Французький ракетний велосипед поставив світовий рекорд швидкості в 333 кілометри на годину

Цей велосипед міг отримати справедливу назву «Kamikaze 5»

Велосипедист Франсуа Гіссен на ракетному велосипеді встановив світовий рекорд на гоночному треку Поль Рікар у Франції, розвинувши швидкість в 333 кілометри на годину. Розгін до цієї позначки зайняв у нього всього 4.8 секунди.

8 секунди

фото: youtube.com

Велосипед Гіссен неймовірно легкий, на ньому немає ніяких аеродинамічних обтічників, і сила тяги, що впливає на його наїзника, просто неймовірна - близько 200 кілограм, повідомляє bbc.com .

«Під час руху це дуже і дуже страшно - ви не отримуєте від цього ніякого задоволення, як від їзди на мотоциклі», розповідає Гіссен. «Але коли ви зупиняєтеся, ви думаєте - так, це було приголомшливо».

Ракетний велосипед з чудовим назвою Kamikaze 5 був спроектований одним Гіссен Арнольдом Неракером зі Швейцарії, і був задіяний в серії все більш ускладнюються випробувань з 2011 року.

Поточна модель використовує в якості палива концентровану перекис водню і срібло в якості каталізатора. Процес їх взаємодії генерує надлишкове тепло і воду, яка викидається у вигляді пари через ракетне сопло, надаючи велосипеду потужне прискорення. Це більш безпечна (якщо це слово тут взагалі є) альтернатива традиційним ракетних двигунів, які зазвичай спалюють два різних хімічних речовини разом.

Під час їзди Гіссен тримає свої ноги в повітрі позаду себе, що надає його тілу майже горизонтальне положення.

Зараз він сподівається знайти додаткове фінансування і поставити новий рекорд - розігнавшись до 400 кілометрів на годину менш ніж за дві секунди. Для цього він збирається використовувати нову модель велосипеда, яка дістала не менше веселе назву Spine Crusher (ламають хребти).

Для досягнення такої швидкості може знадобитися використовувати суміш двох речовин - перекису водню і або гасу, або рослинного масла.

«Такий велосипед буде дорожче в будівництві, але дешевше у використанні, оскільки при такому підході він буде споживати лише половину перекису водню», говорить Гіссен. «Це видовище буде набагато більш вражаючим - багато шуму, гігантські триметрові язики полум'я, але все це зовсім не потрібно для поліпшення характеристик снаряда».

Новости