Фото ефекти в Paint.net

Редагування малюнків і фотогорафій - ось те. Чим доводиться займатися практично кожному користувачеві ПК. Хтось редагує фотографії, виправляючи очевидні помилки. Хтось малює. Хтось робить чудові фотоколажі. Спектр завдань широкий і різноманітний. Причому найчастіше використовувані інструменти в цьому випадку дуже схожі від випадку до випадку - в основному це дві програми - стандартний Paint і широко розкручений Photoshop . При цьому перевагу найчастіше віддається саме фотошопу, саме через його популярності.

При цьому використовується дуже обмежена кількість можливостей і функцій цієї програми, не кажучи вже про те. Який годівницею вона стала для піратів - більшість копій фотошопа. Використовуваних сьогодні в Росії - саме піратські. Але є альтернатива - використання програми Paint.net . програма абсолютно безкоштовна (хоча автор звичайно ж не відмовиться від добровільної фінансової допомоги). За своїми можливостями вона знаходиться десь посередині між тим же Photoshop'ом і Paint'ом. Зберігши найбільш затребувані функції першого і ввібравши простоту другого вона стала відмінним рішенням для багатьох людей, що займаються обробкою зображень.

Ця стаття висвітлює найбільш використовувані і затребувані інструменти фотоефектів паінтнета. Хочеться відразу обмовиться з приводу того. Що дана програма має безліч інших можливостей і ефектів зокрема, але в цій статті будуть розглянуті саме ті, що використовуються для роботи з фотографією.

Отже, вихідне зображення:

Отже, ефект перший, «м'який портрет». При налаштуванні ефект має 3 повзунка: м'якість, яскравість і теплота. М'якість згладжує переходи між квітами за алгоритмом нормального розподілу. Яскравість зрушує кольору по RGB значень в бік світлого. Теплота ж дозволяє підвищувати яскравість, але не рівномірно: збільшуючи червону компоненту, інші теж ростуть, але не в прямій пропорції, а в залежності від дисперсії від червоного - по синусоїді нормального розподілу. Таким чином, можна комбіную ці настройки отримувати різні версії ефекту.

Ефект другий, «різкість». Ну тут все зрозуміло, рухаючи повзунок, ми «розсовуємо» RGB значення, тобто збільшуємо дискриминант RGB-суми двох сусідніх пікселів. Це досить простий, корисний і поширений ефект.

Ефект третій, «світіння». Цей ефект експансивно збільшує значення кольорів в сторону світлого. Має три параметра: радіус, яскравість і контраст. Радіус задає значення. За допомогою якого обраховується, яке наскільки сильною буде «засвітка», тобто кількість висвітлює пікселів (естетсвенно не безпосередньо, ми задаємо лише множник). Яскравість - параметр дозволяє змінювати довжину зсуву по RGB. Контраст дозволяє задавати різницю при обробці прикордонних зон. Дозволяючи створювати контрастні ділянки зображення.

Ефект четвертий, «прибрати червоні очі». Ну тут теж все зрозуміло, виділяємо область очей, регулюємо силу (необхідна для пошуку червоного компонента в виділеної області) і насолоджуємося ефектом. Не варто застосовувати цей ефект до всієї фотографії, інакше червоні ділянки можуть зміститися в зелену частину спектру.

Таким чином для повсякденного простий і невибагливою обробки фотографії цілком достатньо і Paint.net'а. Вдалих фотографій =)

Новости