Фотограф розкрив спірну тему, про яку рідко хочуть говорити: грудне вигодовування після 2 і 3 років

Якщо мова заходить про грудне вигодовування дітей старше 2 або навіть 3 років, починаються тривалі суперечки і обговорення. Тому люди намагаються просто не починати говорити про це. Однак фотографу Наталі МакКейн ( Natalie McCain ), Яка звикла показувати людини таким, яким він є, з усіма його зовнішніми характеристиками і звичками, стало прикро за жінок, яких постійно тикають носом за те, що вони продовжують годувати дітей грудьми, коли тим вже більше 2 років. І вона присвятила таким матерям цілий фотопроект "The Honest Body" ( "честь тіло").

Natalie McCain

Наталі і всі жінки, які взяли участь у проекті, стоять на позиціях того, що годувати грудним молоком дітей старше 2 років - природно і нормально, якщо молоко все ще є. Фотограф каже, що не розуміє, чому таких мам постійно намагаються прогнати кудись в туалети або окремі кімнати, щоб ті годували дітей там. Грудне вигодовування - це процес, який завжди зближує матір і дитя. Багатьом мамам дуже складно відучуватися від грудного вигодовування навіть через те, що не хочеться прощатися з моментом, коли дитина безперервно дивиться тобі в очі під час цього процесу. Тому Наталі просто не розуміє, чому таких мам критикують, а не підтримують. А ще фотограф каже, що якщо тобі щось не подобається, - це ще не привід давати негативні коментарі з цього приводу.

Ми можемо розділяти позиції Наталі МакКейн, можемо не розділяти, але у Всесвітній організації охорони здоров'я все ж є своя думка з цього приводу. Там рекомендують мамам годувати дитину тільки грудьми все-таки лише до 6 місяців, після чого починати поступово привчати до "дорослої" їжі. До нашої їжі, на думку ВООЗ, дитина повинна звикнути вже до 2 років. Хоча ніхто не заперечує і користь маминого молока для організму дитини, все ж, наприклад, у Великобританії тільки 1% мам годують дітей грудьми після 2 років. Там вважають, що це некомфортно і незручно навіть і для самої матері.

Там вважають, що це некомфортно і незручно навіть і для самої матері

За матеріалами: kulturologia.ru

Фотографії: Natalie McCain

Дивіться також: Проект на захист грудного вигодовування Ще одна делікатна історія про грудне вигодовування. Хто правий? Вчені довели, що рівень інтелекту залежить від тривалості грудного вигодовування

Хто правий?

Новости