фону. Цей самий другий сенс слова отримав назву фоносемантического значення.

Кожен звук людської мови володіє певним підсвідомим значенням. Вперше ці значення з допомогою опитування великої аудиторії став встановлювати американець Чарльз Осгуд. Для російської мови ці значення свого часу визначив радянський учений, доктор філологічних наук Журавльов О.П. В результаті його докторської дисертації було встановлено фоносемантіческімі значення кожного звуку російської мови. Він за допомогою опитування багатотисячної аудиторії визначив якісні характеристики кожного звуку російської мови, а саме яким він є по наступним 25 шкалами: хороший - поганий, гарний - відштовхуючий, радісний - сумний, світлий - темний, легкий - важкий, безпечний - страшний, добрий - злий, простий - складний, гладкий - шорсткий, округлий - незграбний, великий - маленький, грубий - ніжний, мужній - жіночний, сильний - слабкий, холодний - гарячий, величний - низинний, гучний - тихий, могутній - кволий, веселий - сумний, яскравий - ту склий, рухливий - повільний, швидкий - повільний, активний - пасивний.
Всім звуків російської мови за цими шкалами зіставлені оцінки. У свою чергу, якісні фоносемантические шкали дозволяють оцінювати вплив звуків на психічний стан людини. Кожне слово складається з звуків, і природно, що для оцінки впливу на людину слова як набору звуків необхідно по відповідним розрахунками визначити загальне фоносемантіческімі значення складових дане слово звуків за всіма 25 шкалами. Це можливо під силу тільки комп'ютера, так як вручну до появи в нашій країні комп'ютерів цей аналіз робився годинами і тільки з появою комп'ютерних технологій фоносемантіческімі аналіз слова став займати секунди. В основі комп'ютерної програми "фоносемантіческімі аналіз слів" покладено принцип фоносемантического аналізу з послідовною психолингвистической інтерпретацією результатів цього аналізу.

Фоносемантіческімі аналіз на моєму прикладі

Тетяна Антре - співзвуччя імені та прізвища.

Результат комп'ютерного online-аналізу співзвуччя імені та прізвища Тетяна Антре

Ім'я Тетяна має наступну злагодженістю з прізвищем Антре (співзвуччя наводяться за рівнем зменшення їх вираженості, виражених співзвучання може не бути зовсім): Хороший, Хоробрий, Простий, Могутній, Радісний, Красивий, Яскравий, Величний.

Нижче наводиться таблиця результату аналізу співзвуччя імені Тетяна і прізвища Антре по кожному з 25 ознак співзвуччя:
У графі коефіцієнт необхідно враховувати наступні позиції: якщо коефіцієнт <5 виражений перша ознака шкали; якщо коефіцієнт> 7 виражений друга ознака шкали, якщо він знаходиться в проміжку 5 - 7. то за цією шкалою вираженості немає. Для зручності Вашого сприйняття в графі виразність ознаки вказується наявність або відсутність співзвуччя по кожній шкалі. Синім кольором виділено перша ознака шкали, червоним - другий.

Отже, дізнайтеся, наскільки співзвучні ваші ім'я та прізвище: http://psevdonim.ru/fio.php

Також, на основі фоносемантического аналізу реалізований унікальний online-сервіс, який визначає настрій і емоції людини на основі тексту його email-повідомлення. приклади аналізу Скористатися сервісом >>

Новости