Фото дня: друкована плата і GPU Radeon HD 6870

У Мережі з'явилися знімки друкованої плати 3D-карти AMD нового покоління і встановленого на ній графічного процесора.

Як видно на першому знімку, конструктори розмістили силові елементи підсистеми живлення ближче до монтажній планці. Далі розташований GPU, вище і правіше якого розташовані мікросхеми пам'яті. Можна припустити, що таке розташування елементів сприяє більш ефективному охолодженню регуляторів напруги, оскільки їх радіатори виявляються на шляху потоку повітря, що направляється високооборотним вентилятором в отвори монтажної планки. Про те, що така система охолодження буде використовуватися в Radeon HD 6870, дозволяють судити опубліковані нами вчора фотографії Radeon HD 6870 у виконанні XFX. Харчування влаштовано за схемою «4 + 1 + 1 фаза». Всі вісім мікросхем пам'яті знаходяться на одній стороні друкованої плати.

Всі вісім мікросхем пам'яті знаходяться на одній стороні друкованої плати

Корпус GPU Barts має ті ж розміри, що і корпус Cypress, а ось кристал суттєво зменшився в розмірах. За деякими даними, GPU Barts на рівні висновків сумісний з Cypress. Це означає, що нові GPU можна встановлювати на випускаються зараз друковані плати, заощадивши на проектуванні топології. Втім, навряд чи хтось із виробників буде так робити, бо майже всі плати для Cypress - восьміслойную, а в разі Barts можна обійтися шістьма шарами і зробити плату дешевше. Єдиний випадок, коли використання плат для Cypress є виправданим - це випуск моделей з шістьма виходами для моніторів (Eyefinity6), укладає джерело.

Єдиний випадок, коли використання плат для Cypress є виправданим - це випуск моделей з шістьма виходами для моніторів (Eyefinity6), укладає джерело

При першому ж погляді на кристал Barts можна помітити логотип AMD, як і очікувалось , Який замінив собою логотип ATI.

При першому ж погляді на кристал Barts можна помітити логотип AMD,   як і очікувалось   , Який замінив собою логотип ATI

Форма кристала, розташованого на платі діагонально, змінилася. На відміну від майже квадратного чіпа Cypress, кристал нового GPU має прямокутні обриси. Порівняти розміри кристалів дозволяє колаж, опублікований одним з учасників форуму ChipHell.

джерела: IT168 , www.techPowerUp.com

Новости