Фотоапарати та чохли для підводної зйомки 2009

Популярність дайвінгу зростає з кожним роком. Світ морів та океанів таїть в собі красу і загадки, які людина прагне пізнати. І не тільки побачити сам, але і показати своїм друзям і близьким, зберігши цю таємничу красу на фото. Але для підводної зйомки потрібні сучасні та спеціальні технічні засоби та обладнання. Вибір цієї техніки, вибір потрібного фотоапарата, визначає те, якими якісними будуть знімки підводного царства. І, звичайно, специфіка підводної зйомки, висуває особливі вимоги до фотографічної техніки.

Навіть абсолютно чиста вода сама по собі є колірним фільтром на об'єктиві фотоапарата, вона поглинає яскраві кольори - червоний і жовтий. Відновити їх допомагає потужний і яскраве освітлення, спалах. Але зважені частинки, які знаходяться в воді, володіють особливістю розсіювати світло, та ще й у зворотному напрямку до його джерела. Тому спалах при підводній зйомці треба розташовувати якомога далі від об'єктива.

Перший підводний фотоапарат створив Жак Ів Кусто в 1960 році. Але вартість подібної професійної техніки, звичайно, дуже висока. Для тих, хто не збирається перевершити славу Кусто, промисловість випускає більш доступні технічні засоби, які дозволяють отримати цілком пристойні фотознімки «на пам'ять». Це перш за все фотоапарати «амфібії». Найчастіше це одноразові недорогі мильниці в водонепроникному чохлі. Спроби їх повторного застосування, за відгуками дайверів, призводять до не дуже гарних результатів.

Наприклад, типовий одноразовий представник цього сімейства, родом їх Південно-Східної Азії, підводний фотоапарат Snap Sights Daylight Snorkel. Заряджений фотоплівкою 800 ASA на 27 кадрів, фотоапарат може проводити зйомку, при сонячному денному освітленні, на глибинах до 30 метрів. В принципі, його одноразовость полягає лише відсутності гарантії на повторну зйомку, але, як уже говорилося, відгуки про повторному застосуванні цієї техніки не дуже хороші. Ціна Snap Sights Daylight Snorkel в російських і українських інтернет магазинах близько 15 доларів.

Ціна Snap Sights Daylight Snorkel в російських і українських інтернет магазинах близько 15 доларів

Snap Sights Daylight Snorkel

Якщо у вас вже є хороший цифровий або плівковий фотоапарат, є сенс придбати водонепроникні чохли для нього, які дадуть можливість користуватися ним під водою. За назвою одного з лідерів ринку, навіть усталене слово для таких чохлів «м'якого» типу - аквапак. Новинка 2009 року даного виробника - чохол для фотоапаратів, Aquapac 400 Mini Camera і 404 Mini Camera. Придатний для фото і відео зйомки на глибинах до 5 метрів. В тому числі, і для іспользаванію фотоапаратів з Zoom. Ціна на чохол близько 2500 рублів.

Aquapac 400 Mini Camera

Фірма Camerashield пропонує, за її словами, новий революційний підхід до виробництва чохлів для підводної зйомки. Практично за ту ж ціну, що і попередня модель, за 3000 рублів, можна придбати універсальний бокс Camera Shied і фотокамеру CSC100. Так, ключове слово - універсальний. Camerashield стверджує, що завдяки застосованим нею рішень, цей чохол, або вже бокс, для підводної фотозйомки, підійде для будь-якої фотокамери з висотою: 7 см, шириною 5,4 см і довжиною 12,7 см або менше. Сам чохол \ бокс зроблений з матеріалу, що використовується для виготовлення куленепробивного скла. Рекомендована глибина Camera Shied до 30 метрів. Реклама скромно додає: «Протестований дайверами на 60 метрах». Вибір за вами, так, не забудьте, там ще й фотоапарат в комплекті.

Camerashield csc-100

Fantasea FD-70. Підводний бокс для Nikon D70. Глибина занурення до 60 метрів. Дозволяє застосовувати всі можливості і функції фотоапарата, в тому числі джойпад. Вибір професіонала - ціна 900 доларів. Для Nikon Coolpix L19 і Coolpix L20 пропонують підводний бокс FL-19/20, по 250 доларів. Бокс дасть можливість фотографу керувати всіма функціями фотоапарата під час підводної зйомки. LCD екран закритий анти-бликовое шторою. Вбудований спалах фотокамери може бути розсіяна. Корпус має кільце для приєднання додаткового об'єктива і фільтра.

Fantasea fd-70

Якщо ви не цікавитеся можливостями зробити кар'єру професійного підводного фотографа, але дайвінг - це ваша пристрасть, кращим варіантом, звичайно, є придбання цифрового фотоапарата для підводних зйомок.

Зверніть увагу на ці моделі. Фотоапарат DIGITAL HERO 3 і цифрова фотокамера OLYMPUS μ TOUGH-8000.

Перший фотоапарат - 3-х мегапіксельна фотокамера, з можливістю зйомки на глибинах до 30 метрів. Підтримує додаткові слоти пам'яті, дозволяє знімати кліпи, тривалістю до трьох годин. При низькій ціні в 250 доларів, DIGITAL HERO 3 дасть можливість милуватися підводними знімками і кліпами дуже пристойної якості. Цифрова фотокамера OLYMPUS μ TOUGH-800, повністю водонепроникна камера, ширококутний оптичний ZOOM, подвійна стабілізації зображення (мається на увазі, що в фотоапараті присутній і механічна стабілізація матриці, і цифрова.) 12 мегапікселів, ЖК дисплей - 230,000 пікселів.

DIGITAL HERO 3

Технологія визначення особи, (нова технологія OLYMPUS), для експозиції та фокусування облич людей. Ще одне нововведення - технологія корекції тіней і інтелектуальна настройка витримки. Вбудований спалах і російську мову меню - і все це всього за 20000 рублів.

olympus mju tough-8000

З супутньої техніки варто придивитися до підводного фотоспалаху Nano Flash. Nano Flash, призначена для будь-яких сучасних цифрових камер, в тому числі і «мильниць», підтримує моделі з попередньої спалахом. Nano Flash - це ультракомпактна спалах і підводний захисний корпус. І головне!

Спалах Nano Flash

Nano Flash може автоматично синхронізуватися з вбудованим спалахом цифрового фотоапарата, завдяки світловому сенсору! Зрозуміло, вона може використовуватися і як звичайна атмосферна спалах. Для синхронізації з підводними боксами необхідний оптоволоконний адаптер, вартістю близько 35 доларів. Сама спалах Nano Flash коштує 115 доларів.

джерело: Фотобарахолка - тести та огляди фотоапаратів (При передруці посилання на джерело обов'язкове)

Новости