Франшиза заправок Лукойл: умови, ціна, окупність та ін аспекти

  1. Історія компанії «Лукойл»
  2. Що в себе включає франшиза
  3. Переваги і недоліки співпраці
  4. Умови отримання франшизи
  5. Вартість і прогноз окупності

Почати власний паливний бізнес з нуля досить складно, водії звикли заправлятися на перевірених АЗС, та й паливо обійдеться дорожче, в силу невеликих обсягів. Тому ідеальним варіантом для відкриття заправки є покупка франшизи відомої автозаправної станції в Росії. Це дозволить залучити клієнтів, і отримувати якісний бензин недорого, за оптовими цінами. Сьогодні розповімо про те, як відкрити заправку по франшизі корпорації зі світовим ім'ям і багаторічним досвідом - «Лукойл».

Історія компанії «Лукойл»

Відкрите акціонерне товариство «Лукойл» було створено в 1991 році на базі державного концерну «ЛангепасУрайКогалимнефть» (звідси виникла абревіатура компанії). За роки своєї роботи компанії вдалося налагодити партнерські відносини з американськими компаніями, побудувати власний танкерний флот, домовитися про співпрацю з міністерством нафти Іраку. Було відкрито кілька десятків родовищ нафти і газу в Росії і за її межами, здійснено понад 100 міжнародних проектів з розвитку нафтогазової промисловості, були придбані нафтовидобувні підприємства та сервісні служби. За внесок в розвиток нафтогазової промисловості компанія нагороджена різними нагородами від урядів декількох країн.

За внесок в розвиток нафтогазової промисловості компанія нагороджена різними нагородами від урядів декількох країн

АЗС 'Лукойл' мають більше 400 представництв в Росії і за кордоном

Що в себе включає франшиза

Понад 400 автозаправних станцій працює по всьому світу від бренду «Лукойл». Так що ж отримує франчайзі від співпраці з цією компанією?

  • покупець франшизи після оплати паушального внеску і підписання договору отримує можливість реалізовувати продукцію під брендом «Лукойл»;
  • АЗС будуть забезпечувати паливом і супутніми продуктами на постійній основі за оптовими цінами;
  • франчайзі і персонал пройде спеціальну програму навчання, розроблену за довгі роки роботи компанії;
  • обладнання станції буде проходити під контролем фахівців компанії, щоб вона відповідала вимогам ГОСТ.

Переваги і недоліки співпраці

Придбання франшизи має ряд переваг для підприємця. У випадку з відкриттям представництва «Лукойл» бізнесмен економить на рекламної кампанії і просуванні своєї АЗС. За договором він гарантовано отримує нафтопродукти високої якості з необхідною періодичністю. Весь персонал і сам франчайзі проходять навчання, яке входить у вартість франшизи. Вони знайомляться з ринком, його хитрощами і хитрощами, а також отримують консультації з різних тем в будь-який час співпраці.

Вони знайомляться з ринком, його хитрощами і хитрощами, а також отримують консультації з різних тем в будь-який час співпраці

Франчайзі, згідно з договором, беспребойно отримує паливо високої якості за оптовими цінами

Робота під відомим брендом швидко залучить клієнтів, які дбають про якість палива для своїх автомобілів. Дисконтна система, яку пропонує компанія, допоможе залучити людей і підвищити середній чек. Окупність проекту займе всього 2-2,5 року незважаючи на високий рівень інвестицій.

Недоліків для роздумів підприємця теж досить. Адже у франшизу потрібно буде інвестувати близько 6 мільйонів рублів, в цю суму закладено паушальний внесок і облаштування автозаправної станції. Будуть виключені поставки нафтової продукції поза компанією, а розвиток буде залежати від планів франчайзера. Договір строго регулює термін співпраці, тому вийти з бізнесу раніше у франчайзі не вийде. Власники компанії можуть продати франшизу кільком бізнесменам в одному місті, що істотно підвищить рівень конкуренції.

Умови отримання франшизи

Якщо підприємець має власні автозаправні станції, а також ліцензію на реалізацію нафтової продукції, то він може відправити заявку на відкриття представництва компанії «Лукойл». У заявці необхідно вказати кількість АЗС, їх фінансові показники за останні місяці роботи, наявність бензовозів і нафтобаз. До інформації потрібно докласти фотографії об'єктів, щоб фахівці компанії змогли оцінити зовнішнє і внутрішнє оформлення станції.

Також співробітникам відділу франчайзингу знадобляться юридичні та бухгалтерські документи компанії, що подає заявку на покупку франшизи. Збільшить ймовірність позитивного рішення наявність кваліфікованих працівників, а також можливість додаткових продажів на території автозаправної станції. Заявка повинна бути відправлена ​​субфранчайзера за місцем передбачуваного розташування станції або комплексу. Відповідь ви отримаєте через 30 днів. У разі позитивного результату до вас будуть направлені представники компанії для перевірки отриманих даних. Після проходження перевірки фахівці «Лукойлу» відправлять рекомендації по переобладнанню вашої автозаправної станції в фірмовому стилі компанії, а також список документів для підписання договору. Перевірений і підписаний договір відправляється в Роспатент для реєстрації, після чого вступає в силу.

Пам'ятайте: Протягом 3 місяців після підписання договору необхідно переобладнати АЗС відповідно до умов компанії. У договорі буде зазначено термін співпраці, раніше якого франчайзі не має можливості вийти з бізнесу, але може його продовжити.

думка експерта

Роман Єфремов

Стаж роботи: 5 лет.Спеціалізація: всі сфери юриспруденції.

Франшиза ПАТ «Лукойл» надається на певний термін, визначений відповідно до положень договору комерційної субконцесії. Згідно з поточними вимогами, контрагент зобов'язаний провести сплату паушального внеску. Його розмір залежить безпосередньо залежить від місця розташування заправки:

  1. У міських агломераціях з населенням понад 500 тис. Осіб - 357 тис. Рублів щорічно (окремо сплачується ПДВ 20%).
  2. Населені пункти з чисельністю населення менше 500 тис. Чоловік - 217 тис. Рублів (+ 20% ПДВ).
  3. Заправка розташована на трасі федерального значення - 398 тис. Рублів (+ 20% ПДВ).

Крім щорічної сплати внеску, від клієнта потрібно привести зовнішній вигляд заправки до єдиного стандарту, характерному для ПАТ «Лукойл». Як показує практика, саме це вимоги тягне основні фінансові витрати при відкритті заправки по франшизі. Крім суворо регламентованих вимог фінансового характеру, ПАТ «Лукойл» висуває ряд основоположних правил для довгострокового співробітництва:

  1. Щоб мати можливість скласти договір франшизи з Лукойл, клієнт зобов'язаний мати у власності АЗС, що відповідає всім законодавчим вимогам, або земельний наділ, призначений для облаштування заправки.
  2. Всі роботи по приведенню АЗС до фірмової стилістики Лукойл здійснюються користувачем за свій рахунок. Якщо це право буде проігноровано, Лукойл залишає за собою право виставити штрафні санкції, або анулювати угоду.
  3. При здійсненні діяльності АЗС франчайзі зобов'язаний забезпечити ретельне дотримання стандартів компанії та принципу клієнтоорієнтованості.
  4. У договорі комерційної субконцесії можуть бути позначені додаткові зобов'язання і вимоги до контрагента. Вони повинні бути гарантовано виконані.
  5. На АЗС, що працює під брендом Лукойл може продаватися виключно паливо компанії. Категорично заборонено продавати нафтопродукти інших виробників.
  6. Франчайзі зобов'язується самостійно організувати зберігання палива, відстежувати його якість на всіх етапах, починаючи від оптової закупівлі і закінчуючи продажем споживачам.

Вартість і прогноз окупності

На відкриття франшизи автозаправної станції «Лукойл» підприємцю доведеться витратити близько 5,8 мільйонів рублів. З них 400 тисяч це паушальний внесок, решту коштів - облаштування автозаправної станції. Роялті становить від 220 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на рік, в залежності від масштабів міста, в якому відкрито представництво.

Крім цього щомісяця підприємець повинен оплачувати оренду за землю, на якій знаходиться АЗС, платити зарплату співробітникам, оплачувати постачання нафтопродукції. За словами фахівців, чистий прибуток з одного автозаправної станції становить 250-400 тисяч рублів. Окупність проекту займає 2-2,5 року.

Незважаючи на високу конкуренцію серед автозаправних станцій і комплексів, відкриття франшизи під егідою «Лукойл» гарантує франчайзі високий дохід і швидку окупність. За рахунок популярності бренду і низьких цін на продукцію, покупець франшизи отримує постійних клієнтів і стабільну щомісячний прибуток. Рівень сервісу компанії і якість її нафтопродукції завоювали довіру у мільйонів росіян, тому стаючи партнером «Лукойлу», підприємець вкладає кошти в справу перевірене багаторічним досвідом.

Так що ж отримує франчайзі від співпраці з цією компанією?

Новости