Forex-новини і аналітика на 17 серпня 2018

За підсумками тижня майже всі основні валюти продемонстрували підвищення. Найбільше зростання по відношенню до долара США показав новозеландський долар (+ 0,81%). Менше підвищення зафіксували канадський долар (+ 0,60%), євро (+ 0,27%), австралійський долар (+ 0,25%) і японська ієна (+ 0,16%). Падіння показали тільки британський фунт (-0,13%) і швейцарський франк (-0,08%).

Падіння показали тільки британський фунт (-0,13%) і швейцарський франк (-0,08%)

Долар США помітно подорожчав проти євро в першій половині тижня, але в наступні дні розгубив всі зароблені позиції. У понеділок євро торгувався змішано, але завершив сесію майже без змін, Основним каталізатором для пари EUR / USD була динаміка американської валюти. Інвестори також готувалися до публікації переглянутих даних по ВВП єврозони за 2-й квартал. Згідно з прогнозами, ВВП виріс на 0,3% в квартальному вираженні і на 2,1% річних. Нагадаємо ,, в 1-му кварталі ВВП збільшився на 0,4% і 2,5% відповідно.

У вівторок долар помітно зріс, оновивши максимум 2018 року. Каталізатором падіння пари EUR / USD була нова хвиля повсюдного зміцнення американської валюти, за підтримки зростання прибутковості 10-річних держоблігацій США і покупок долара США в якості валюти-притулку. Крім того, інвестори готувалися до публікації американських даних по роздрібних продажах і промислового виробництва. Нагадаємо, роздрібні продажі виросли на 0,5% в червні, в той час як травневий приріст був переглянутий у бік підвищення - до сильних 1,3%.

У середу євро сильно подешевшав, але потім повернувся до рівня відкриття сесії, що було викликано часткової фіксацією прибутку після недавнього обвалу пари EUR / USD, а також низхідній корекцією американської валюти у відповідь на зниження прибутковості облігацій США. Певний вплив на динаміку торгів також надала статистика по США. Міністерство торгівлі повідомило, що роздрібні продажі в США зросли в липні набагато більше, ніж очікувалося, а попереднє зростання продажів був переглянутий у бік зниження. Згідно зі звітом, роздрібні продажі в липні виросли на 0,5% після зростання на 0,2% в червні (переглянуте з 0,5%). Економісти очікували менш значне зростання показника - на 0,1%. Тим часом, Департамент праці заявив, що продуктивність праці зросла на 2,9% у другому кварталі після зростання на 0,3% в першому кварталі (переглянуте з + 0,4%). Економісти очікували підвищення на 2,3%.

У четвер євро торгувався змішано, але завершив сесію з невеликим підвищення. Тиск на пару EUR / USD надавав відскік індексу долара США від сесійної мінімуму у відповідь на статдані по США і збільшення прибутковості держоблігацій США. Що стосується даних, Міністерство праці повідомило, що за тиждень по 11 серпня первинні звернення за допомогою з безробіття знизилися до 212 000, що на 2 000 менше, ніж на попередньому тижні. Економісти очікували, що звернення виростуть до 215 000 з 213 000, спочатку повідомлених за попередній тиждень. Тим часом, звіт від Міністерства торгівлі показав, що закладки нових будинків в липні виросли на 0,9% до річної норми 1,168 млн після падіння на -12,9% до переглянутої ставки в 1,158 млн у червні. Економісти очікували, що зростання закладок до 1,126 мільйона з 1,173 мільйона, спочатку викладених у попередньому місяці. Кількість початку будівництва будинків на одну родину виросло на 0,9% після падіння на 9,0% в червні, а закладки багатосімейних будинків збільшилися на 0,7% після падіння на 22,3%.

У п'ятницю долар США помірно подешевшав, досягнувши мінімуму 14 серпня. Каталізаторами підвищення пари EUR / USD були сильне падіння індексу долара США, викликане зниженням прибутковості казначейських облігацій США і посиленням тяги інвесторів до ризикових активів. Певний тиск на долар також надали дані по США. Попередні результати досліджень, представлені Thomson-Reuters і університетом Мічігану інститутом, показали: в серпні індекс споживчих настроїв впав до 95,3 пункту в порівнянні з остаточним читанням за липень на рівні 97,9 пунктів. Очікувалося, що індекс підвищиться до 98,0 пункту. Крім того, в звіті повідомлялося, що індекс поточних умов впав до 107,8 з 114,4 в липні, індекс очікувань залишився на рівні 87,3, індекс 12-місячних інфляційних очікувань стабілізувався на позначці + 2,9%, а індекс 5 -річних інфляційних очікувань зріс до + 2,5% з + 2,4% у липні.

Крім того, в звіті повідомлялося, що індекс поточних умов впав до 107,8 з 114,4 в липні, індекс очікувань залишився на рівні 87,3, індекс 12-місячних інфляційних очікувань стабілізувався на позначці + 2,9%, а індекс 5 -річних інфляційних очікувань зріс до + 2,5% з + 2,4% у липні

Британський фунт переважно знижувався проти долара США. У понеділок фунт торгувався в діапазоні. Тиск на фунт продовжувала надавати невизначеність навколо Брекзіта і можливість виходу Великобританії з ЄС без угоди. Крім цього, зростання пари GBP / USD стримується силою долара США. Учасники ринку також готувалися до публікації даних по ринку праці, інфляції і по роздрібних продажах, які повинні показати, зробила чи хороша погода у Великобританії підтримку цими індикаторами. Нагадаємо, звіт по ВВП за 2-квартал вказав, що економіка знову відновлюється після слабшого 1-го кварталу. Це має зміцнити намір Банку Англії підвищити ставки

У вівторок фунт сильно впав, досягнувши мінімуму 26 червня 2017 року, причиною чого була нова хвиля зміцнення американської валюти і заяви міністра закордонних справ Британії Джеремі Ханта. Хант повідомив, що ризик виходу Британії з ЄС без угоди зростає, і Єврокомісії необхідно змінити своє ставлення, щоб угода була досягнута. "Кожен повинен підготуватися до можливості безладного Брекзіта без угоди", - сказав Хант журналістам в Гельсінкі. Менш ніж за вісім місяців до виходу Великобританії з ЄС, уряд ще не погодило угоду про розлучення з Брюсселем і активізувало планування можливості виходу з блоку без будь-якого офіційного угоди. "Я думаю, що ризик Брекзіта без угоди останнім часом зростає ... немає абсолютно ніякої гарантії, що ми отримаємо угоду", - сказав Хант.

У середу фунт зафіксував невелике зниження, причиною чого була втеча інвесторів від ризику. Інвестори також аналізували дані по Великобританії, які вказали, що інфляція виросла вперше з листопада минулого року, що може вплинути на споживчі витрати в другій половині року. УНС повідомило, що споживчі ціни в липні виросли на 2,5% в річному обчисленні, як і очікувалося, але трохи більше, ніж на 2,4% в червні. Базова інфляція, яка виключає ціни на енергоносії, продукти харчування, алкогольні напої та тютюн, в липні зберігалася на рівні 1,9%. На щомісячній основі споживчі ціни в липні залишалися без змін, відповідно до очікувань.

У четвер фунт торгувався в діапазоні, залишаючись поблизу 14-місячного мінімуму. Драйверами для фунта виступали британські дані по роздрібних продажах, пожвавлення тяги інвесторів до ризикових активів, а також змішана динаміка американської валюти. Крім цього, тиск на фунт продовжували надавати побоювання інвесторів щодо погіршення ситуації в економіці Великобританії після виходу зі складу Європейського Союзу. УНС повідомило, що роздрібні продажі, включаючи автомобільне паливо, виросли в липні на 0,7% на відміну від падіння на 0,5% в червні. Економісти очікували, що продажі зростуть на 0,2%. За винятком автомобільного палива, обсяг роздрібних продажів за місяць виріс на 0,9%, тоді як прогнозувалося, що він залишиться на колишньому рівні. У річному обчисленні загальне зростання продажів прискорилося до 3,5% з 2,9% в червні. Економісти очікували, що продажі зростуть на 3%.

У п'ятницю фунт торгувався в діапазоні, що було пов'язано з нестачею нових драйверів, здатних задати напрямок руху. Підтримку парі GBP / USD чинило поліпшення тяги інвесторів до ризикових активів і повсюдне ослаблення американської валюти, але побоювання щодо погіршення ситуації в економіці Великобританії після виходу зі складу Європейського Союзу стримували зростання фунта.

Підтримку парі GBP / USD чинило поліпшення тяги інвесторів до ризикових активів і повсюдне ослаблення американської валюти, але побоювання щодо погіршення ситуації в економіці Великобританії після виходу зі складу Європейського Союзу стримували зростання фунта

Інформаційно-аналітичний відділ TeleTrade

Новости