Футболка: історія походження, види і похідні +150 фото

  1. Розбираєтеся Ви в тонкощах банальної футболки?
  2. інформація
  3. Історія походження футболки
  4. Види футболок і їх функціонал
  5. Як називається та чи інша футболка з рукавами або без: терміни і опис
  6. футболка поло
  7. Лонгслів - футболка з рукавами
  8. Фуфайка
  9. Водолазка
  10. бадлон
  11. бітловкі
  12. блузка
  13. блуза
  14. блузон
  15. Топ
  16. Батник
  17. туніка
  18. кофта
  19. светр
  20. пуловер
  21. джемпер
  22. жакет
  23. кардиган
  24. Френч
  25. Блейзер
  26. жилет
  27. пончо
  28. толстовка
  29. Шот (світшоти)
  30. кенгуру
  31. Худі
  32. бомбер
  33. Куртка регбі (коледж - куртка)
  34. Олімпійка (кельми)
  35. Як підібрати розмір одягу для чоловіків, жінок і дітей?

Футболка з рукавами, лонгслів, фуфайка, водолазка, світшоти, толстовка і так далі - це все різновиди футболок або це щось зовсім різний, не схоже один на одного. Давайте спробуємо розібратися у всіх цих поняттях, щоб якщо не називати за всіма правилами, то хоча б розуміти, що футболка з рукавами футболці ворожнечу. І між цими поняттями є різниця.

Відразу скажу, що дуже багато слів просто запозичені з інших мов. І називають абсолютно зрозумілі нам предмети одягу незрозумілими словами, а точніше їх поєднаннями. Мода на запозичені терміни з'явилася в зв'язку з тим, що глобальний інтернет дозволяє користуватися послугами інтернет - магазинів з усього світу. А вони, на жаль, не всі російськомовні, тому їх назви предметів одягу переходять в наш, як самостійні види.

Розбираєтеся Ви в тонкощах банальної футболки?

Ліміт часу: 0

0 з 15 завдань закінчено

питання:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

інформація

Дайте відповідь на 15 питань, щоб дізнатися на скільки добре Ви розбираєтеся в термінах: лонгслів, світшоти, бадлон і інші.

Ви вже проходили тест раніше. Ви не можете запустити його знову.

Тест завантажується ...

Ви повинні закінчити наступні тести, щоб почати цей:

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  1. З відповіддю
  2. З відміткою про перегляд

Історія походження футболки

Футболка з'явилася в США в 40 - х роках минулого століття. Тоді T-shirt призначалася для морських піхотинців і представляла собою Т - образну бавовняну сорочку з круглим коміром і короткими рукавами. Уже в 50 роки T-shirt стали носити не тільки піхотинці, а й усі бажаючі. А в 60-е на даному виді одягу стали активно друкувати назви приналежності до того чи іншого корабля, військовій базі або військовому підрозділу. Що також негайно перейшло і в маси.

Термін «футболка» ж має чисто російське коріння. І, як видно з назви, запозичена воно у футболістів, які вийшли на поле в T-shirt, будучи гравцями збірної СРСР. У повсякденну ж моду футболки увійшли завдяки вболівальникам, які стали носити їх повсякденно. На футболках друкували зображення футбольної команди, окремих гравців або їх номери під час гри. Так футболка завоювала любов мільйонів людей. І сьогодні є вже класичний варіант одягу, взятий за основу багатьох інших видів, які будуть розглянуті далі.

Види футболок і їх функціонал

Що з себе являє футболка: чоловіча, жіноча, дитяча? Перш, ніж вибрати ту чи іншу річ, необхідно розібратися з її функціоналом, видами і поняттям. Звичайна футболка для різних людей може виконувати різні функції. Від просто натільної білизни, до способу самовираження, коли вона має певну символіку і атрибути будь-яких суб-культур.

Якщо подивитися на класичні футболки, які нам пропонують виробники, то можна знайти тисячі моделей, що відрізняються довжиною рукава, видом горловини, матеріалом, кроєм, кольором, присутністю або відсутністю принта і навіть способом його нанесення.

Звичайна футболка може бути зовсім простий і бути частиною піжами, комплекти нижньої білизни або домашнього костюма. В цьому випадку, вона, як правило, складається з бавовни. Футболка може призначатися для занять спортом. І в цьому випадку повинна мати еластичність, гігроскопічність, повітропроникність. Ці властивості можуть забезпечити трикотажні, бавовняні, сумішеві матеріали. Для професійних спортсменів існують такі інноваційні матеріали, як Dry-fit - технологія, запатентована фірмою NIKE, inner muscle, core і leg balance - розробка компанії ASICS для спортивних футболок високого класу, breath thermo, thermal plus - продукт бренду MIZUNO.

Футболка може бути частиною kasual look. Її можна носити під піджак і тоді вона буде входити в діловий образ. А може мати індивідуальний, корпоративний стиль. Або стиль одного з безлічі напрямків різного характеру: бохо, печворк, емо, готика, рок, панк тощо. При цьому футболка може бути вашою візитною карткою, якщо Ви дотримуєтеся одного стилю в одязі і вважаєте за краще саме футболки. Або навпаки, незвичним креативним родзинкою, якщо Ви її не носіть зовсім.

Як називається та чи інша футболка з рукавами або без: терміни і опис

Футболка класична

Футболка з короткими рукавами - це предмет одягу, який одягається через голову. Має короткий рукав до середини плеча. Складається переважно з натуральних бавовняних матеріалів і не має коміра, гудзиків і кишень. При цьому, як правило, комір і рукав оброблені цієї ж тканиною, що і сама футболка, або Бейко іншого кольору. Футболка може мати прямий класичний крій, бути в обтяжку або, навпаки, вільного крою. При цьому зараз зустрічаються футболки з одним кишенею на грудях справа. Але такий фасон носять в основному чоловіки. Воріт у футболки може бути круглим або V - образним.

футболка поло

Футболка поло - це та ж футболка з рукавами до середини плеча, але з сорочкові коміром на двох або трьох ґудзиках і, як правило, логотипом на грудях. В англійській мові - це окремий вид одягу. У нас же часто плутаються: відносити поло до сорочок або футболками, так як поло поєднує ці два види одягу. Поло схоже на футболку коротким рукавом, кроєм, матеріалом. Але зате від сорочки у нього відкладний комір, гудзики і класичний вид. Можна сказати, що поло - це «класична футболка з короткими рукавами». Яку можна носити і з діловим, і спортивним костюмом, і з шортами, і з класичними брюками.

Поло бувають трьох видів:

  • класичне;
  • приталені поло (поло слим - фіт);
  • поло вільного крою.

Лонгслів - футболка з рукавами

Лонгслів - буквально перекладається як футболка з рукавами, яким і є. Основна відмінність від футболки тільки довжина рукава. Причому футболка з рукавами три чверті також відноситься до лонгсліви. Воріт, як і у футболки круглий, V - подібний або поло. Лонгслів може бути однотонним, в смужку або бути прикрашений принтом. Тканини використовуються, як правило, такі ж як на футболки. Трикотаж, рідше стрейч, еластан. Використовується лонгслів в основному в якості спортивного одягу. Але в однотонному виконанні може бути одягнений з класичним одягом і піджаком. Іноді за типом рукава лонгслів називають реглан. Це такий крій рукава, який як би приспущено і може візуально зменшити плечі.

Лонгслів може бути з подвійним рукавом, коли верхній три чверті, а з під нього, як би стирчить довгий в іншому кольорі або відтінку.

Фуфайка

І це теж футболка з рукавами, тобто майже синонім лонгсліви, з єдиною відмінністю в призначенні. Фуфайки використовуються для спорту, активного способу життя і як утеплена одяг під низ. Тобто про класичних варіантах носіння фуфайок мова не ведеться. Прикладами саме фуфайок можуть бути тільняшки, натільна білизна, термобілизна, піжами, причому верхня частина з перерахованих вище комплектів. Як правило, фуфайки не мають принтів, але можуть бути як однотонними, так і кольоровими.

Водолазка

Це тонкий обтягуючий лонгслів з довгим вузьким коміром, що закриває шию. Водолазки можуть відрізнятися як матеріалом, з якого вони шиються, кольором, малюнком, обробкою, так і довжиною рукава. Незмінним завжди залишається високий воріт. При цьому воріт може бути до середини шиї, майже до підборіддя і навіть вище. Водолазкою вона називається через історію походження. Такі тонкі футболки з рукавами і високим обтягуючим коміром носили водолази під водолазні костюми, щоб не допустити переохолодження і натирання шкіри. Воріт у водолазки може бути щільно обтягує шию, може бути вільним або лежати широким хомутом на шиї. Водолазки в залежності від щільності матеріалу можуть бути літніми, зимовими і демісезонними. Тобто водолазка - це всесезонний елемент одягу. За стилем водолазка може бути як класична, так і спортивна і навіть вінтажна. Все залежить від кольору, малюнка і обробки водолазки.

бадлон

Бадлон - це та ж водолазка з високим коміром. Термін з'явився в 19 столітті і своїм походженням зобов'язаний назвою матеріалу, з якого була зроблена перша партія (бан-лон). Раніше бадлон був суто чоловічим видом одягу і тільки в 20 столітті його стали носити жінки. Тобто сьогодні водолазка і бадлон - це одне і те ж, тільки бадлон вважається професійним терміном, а водолазка розмовною.

бітловкі

Бітловкі - це обтягує трикотажна водолазка середньої щільності прямого силуету з цільно в'язаним коміром, що закриває шию. Шанувальники групи «Бітлз» стверджують, що бітловкі - це придуманий «Бітлами» піджак без отложного коміра, тобто з коміром стійка, який також закриває шию, як водолазка.

блузка

Блузка - це чисто жіночий предмет одягу, який представляє собою верхню легкий одяг з тонкої тканини у вигляді приталенной сорочки. Як правило, має ґудзики, рукава з манжетами і комірець. Може бути прикрашена рюшами, жабо, оборками, бантами, стразами, вставками з іншої тканини або мережив. За кольором і малюнком блузки можуть бути абсолютно різними. Блузки можуть бути зшиті як з більш щільною (батист, трикотаж), так і з легкої тканини, типу шовку, шифону.

Ґудзики на жіночих блузках, на відміну від чоловічого одягу знаходяться на лівій стороні. Це може бути по одній з наступних причин: 1. Подібне розходження було зроблено для того, щоб в пральнях могли розрізнити, жіноча це сорочка або чоловіча, 2. У середні століття велика кількість ґудзиків вказувало на спроможність людини, але з огляду на дискримінації жінок застібки їм пришивались на іншу сторону; 3. Раніше служниці відповідали за застібання суконь господинь, так як шнурівка або застібки перебували на спині, а для жінок це було не дуже зручно і естетично; 4. Жінкам зручніше застібати ґудзики, які знаходяться зліва, а чоловікам - справа.

блуза

Спочатку блуза - це чисто чоловічий вид одягу, що носиться робітниками і селянами. Блуза є просторою сорочку вільного крою, переносну без пояса.

блузон

Блузон - це подовжена блузка з приталеним подолом. Тобто характерною рисою блузона є обов'язкове нижнє закінчення у вигляді будь-якого стягивающего елемента, будь це гумка, кулиска або пояс. Крій самої блузки, як правило, прямий. У забарвленні, обробці, тканини і малюнках обмежень немає. Довжина рукава теж може бути різною, але рукав зазвичай цельнокроений. Горловина і комір можуть бути абсолютно будь-якого фасону. Довга блузка - сорочка з поясом або без нього теж може називатися блузона. Така модель може бути з кишенями, планкою з застібками знизу доверху або вшитой кулиской трохи нижче лінії пояса. Блузони дуже популярні серед дам в тілі, так як приховують всі недоліки. При цьому виглядають дорого і елегантно. Дуже популярні трикотажні сорочки з короткими рукавами.

куліска - деталь швейного вироби у вигляді смужки матеріалу для оформлення стяжки його в різних місцях. Куліска служить замість пояса і облягає стегна, а замість неї може бути в'язана гумка або смужка тканини з гумкою всередині.

Топ

Топ - це укорочена блузка на тонких бретельках або коротка футболка з короткими рукавами. Як правило, топи можуть бути оброблені гіпюром, мереживом. Можуть мати однотонну або кольорову забарвлення і є прекрасним доповненням класичного костюма, ділового піджака. Топом може називатися будь-яка коротка блуза, зшита з будь-якого матеріалу, що має невеликий рукав або не має його зовсім. При цьому топ може доповнювати не тільки класичний, але і повсякденний та спортивний образи.

Батник

Це жіноча блузка сорочкового крою, пряма або приталена з відкладним коміром з загостреними кінчиками і планкою з застібками. Батник - це вид блузки найбільше нагадує фасон чоловічої сорочки, як коміром, так і планкою з застібками. За кольором сорочки з короткими рукавами можуть бути кольоровими і монохромними. За стилем можуть відмінно доповнювати класичний або повсякденний образ. А за складом батник, як правило, має бавовняну або трикотажну основу. Батники бувають і чоловічі, що відрізняються від сорочок м'якшими рисами і тканиною.

туніка

Відмінною особливістю туніки є як довжина самого виробу, до стегон, так і універсальний підхід до його носіння. Тобто туніка - це довга футболка з рукавами або без. Яку можна носити з брюками, лосинами, капрі, а також як самостійний елемент одягу, який замінює плаття. Туніки можуть мати різні кольори, малюнки, обробку і складатися з різних видів тканини. Тобто по суті туніка - це гібрид футболки та сукні. Залежно від фасону, довжини рукава, горловини і щільності матеріалу туніка може бути гарєєвим видом одягу. Яка і в жаркий спеку вкриє від опіків, і в лютий мороз від холоду.

кофта

Кофта - це саме універсальне поняття. Кофтою можна назвати будь-яку верхній одяг, з будь-якого матеріалу, для чоловіків або жінок, яку одягають на плечі. І блузку і джемпер і піджак можна назвати цим терміном. Насправді ж, за визначенням, кофтою є вовняна в'язана верхній одяг із застібкою спереду знизу доверху. При цьому в якості застібки можуть бути гудзики, гачки або блискавка. Висота і форма ворота не мають значення. Найбільш явними ознаками кофти є наявність застібки спереду знизу доверху і зігріває функція матеріалу, з якого виготовлена ​​кофта. Як матеріал може бути будь-яка тепла м'яка натуральна або синтетична в'язана тканина. Носяться кофти як з спідницями, брюками, так і поверх суконь. Кофта може бути прикрашена різноманітною обробкою, мати довгі або короткі рукава. Колір кофти також може бути будь-яким. Саме кофта стала прародителькою наступних видів одягу - светрів, пуловерів, джемперів, жакетів, кардиганів, блейзерів.

светр

Светр - це, як правило, теплий в'язаний предмет верхнього одягу. Одягається через голову, через відсутність застібок. Має довгі рукава і високий воріт. Який можна підвернути один або кілька разів. Призначення светри - безпосередньо забезпечення тепла тілу, верхню частину якого він і закриває. Светр може бути пов'язаний з тонких або товстих ниток з будь-яким орнаментом, смужками, малюнком, принтом. Але обов'язково без застібок, з довгими рукавами і з високим коміром. Якщо відсутня хоча б одна з основних ознак светри, то ми маємо справу з пуловером або джемпером. Светр може бути пов'язаний з товстої або середньої вовняній або напіввовняної пряжі гачком, на спицях або на в'язальних машинах.

Светр в залежності від обсягу, довжини і щільності в'язання може поєднуватися з різними видами низу:

  • Так подовжений светр буде мати гарний вигляд з вузькими брюками, легінсами, лосинами або щільними колготками. І підійде для повсякденного носіння і неофіційних зустрічей;
  • Светр щільної в'язки і з високим коміром в кілька підворіть підійде для зимових видів спорту і зимового активного відпочинку;
  • Светри оверсайз не втрачають своїх позицій і поєднуються хоч з брюками, хоч зі спідницею;
  • Традиційний светр заграє новими фарбами, якщо його підібрати з нерівними або асиметричними краями і поєднувати його з джинсами або брюками в kasual стилі;
  • У моді також светри з хутряними вставками, текстильними стрічками і камінням. Поєднуються такі ультрамодні варіанти светрів з класичними брюками глибоких тонів або ж зі спідницями з органзи і шифону.

Стиль «Casual» (читається як «кежуал») - це означає повсякденний стиль одягу. Тобто - це просто комфортна і зручна одяг для повсякденного носіння, яка ні до чого не зобов'язує і дає абсолютний комфорт.

Читайте також: антітренд 2018

пуловер

Пуловер, як і светр, в'язаний предмет одягу, який не має застібок. Має довгі рукава і призначений для зігрівання та збереження тепла, але має V - подібний воріт. Якщо звернутися до історії появи пуловера, то з'явився він в Англії, як предмет чоловічого гардеробу. І набагато пізніше став носитися жінками. Забарвлення, спосіб в'язки і його щільність можуть бути різними. Останнім часом пуловери популярні не тільки в'язані, але і трикотажні. Пуловер відмінно поєднується з сорочкою або блузою, завдяки формі горловини. У зв'язку з чим може бути одягнений, як до класичного, так і до повсякденного образу.

джемпер

Джемпер - третій в цій серії в'язаний або трикотажний, що має довгий або трьох четвертний рукав, одягається через голову предмет одягу. При цьому джемпер може мати застібку вгорі, і різну форму, довжину і обсяг горловини, крім тих які є характерними особливостями светри і пуловера. Спочатку джемпер з'явився, як спортивна футболка з рукавами для занять легкою атлетикою. Сьогодні ж він вийшов за межі спортивного стилю і може бути одягнений під піджак, або поверх блузки при створенні класичного образу. З перерахованих видів плечового одягу, що одягається через голову - це самий універсальний по типу і щільності тканини, довжині рукава і формою горловини вид одягу.

жакет

Жакет по суті є жіночім піджаком. Буквально - це короткий вид верхнього жіночого одягу, різного фасону з щільної вовняної або трікотажної тканини. Жакет может мати як Довгі, так и укорочені рукава, різні варіанти ОБРОБКИ горловини. Може мати різні варіанти застібкі: однобортні, двобортні, блискавка, потаємні або відімі гачком. Класичний жакет має приталений фасон і по довжині не повинен бути нижче середини стегна. При цьому поєднується як з спідницею, так і з брюками.

кардиган

Кардиганом можна вважати щось середнє між в'язаній кофту і жакетом. Може бути зшитий з трикотажу або пов'язаний по фігурі на блискавки, заклепках, найчастіше на ґудзиках, з глибоким вирізом, без коміра. Кардиган є предметом як жіночого, так і чоловічого гардероба, часто містить пояс, кишені і іншу обробку. Може поєднуватися з повсякденними і класичними сукнями, костюмами, брюками, спідницею. Підходять до спортивного стилю. І в залежності від щільності тканини і типу в'язки можуть бути використані як в літній, так і в зимовий сезони.

Френч

Френч - сьогодні це жіночий або чоловічий двобортний піджак з накладними кишенями трохи нижче талії і комір (відкладений або стійкою). Раніше френч був видом тільки чоловічого одягу. Піджак - френч може бути наступних видів:

  • класичний - двобортний суворого фасону з відкладеним коміром;
  • приталений силует;
  • шкіряний френч;
  • подовжений френч:
  • френч з коміром стійкою.

Френч можна надіти як на офіційну, так і на неофіційну зустріч і поєднувати зі спідницею, брюками і сукнею. Для додання родзинки образу френч можна поєднувати з топом і джинсами.

Блейзер

Блейзер - це верхній одяг, як для чоловіків, так і для жінок. Являє собою приталений піджак, з накладними кишенями, найчастіше металевими гудзиками, що мають один або два борти. Історія блейзера йде з 1825 року від кітеля моряків. Відмінною рисою блейзера, наприклад, від піджака, є його неофіційний стиль. Блейзер має елементи спортивного стилю. Такі, як підсукані рукава, наявність емблеми або нашивки на рукаві або грудей. Низ блейзера може бути оброблений розрізами з боків. Важливим визначальним елементом блейзера може стати колір, так як одна і та ж модель в різних колірних рішеннях може надавати класичний або спортивний відтінок. У сучасному світі, коли відбувається змішання стилів, блейзер - саме той вид одягу, який може бути доречний в класичному, спортивному та навіть ошатному розумінні.

Класичним є поєднання темного (синього або чорного) двобортного блейзера з прямими класичними брюками світлого або сірого кольору. Повсякденним комплектом може стати блейзер в поєднанні з джинсами і кедами.

жилет

За визначенням жилет - це предмет верхнього одягу для чоловіка або жінки без рукавів. Жилет може бути в'язаним, трикотажним, вовняним, атласним, хутряним. Жилет може бути присутнім в комплекті з піджаком і брюками як складова костюма «трійка». Сьогодні на піку популярності блейзери без рукавів. Тобто це предмет одягу по всім параметрам підходить під визначення блейзера, тільки не має рукавів. Такий жилет - блейзер цікавий в подовженому варіанті, що закриває сідниці, або ж до колін. Виглядає стильно, елегантно, але не строго. При цьому необхідно підбирати взуття не на плоскій підошві, щоб не підробити образ. Також ця модель чудово підходить до легких топів, блуз і бавовняним сорочкам, створюючи розкутим і легкий стиль.

пончо

Традиційно під пончо розуміється прямокутний шматок тканини з одним вирізом, для голови і повна відсутність рукавів. Сьогодні ж пончо вважається будь-яка широка мантія, одягнена на плечі. Пончо може одягатися через голову, бути на ґудзиках, замку, брошки, гачках або зав'язках, мати яскраво виражені або злегка обумовлені рукава. Мати абсолютно різне забарвлення, довжину і стиль. Зустрічаються пончо з кишенями, капюшоном, високою горловиною. Пончо можуть бути виконані з таких матеріалів:

  • вовняна тканина;
  • в'язане полотно;
  • трикотажне полотно;
  • шовк;
  • атлас;
  • мережива;
  • хутро.

Пончо відмінно приховує недоліки, підходить для вагітних жінок. Може поєднуватися як з класичним, так і повсякденним стилем. Може відмінно доповнювати коктейльне плаття або весільний наряд. Залежно від матеріалу пончо може бути гарєєвим предметом одягу, аж до використання пончо з хутра та овчини на холодну пору року.

Фасони пончо настільки різноманітні, що кожній жінці знайдеться своя модель, ідеально вписується в її стильний образ і гардероб. Зустрічаються варіанти пальто в стилі пончо. Класикою вже стали в'язані пончо, як теплі так і легені. Пончо зараз можна носити з поясом, з подобою рукава, з вирізами під рукава, з кишенями, асиметричним кроєм, запахом, різної довжини і обробки Подолу і ступеня розкльошені полотна, з коміром, стійкою або хомутом.

толстовка

толстовка (Відома в світі як англ. Tolstoy blouse, Tolstoy shirt або фр. Blouse à la Tolstoï) - вид одягу, названої на честь письменника Л. М. Толстого, хоча Лев Миколайович носив щось схоже, але не саму толстовку.

Отже, толстовка - це тепла футболка з рукавами або без рукавів, що носиться на натільну білизну для збереження тепла. Як наслідок толстовка виготовляється з матеріалу, здатного утримувати тепло - це фліс і футер. Практично всі толстовки, як чоловічі, так і жіночі зазвичай мають орнамент, вишивку або принт. При цьому толстовка може бути з кишенями, капюшоном, шнурівкою на поясі. Мати дуже різноманітну забарвлення і носитися в спортивному і повсякденному стилі. Сьогодні толстовка є різновидом вільного светри з довгими рукавами на блискавки або без.

Шот (світшоти)

Шот (світшоти) - буквально светр + сорочка, являє собою трикотажний светр з глухим круглим коміром, що має щільно прилягає низ, манжети і комір. Світшоти спочатку був створений для спортсменів. Які одягали його між тренуваннями або після неї, для того, щоб позбутися від поту. Тобто м'який трикотажний світшоти просто відмінно вбирав піт, тому і завоював популярність як необхідний спортивний елемент одягу. Пізніше світшоти стали носити в повсякденному житті і для активного відпочинку, причому не тільки чоловіки, але і жінки, і діти.

Світшоти від светри і толстовки відрізняється тим, що шиється з тонкого трикотажного полотна. Обов'язково має манжети внизу, на рукавах і горловині. І не має застібок і капюшона. Світшоти сьогодні на піку моди і можуть брати участь у створенні, як елегантного і стильного, так і молодіжного повсякденного і навіть ділового образу. Носити світшоти можна як з спідницею - олівець, так і зі спідницею - плісе. А от штани краще віддати перевагу прямі або вузькі, які додадуть елегантності і максимальної жіночності. Однотонні світшоти відмінно підійдуть для навчання і роботи в офісі, для прогулянок більш яскраві екземпляри. Сьогодні шоти настільки полюбилися жінкам, що є основою базового гардероба кожної модниці, так як поєднується з будь-яким одягом і додають оригінальності і елегантності в образ.

кенгуру

Це вид толстовки, в обов'язковому порядку має капюшон і накладна кишеня під грудьми, як у кенгуру, звідси і назва. Кенгуру зроблені з щільного трикотажу, футера або флісу і одягається виключно через голову, через відсутність застібок.

Худі

Це подовжена бавовняна, трикотажна або флісова футболка з рукавами з обов'язковою наявністю капюшона, що і є самим явною ознакою даного виду одягу. Худі може мати блискавку або бути без неї, мати кишеню - кенгуру, шнурівку по краю капюшона, щільні прилеглі манжети. Худі відмінно поєднується з джинсами, будь-яким об'ємним «низом», шортами.

бомбер

Бомбер називається коротка куртка на блискавці або кнопках, з коміром стійкою, з щільно прилеглими манжетами і широкою щільною гумкою внизу. Бомбери можуть бути зшиті зі шкіри, трикотажу, вовни, нейлону, мережив, шовку і кашеміру. Бомбери сьогодні популярні як серед дорослих, так і серед дітей. Які не відстають від моди і повністю копіюють дорослі модні тенденції. Бомбер можна поєднувати з будь-яким стилем одягу. Так, бомбер можна поєднувати з будь-якими фасонами штанів і спідниць. Бомбер можна одягнути з сукнею. Відмінно буде поєднуватися бомбер, як з джинсами, так і з шортами. Бомбер може доповнити і навіть прикрасити вечірній образ, коктейльне плаття, плаття - сорочку, в'язане або трикотажне плаття і навіть діловий костюм. Головне, звертати увагу на тканину з якого він зшитий, щоб поєднання було доречним.

Читайте також: Дитяча мода 2018: основні напрямки

Куртка регбі (коледж - куртка)

Куртка регбі є бомбер на кнопках з рукавами, що відрізняються за кольором від кольору самої куртки, кишенями і манжетами з трикотажної гумки. Прийшов ця назва зі спорту і раніше носилася виключно підлітками - хлопчиками і чоловіками. Сьогодні куртка регбі - це частина не лише чоловічої, а й жіночого гардеробу. Класичною вважається модель куртки регбі (коледж куртки) синього або червоного кольору з сірими рукавами і вишивкою на грудях. Вишивка найчастіше може бути у вигляді логотипу, написи або однієї літери.

Олімпійка (кельми)

Олімпійка або кельми - це спортивна кофта на блискавці. Як правило, з лампасние вставками із синтетичної тканини. Історія олімпійки, як видно з назви почалася з олімпіади. І носилася спортсменами і їх уболівальниками. Пізніше олімпійка перейшла в kasual стиль. І сьогодні може бути одягнена навіть з сукнею або спідницею. Але при цьому відмітними рисами олімпійки все ж будуть:

  • блискавка знизу доверху або до початку горловини. Хоча на самому початку появи олімпійки блискавка закінчувалася на середині грудей;
  • від плеча і по довжині всього рукава три відстрочені смужки - лампаси;
  • комірець стійка;
  • манжети з трикотажного гумки.

Сьогодні олімпійки дуже популярні серед спортсменів, викладачів фізичної культури і тренерів з різних видів спорту. При цьому колір, довжина виробу і висота ворота, а також наявність або відсутність капюшона можуть істотно відрізняти одну олімпійки від іншої. Олімпійки давно вже стали брендового річчю. І випускаються такими іменитими виробниками, як Adidas, Puma, Nike.

Як підібрати розмір одягу для чоловіків, жінок і дітей?

Таблиця розмірів для жінок

Розміри для чоловіків

Таблиця розмірів для дітей

Розмір RU обхват грудей, см зростання, см вік 24 48 74 7-10 міс 26 52 92-96 1-2 року 28 56 102-108 3-4 роки 30 60 110-118 5-6 років 32 64 120-126 7 -8 років 34 68 130-136 9-10 років 36 72 140-146 11-12 років 38 76 148-152 13-14 років

Тепер Ви знаєте про футболки з рукавами ВСЕ і навіть більше. Найголовніше, знайти свій індивідуальний образ і не боятися показати його світу.

Розібравшись з поняттями того чи іншого виду одягу: футболка з рукавами, кофта, бомбер і т.д., думаю до місця буде розібратися не тільки з довжиною рукава, але і з його формою. А також формою горловини. Так як і тут багато незрозумілих і запозичених термінів. Чекайте наступні статті про види рукавів і фасонах горловин.

Розбираєтеся Ви в тонкощах банальної футболки?
Розбираєтеся Ви в тонкощах банальної футболки?
Як підібрати розмір одягу для чоловіків, жінок і дітей?

Новости