Фотосесія вагітності з чоловіком, або чому чоловіки не люблять фотографуватися

Вагітність - це дивовижна пора в житті жінки, і так хочеться закарбувати ці моменти в фотографіях. «Я дуже люблю працювати з майбутніми мамами, і мені подвійно радісно, коли майбутній папа також бере участь у фотосесії. Однак іноді я стикаюся з ситуаціями, коли чоловік не налаштований фотографуватися, що, безумовно, дуже засмучує жінку », - каже Олена Глухова, професійний фотограф новонароджених, Little Faces Photography . Якщо ви потрапили в подібну ситуацію зі своїм чоловіком, поради фотографа, подані в статті, допоможуть успішно вирішити її, і ваша фотосесія вагітності пройде відмінно.

Проаналізувавши випадки зі своєї практики, я прийшла до висновку, що існує п'ять типових причин, чому чоловіки не хочуть брати участь в фотосесії.

Чоловік не розуміє, в чому полягає важливість фотографій

Багато з нас не люблять фотографуватися, думаючи, що це тільки зайва трата часу і / або грошей Багато з нас не люблять фотографуватися, думаючи, що це тільки зайва трата часу і / або грошей. І дійсно, зараз, в епоху цифрових технологій, ми часом фотографуємо себе і навколишній світ надто часто.

Однак є моменти, спогади про яких згодом стануть для вас воістину безцінними! І очікування малюка - безсумнівно, один з таких моментів. Лише завдяки фотографіям ви зможете через роки знову пережити дивовижні почуття, пов'язані з появою на світ малюка.

Більш того, фотографії, зроблені в період вагітності, стануть справжнім подарунком для вашої дитини! Побачивши їх, він дізнається, що ще до свого народження був оточений ніжністю, любов'ю і турботою. І дуже важливо, щоб на цих фотографіях були зображені і мама, і тато.

Попросіть чоловіка уявити, що він дивиться на фотографію своїх батьків, коли вони чекали його появи на світло, і фотографія ця наповнена ніжністю і любов'ю. Я впевнена, що після цього чоловік з готовністю подарує таку пам'ять свого малюка!

Чоловік відчуває себе незатишно перед камерою

Чоловіки нерідко відчувають себе ніяково і незатишно перед камерою. Можливо, це якраз про вашому чоловіком? Професійний фотограф обов'язково буде готовий до такого, тому не варто переживати.

А щоб чоловік відчув себе впевненіше, обов'язково візьміть його з собою на попередню зустріч, яку я завжди рекомендую проводити перед фотосесією. Так ви обидва познайомитеся з фотографом, задасте будь-які питання і, головне, зрозумієте, наскільки вам комфортно поруч з цією людиною. Якщо знайдете з фотографом взаєморозуміння, то під час фотосесії не доведеться витрачати час на притирання один до одного, а значить, і ви, і чоловік будете себе почувати більш розкуто і впевнено перед камерою.

Чоловік вважає, що від нього не буде ніякої користі під час фотосесії, і що він буде тільки заважати

Багатьом чоловікам важливо усвідомлювати свою потрібність і значущість, щоб відчувати себе комфортно Багатьом чоловікам важливо усвідомлювати свою потрібність і значущість, щоб відчувати себе комфортно. І якщо ваш чоловік боїться, що буде марний під час фотосесії, що буде тільки заважати і відволікати від процесу зйомки, то ця рада дуже важливий для вас.

Багато фотографів працюють з асистентами, наприклад, коли потрібно допомогти з декораціями або зі створенням образу для моделі. Ви, можливо, бачили фотографії вагітних, зроблені з використанням летять, струмуючих тканин - таке фото буде дуже складно зробити без асистента. І тут якраз і стане в нагоді допомогу чоловіка.

Звичайно, можна запросити асистента. Однак я намагаюся привернути в таких випадках саме дружина моделі. Адже присутність ще одного сторонньої людини на зйомці може бентежити жінку, в той час як поруч з коханим вона навпаки буде відчувати себе легко і невимушено.

Крім цього, вагітній жінці завжди стане в нагоді допомогу близької людини, коли потрібно просто переодягнутися або перевзутися. Я прекрасно пам'ятаю, як самі невигадливі дії можуть стати проблемою під час вагітності! 🙂 Звичайно, фотограф завжди прийде на допомогу, але не завжди його можна попросити допомогти в тому, в чому завжди допоможе чоловік.

Чоловік дуже зайнятий і не хоче витрачати час на фотосесію

Фотографи Києва пропонують різні варіанти фотосесії для вагітних, які відрізняються один від одного, в числі іншого, і тривалістю. Зйомка може тривати від одного до трьох годин, а іноді і більше.

Фотосесія вагітності від Little Faces Photography зазвичай триває півтори години. Я вважаю, що це оптимальний варіант для майбутніх мам: цього часу цілком вистачить, щоб без поспіху змінити кілька образів, і в той же час модель не встигає сильно втомитися за час зйомки.

Якщо ваш чоловік дуже зайнятий і йому важко знайти в своєму графіку необхідну кількість вільного часу, можете попросити його під'їхати пізніше, наприклад, за 40 хвилин до закінчення зйомки. Таким чином, спочатку ми попрацюємо з вами наодинці, а сімейне частина зйомки залишимо наостанок. Такий варіант стане відмінним компромісом для обох подружжя.

Чоловік не хоче, щоб його фотографії потрапили в Інтернет

Останнім часом я все частіше стикаюся з ситуаціями, коли чоловіки просять не публікувати їх фотографії в Інтернеті Останнім часом я все частіше стикаюся з ситуаціями, коли чоловіки просять не публікувати їх фотографії в Інтернеті. Нещодавно я знімала сім'ю з новонародженим малюком, коли тато попросив не викладати в мережу фотографії, де він є в кадрі. Я завжди з розумінням і повагою ставлюся до прохань своїх клієнтів, і цей випадок не став винятком.

Якщо ваш чоловік з якихось причин проти того, щоб його фотографії з'явилися в публічному доступі, завжди можете знайти фотографа, який запропонує конфіденційну зйомку. Правда, багато фотографів в такому випадку підвищують ціну. Уточнюйте про цей нюанс відразу.

Я ж ніколи не беру націнку за конфіденційність, тому що поважаю право своїх клієнтів на приватність. Єдине, я завжди прошу повідомляти мене про відповідному бажанні в момент бронювання зйомки.

Я буду дуже рада, якщо мої поради допоможуть вам провести фотосесію мрії, яка залишить тільки найтепліші спогади.

Автор: Олена Глухова, професійний фотограф новонароджених Little Faces Photography , партнер hotmam.com.ua

Можливо, це якраз про вашому чоловіком?

Новости