ФРС утрималася від згортання QE, деякі подробиці заяв Бернанке

Бен Бернанке на прес-конференції 18 вересня 2013   ФРС несподівано для всіх відмовилася знижувати $ 85-мільярдний розмір щомісячних покупок облігацій, заявивши, що для цього кроку поки недостатньо доказів поліпшення економіки і попередивши, що зростаючі відсоткові ставки загрожують зростанню

Бен Бернанке на прес-конференції 18 вересня 2013

ФРС несподівано для всіх відмовилася знижувати $ 85-мільярдний розмір щомісячних покупок облігацій, заявивши, що для цього кроку поки недостатньо доказів поліпшення економіки і попередивши, що зростаючі відсоткові ставки загрожують зростанню.

"Умови ринку праці сьогодні все ще далекі від бажаних" - заявив сьогодні голова Бен Бернанке на прес-конференції у Вашингтоні після закінчення дводенної наради федерального комітету з відкритих ринків. "Комітет побоюється, що швидке зміцнення фінансових умов може уповільнити зростання".

"У нас немає якогось чіткого календаря, і я б хотів це підкреслити" - сказав Бернанке. "Якщо дані підтвердять наші прогнози [з приводу зростання і ринку праці], то ми зможемо почати пізніше в цьому році."

Центральний банк в своїй офіційній заяві залишив без змін свої плани з приводу підтримки ключової процентної ставки на нульовому рівні принаймні поки рівень безробіття перевищує 6.5% і рівень інфляції не вище 2.5%.

Бернанке також додав, що перше підвищення процентних ставок може відбутися тільки після того, як безробіття буде "значно нижче" 6.5%.

"Навіть якщо програма покупок активів буде завершена." - сказав Бернанке, - "політика в області ставки ФРС і її портфеля цінних паперів буде заснована на високо-адаптивної монетарної політики відповідно до мандату на підтримку максимальної зайнятості та цінової стабільності."

Бернанке сказав, що ФРС також уточнив, що політика не буде посиляться якщо інфляція буде надто низькою. "Інфляційний мінімум безумовно може внести серйозну модифікацію в наші плани".

більше подробиць

Новости