Форма по КНД 0710096 коди рядків. Бухгалтерський баланс: як здається і коли

  1. Що являє собою спрощена бухгалтерська звітність?
  2. Законодавча база
  3. Склад спрощеної звітності
  4. Творчий облік і шахрайство в обліку
  5. Ми розуміємо рахунки кредиторів, випуск
  6. Нюанси роботи над спрощеної звітності
  7. Заповнення спрощеної бухзвітності
  8. Як здати спрощену звітність?
  9. Хто здає спрощену бухзвітність?
  10. Хто здає баланс
  11. Склад бухгалтерської звітності
  12. Куди і коли здається бухгалтерська звітність

На цій сторінці:

Спрощена бухгалтерська звітність - форма, з якою бухгалтеру часто доводиться мати справу. При її складанні потрібно дотримуватися ряду правил.

Що являє собою спрощена бухгалтерська звітність?

Спрощена звітність відрізняється від звичайної тим, що в ній містяться тільки узагальнені статті. Відсутня деталізація. Дана система відрізняється рядом особливостей:

Фіксовані предмети підраховуються з використанням групових облікових записів. Відповідно до Закону про бюджет резерв складається з дебіторської заборгованості, а облікова одиниця є тимчасовим ресурсом з точки зору бухгалтерського обліку . Він служить для надання блоку обліку необхідних ресурсів в майбутньому для відшкодування витрат і зборів, які йому відомі, але не точної кількості і часу. Створення резервів враховується за відповідним обліку витрат з відповідної інвентаризацією на користь відповідного рахунку групи обліку 45 - Резерви.

  • Можна вести узагальнений план розрахунків.
  • Можна застосовувати спрощений регістр. Під нього буде потрібно створити свій формат.
  • Касовий метод дозволяє враховувати і фіксувати всі доходи і витрати компанії.
  • Не потрібно застосовувати подвійний запис.

Дебет і кредит в даній звітності не застосовується. З цієї причини отримати розгорнуту інформацію з документа практично неможливо.

Переплата зазвичай вважається такою, коли боржник не може або не бажає виплатити суму, належну кредитору, або дебіторська заборгованість, пов'язана зі стягненням дебіторської заборгованості, збільшила її вартість. В принципі, облікова одиниця має два основні варіанти вирішення проблемних боргів: створення резервів за дебіторською заборгованістю або списання дебіторської заборгованості.

Третій крок в бухгалтерській звітності полягає в тому, щоб визначити економічні витрати і витрати з податку на прибуток. Запити балансу, звіту про прибутки і збитки і рахунки прибутків і збитків. Економічний результат - різниця між надходженнями і витратами підрозділу обліку. Ви розраховуєте його на основі звіту про прибутки і збитки.

Законодавча база

Спрощена бухзвітність ведеться на підставі ФЗ №402 від 6 грудня 2011 року. Нова редакція цього закону була затверджена 4 листопада 2014 року. Розглянемо основні його положення:

  • Стаття 5 регулює об'єкти бухгалтерського обліку.
  • Стаття 6 - дані про фахівців, відповідальних за бухзвітність.
  • Стаття 7 - інформація про особливості ведення звітності.
  • Стаття 8 - особливості підбору облікової політики.
  • Стаття 9 - відомості про первинної документації, в тому числі базова інформація.
  • Стаття 10 - повний перелік регістрів.
  • Стаття 11 - нюанси інвентаризації активів і зобов'язань.
  • Стаття 12 - виконання фінансових намірів.

ВАЖЛИВО! Бухгалтер зобов'язаний вивчити всі нюанси закону №402. Керівник повинен простежити за правильністю ведення звітності, так як за надання неправильних відомостей відповідатиме саме він.

Заключним етапом є закриття бухгалтерських книг. Замість цього необхідно провести ряд бухгалтерських суджень, а саме: визначити обороти сторін з надання та надання окремих синтетичних рахунків, знайти остаточні баланси активних і пасивних рахунків і остаточні звіти дебіторської та дебіторської заборгованості, визначити основу прибуткового податку і податкового зобов'язання, визначити результат шляхом перекладу коносамента на відповідний рахунок облікової групи 710 - Прибуток і збитки та перерахування рахунків доходів на користь цього рахунку, закриття основної книги шляхом перекладу залишків балансових відомостей на рахунок 702 - Остаточний рахунок є вичерпним.

Також ведення спрощеної звітності регулюється деякими нормативними актами:

  • Положенням про бухоблік ПБО 4/99.
  • Положенням ведення бухобліку, встановленим Наказом Мінфіну РФ від 29.07.1998 № 34н.
  • Наказ Мінфіну РФ від 02.07.2010 №66н.
  • Інші нормативні акти з бухобліку.

Ці закони регулюють форму даної звітності, зміст, особливості подачі та інші нюанси. Саме на їх підставі складається документ.

У нижній частині рахунка 702 - Остаточний баланс рахунку і рахунок 710 - Вісім прибутків і збитків можуть потім скомпілювати нарахування. Компанії також не повинні забувати про обов'язки всіх облікових одиниць, зареєстрованих в Комерційному регістрі, - публікувати як річний звіт, так і річний звіт. Штрафи за порушення можуть становити не більше трьох відсотків від загальних валових активів. Це може привести до значних фінансових втрат для компанії. Зобов'язання повідомляти про зазначені облікові записи має бути виконано в момент їх подачі в суд за реєстром.

Склад спрощеної звітності

  • Баланс.
  • Дані про фінансові значеннях.
  • Додаток до звіту про результати діяльності компанії.

Перелік додатків викладено в пунктах 2,4 наказу Мінфіну №66н:

  • Звіт про зміну розмірів капіталу.
  • Звіт про рух грошей.
  • Звіт про цільове застосування засобів.
  • Коментарі до звітності.

НКО не потрібно складати звіт про цільове застосування засобів. Цей документ замінюється формою річної звітності. По відношенню до даної формі звітності застосовуються деякі послаблення, які викладені в наказі №66н. Зокрема, в документі фіксуються укрупнені показники:

Тоді саме для вас це видання унікальне і для кожного бухгалтерського есе, яке вам потрібно. Законодавчі зміни в області бухгалтерського обліку за рік Інтерпретація в основному зосереджена на обраних положеннях закону про бухгалтерський облік, включаючи зміни в силі з початку року, а саме визначення категорій облікових одиниць і встановлення їх облікових зобов'язань щодо обсягу бухгалтерського обліку, аудійовані рахунку, аудиторські зобов'язання і методи звітності. Існують також правила проведення аудиту і складання консолідованих рахунків.

  • Баланс.
  • Фінансові показники.
  • Цільове застосування засобів.

Компанії, які використовують спрощену звітність, має право або застосовувати вже існуючі форми, або розробляти їх самостійно. У пункті 6 наказу №66н зазначено, що в документі слід фіксувати тільки дані, що дають уявлення про результати діяльності структури. У наказі №66н перераховані шаблони форм звітності.

Творчий облік і шахрайство в обліку

Заява зроблені такими змінами в методах бухгалтерського обліку, як, наприклад, визнання активації основних засобів та змін в стані власності та їх оцінки. Назва не входить в пропозицію книгарні і не може бути замовлено. Брошура і закриття книги - стор. 279Учетная частина - Бюджетування - стор. 393Прімененіе частини - Оподаткування - стор. 645. Найвищий рівень бухгалтерського обліку - це вірна і достовірна картина, яка також називається невиразним чином.

Ми розуміємо рахунки кредиторів, випуск

Книга видана таким чином, щоб читач міг повністю зрозуміти його, який не повинен бути обізнаним. Він знайомий з характером бухгалтерських працівників, які підтримуються принципами бухгалтерського обліку і засновані на застосуванні методів обліку. Публікація присвячена звітності іноземних валют в бюджеті підприємців і некомерційних некомерційних організацій і є єдиною книгою для некомерційних некомерційних організацій для вирішення цієї проблеми.

Нюанси роботи над спрощеної звітності

У повідомленні Мінфіну від 2015 року зазначено перелік пільг, які застосовуються до спрощеної звітності:

  • Рішення про надання даних приймається на підставі їх суттєвості.
  • Можна не розкривати відомості про сегменти підприємства, припиненої діяльності.
  • Події після завершення звітного періоду фіксуються тільки в тому випадку, якщо це дійсно потрібно.
  • Якщо були внесені корективи в облікову політику, зміни фіксуються в звітності.
  • Якщо були допущені істотні помилки минулих років, потрібно їх виправити. При цьому порушується інформація про поточні доходи та витрати, але не змінюються дані про нерозподіленого прибутку / збитки.

Ті нюанси, які не були зазначені в законі, компанія може визначити самостійно.

Зобов'язання відстежувати законодавчі поновлення в зв'язку з істотними змінами в Законах, публікація змінюється відповідно до законодавства, які можуть застосовуватися до Року. Зміни, внесені, легко доступні в таблицях. Публікація публікації Кожне з рекомендацій було доповнено коротким, ясним коментарем.

У практичних роздаткових матеріалах ви знайдете огляд найбільш важливих концепцій, ставок, кроків і платників податків за рік. Публікація проста, деталізована і доповнюється різними короткочасними прикладами для легкого розуміння проблеми. Він містить всю важливу інформацію, необхідну для правильного управління бюджетом.

Заповнення спрощеної бухзвітності

У звітності не зазначаються відомості, які не зважають на суттєвими для ряду компаній. До таких відомостей належать витрати по базовій діяльності, нинішній податок на прибуток та інші показники. У звітності вказуються такі дані:

  • Виручка. Попередньо з неї потрібно відняти ПДВ і акцизи.
  • Витрати по базовій діяльності підприємства, що включають в себе комерційні витрати, витрати по управлінню.
  • Відсотки до оплати за наявними кредитами і позиками.
  • Інші прибутки. Тобто доходи, які не пов'язані з базовою діяльністю компанії.
  • Інші витрати, з яких відняті відсотки до оплати.
  • Податок на прибуток.
  • Чистий прибуток.

Це базові відомості, які потрібно вказати. При необхідності цей перелік може бути розширений.

Оскільки час, коли багато компаній розробляють фінансові звіти, наближається, ми вирішили повідомити вам про зобов'язання по розкриттю. Це зобов'язання застосовується до юридичних осіб, зареєстрованим в Комерційному регістрі і яке вимагається згідно з Законом про бухгалтерський облік, незалежно від того, чи підлягає підприємство обов'язковій перевірці чи ні. Оскільки більше половини компаній все ще не публікують свої фінансові звіти, ми ознайомимо вас з передовими методами розкриття інформації, а також з можливими ризиками і що випливають із цього санкціями.

Як здати спрощену звітність?

Звітність необхідно здавати в ИФНС. Річний звіт, згідно з пунктом 1 статті 23 НК РФ, потрібно подавати або в електронній, або в паперовій формі. Форма подачі вибирається на розсуд компанії. Більшість організацій подають документ в електронній формі , Так як в податковому законодавстві містяться вимоги до використання електронних форм для компаній штатом більше 100 осіб і фірм, які звітують по. ФНС був розроблений формат спрощеної звітності КНД 0710096 для її здачі через інтернет.

Фінансова звітність завжди є баланс, звіт про прибутки і збитки і прихильність, які можуть бути складені в спрощеному або повному масштабі. Спрощена область застосування може використовуватися суб'єктами, які не підлягають обов'язковому аудиту. винятками є акціонерні товариства , На які Закон про бухгалтерський облік завжди накладає всю повноту фінансової звітності. Фінансова звітність підготовлена ​​в повному обсязі на останній день звітного періоду. Якщо він скомпільовано в інший час, він являє собою екстраординарний фінансовий звіт.

Хто здає спрощену бухзвітність?

Закон №402 про «Про бухгалтерський облік» від 6 грудня 2011 року встановив право ведення бухзвітності спрощеного формату для наступних суб'єктів:

  • Компанії, які належать до малого бізнесу.
  • НКО (на підставі ФЗ №7 «Про некомерційні компаніях»).
  • Особи, які беруть участь в проекті «Сколково».

У більшості випадків спрощена звітність здається суб'єктами малого підприємництва. Як зрозуміти, чи стосується компанія до малого бізнесу? Перелік ознак таких суб'єктів перерахований в ФЗ №209 від 24 липня 2007 року. Компанія повинна відповідати ряду ознак:

Фінансова звітність вважається складеною, якщо вона містить встановлені законом вимоги і супроводжується підписом статутного органу або юридичної особи . Підприємство повинно розкривати консолідовану фінансову звітність після аудиту аудитора і затверджуватися компетентним органом, як правило, на загальних зборах, протягом 30 днів після виконання обох умов, якщо інше не передбачено окремою постановою, але не пізніше наступного після звітного періоду періоду, незалежно від того, чи було проведено схвалення.

Разом з фінансовими звітами підприємства зобов'язані розкривати звіт аудиту або інші скомпільовані звіти. Неаудовані компанії повинні діяти аналогічним чином, тобто вони повинні розкривати фінансову звітність протягом 30 днів з моменту її затвердження, але не пізніше кінця наступного за звітним періодом, незалежно від того, чи було проведено схвалення. У разі відсутності офіційного затвердження, як описано вище, підприємство має також розкривати цю інформацію.

  • Річна виручка не перевищує 800 млн рублів.
  • Не більше 49% цінних паперів належать іноземним особам.
  • Число співробітників в компанії не перевищує ста чоловік.

Слід врахувати обмеження, викладені в пункті 5 статті 6 ФЗ №402. Зокрема, спрощена звітність не може використовуватися такими суб'єктами, як:

  • Державні організації.
  • Організації, що потрапляють під обов'язковий аудит.
  • Житлові, а також житлово-будівельні кооперативи.
  • Мікрофінансові структури.
  • Контори адвокатів.
  • Кредитні споживчі структури.
  • Нотаріальні бюро.
  • Контори з юридичних консультацій.
  • Адвокатські бюро.
  • Політичні партії.
  • НКО, які входять до реєстру, зазначений в пункті 10 статті 13.1 ФЗ №7.

Дані суб'єкти повинні здавати звітність в повному форматі.

Зобов'язання публікувати фінансову звітність застосовується як до звичайної, так і до позачергової фінансової звітності та здійснюється шляхом внесення вкладу в збір документів Комерційного регістра відповідно до спеціальним правовим регулюванням. Зобов'язання виконується в момент передачі в суд реєстрації.

На цьому етапі ми повинні згадати про помилки, пов'язаних з підписанням фінансової звітності. Як зазначалося вище, фінансові звіти вважаються підготовленими після задоволення встановлених законом вимог і додатком підписи статутного органу. Відповідно до Закону про бухгалтерський облік, запис про підписання - це така обліковий запис, зміст якої є рукописним або гарантованої електронним підписом на основі кваліфікованої сертифіката. Тому, якщо компанія передає свою фінансову звітність в електронній формі, вона завжди повинна докладати електронний підпис.

ВАЖЛИВО! Навіть в тому випадку, якщо перераховані організації відповідають всіма ознаками суб'єктів малого бізнесу, їм все одно доведеться заповнювати повну звітність.

Спрощена звітність відрізняється рядом переваг: простотою, відсутністю необхідності вказувати всі відомості. Однак не всі організації можуть використовувати її. При веденні і подачі документації потрібно ґрунтуватися на існуючих нормативних актах.

Якщо підприємство не розкриває фінансові звіти або річний звіт в порядку, встановленому цим Законом, може бути накладено штраф у розмірі до 3% від загальної вартості активів. Компетентний наглядовий орган може в ході своєї діяльності відповідно до спеціальними правовими нормами або податковою інспекцією управляти накладенням цього штрафу.

Практика розкриття інформації полягає в тому, що більше 50% компаній не публікують фінансові звіти. Це було результатом недавнього опитування в Комерційному регістрі. Суб'єкти не публікують фінансові звіти здебільшого через необхідність розкривати свій бізнес конкуруючим компаніям. Іншою причиною можуть бути несприятливі фінансові показники, які є результатом фінансової звітності та можуть впливати на рішення ділових партнерів. Якщо компанія розкриває свою фінансову звітність, вона часто відправляє її в суд реєстрації, непідписаний, в кращому випадку відсканований, в тому числі. підписи статутного органу.

Бухгалтерський звіт - це відображення діяльності підприємства в зрізі на звітну дату. Правильно складений, він може бути корисний не тільки податковому органу, але і керівникові або власникам підприємства. Тому до того, як формується бухгалтерський баланс, як здається, слід поставитися з особливою увагою.

Склад звітності і правила її заповнення регулюються федеральним законом «Про бухгалтерському обліку ». А ось коли здається баланс прописано в статті 23 НК РФ.

До сих пір багато випадків штрафів не відомі за те, що вони не публікували фінансові звіти, і якщо накладалися штрафи, вони становили близько десятків тисяч. Вона дала можливість спростити фінансові звіти. Вона представила концепцію невеликий одиниці. Ця концепція, беручи до уваги форму ведення бізнесу, включає наступні групи одиниць.

Фізичні особи та компании фізичних осіб. Комерційні компании, в якіх прінаймні один з партнерів НЕ є фізічною особою . Капітальні компанії, в тому числі організації. Вищезазначені одиниці малі, якщо вони відповідають двом умовам одночасно. По-перше, якщо ці одиниці в фінансовому році, за який вони складають фінансову звітність та протягом року, що передує цій фінансовій році, а також в разі стартапів або бухгалтерських рахунків в порядку, зазначеному в Законі про бухгалтерський облік, - в тому фінансовому році , в якому вони почали свою діяльність, або зберігали свої книги облік в порядку, зазначеному в Законі про бухгалтерський облік, не перевищили щонайменше два з наступних трьох розмірів.

Хто здає баланс

Про те, які організації здають баланс, прописано в законі 402-ФЗ від 06.12.2011. Зараз зобов'язані надавати бухгалтерську звітність все економічні суб'єкти за винятком деяких ІП, які ведуть облік доходів і витрат. Також в цьому законі є пункт про те, які організації можуть не здавати баланс. Це стосується філій підприємств, створених на території іноземних держав.


Склад бухгалтерської звітності

Які звітні форми необхідно буде здати, залежить від того, чи є підприємство комерційним, бюджетним, чи належить до суб'єктів малого підприємництва (СМП).

Комерційна організація здає наступний пакет звітних форм:

  • бухгалтерський баланс ;
  • Звіт про фінансові результати;
  • Додатки (звіт про зміни капіталу, звіт про рух копійчаних коштів і додаток з розшифровкою основних рядків балансу і звіту про фінансові результати).

СМП, яких не стосуються критерії обов'язкового аудиту, має право надавати спрощену бухгалтерську звітність. Її відрізняють укрупнені показники з угрупованням за статтями і відсутність докладних розшифровок. Необхідно розуміти, що така можливість є незалежно від системи оподаткування. Тобто як організації на ССО можуть бути зобов'язані здавати основні докладні форми, так і підприємства на ОСН можуть надавати спрощену звітність. Крім того, тим, хто здає баланс, слід пам'ятати, що надання його за спрощеною формою є правом, а не обов'язком. І при необхідності ви можете завжди здавати основний звіт.

Для некомерційних підприємств до складу звітності включений звіт про цільове використання коштів замість звіту про фінансові результати.

Порада: кожен рік перед здачею балансу слід перевірити, чи не змінилися звітні форми.


Форма бухгалтерського звіту та додатків затверджена наказом Мінфіну 66н від 02.07.2010 та при написанні облікової політики може бути доповнена при необхідності будь-якою кількістю рядків, а ось виключати якусь інформацію з встановлених форм не дозволяється. Допрацьовує форму документа можна забувати про те, що бухгалтерська звітність повинна бути:

  • достовірної;
  • Інформативною для користувачів звіту з метою прийняття на основі отриманих даних економічних рішень;
  • Складатися на основі даних регістрів бухгалтерського обліку.

Пам'ятаючи про те, що бухгалтерський баланс це не тільки звіт для контролюючих органів, але і можливість перевірити самим стан обліку і оцінити економічну стійкість підприємства, складання такого документа вже не здається тягарем.

Куди і коли здається бухгалтерська звітність

У період, коли здається бухгалтерський баланс, необхідно уточнити, чи не змінився адресу податкового органу, до якого належить компанія. Надати документи можна:

  • В інспекції особисто або через представника за дорученням;
  • Поштою з обов'язковим описом вкладення, яка згодом зберігається разом зі звітом;
  • Через Інтернет.

Здавши документи в Податковий орган , Необхідно направити звіт і в орган державної статистики.

А ось скільки разів на рік здають баланс тепер, на щастя, на це питання можна відповісти - тільки один, а не як раніше кожен квартал. Податковий кодекс зобов'язує здавати звітність не пізніше трьох місяців після закінчення року.

Слід звернути увагу на терміни, коли здають бухгалтерський баланс новостворені організації. Вони залежать від дати реєстрації. Якщо підприємство зареєстроване після 30 вересня, то перший свій звіт воно здає тільки після закінчення наступного року.


Відповідаючи на питання, коли організації здають баланс, треба відзначити випадки реорганізації або ліквідації. Тоді в інспекцію в обов'язковому порядку надається розділовий або ліквідаційний баланс відповідно, в якому датою кінця звітного періоду буде день внесення запису про зміни в ЕГРЮЛ.

Також слід пам'ятати про те, скільки разів на рік здавати баланс необхідно власникам організації на затвердження. Проблема в тому, що термін здачі звітів в податкову інспекцію настає раніше останньої дати, встановленої для проведення річних зборів учасників або акціонерів (або Ради директорів). Через це можливі виправлення звітів за підсумками річних зборів, тому що при виявленні нових фактів діяльності вплив господарських операцій на баланс неминуче. І в п.8 ПБО 22/2010 прописано, чи можна здавати уточнений баланс. Можна тільки при виправленні суттєвої помилки, знайденої до дати затвердження звіту в установленому законом порядку.

Для деяких видів діяльності передбачена здача і проміжної квартальної звітності в контролюючі таку діяльність органи. При цьому необхідність надавати такі звіти в податкову відсутня. Мова йде про наступні підприємствах:

  • Страхові компанії;
  • Професійні учасники Сайти Вся ЦІННИХ ПАПЕРІВ.

Несвоєчасне здавання бухгалтерського балансу тягне за собою накладення штрафу в розмірі 200 рублів за кожну форму, про це написано в статті 126 НК РФ, а посадові особи можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності зі штрафом від 300 до 500 рублів.

При підготовці бухгалтерського балансу необхідно пам'ятати про точність, уважності, акуратності і тоді документ стане не тільки зайвим звітом, а інструментом для грамотного управління підприємством.


Що являє собою спрощена бухгалтерська звітність?
Хто здає спрощену бухзвітність?
Що являє собою спрощена бухгалтерська звітність?
Як здати спрощену звітність?
Хто здає спрощену бухзвітність?
Як зрозуміти, чи стосується компанія до малого бізнесу?

Новости