Гардероб для грудничка на зиму, весну, осінь і літо

  1. Комплект одягу для зимових діток
  2. Придане для осінніх та весняних малюків
  3. Гардероб для дітей, що народилися влітку

Головне в гардеробі новонародженого - правильно сформувати базовий комплект (фото: media.nn.ru)

Останні тижні вагітності повні очікування і приємних турбот. Облаштування дитячої кімнати, придбання коляски і ліжечка, збір речей в пологовий будинок. Одним з важливих пунктів залишається покупка дитячого одягу для новонародженого. І тут багато мам зіштовхуються зі спокусою накупити всього і побільше, не завжди вгадуючи з розмірами і кількістю необхідного одягу. Однак до підбору одягу для новонародженого потрібно підійти раціонально і відповідально. Знаючи кілька базових правил, це зробити нескладно.

Читайте також: «Перший вид транспорту» для малюка: як вибрати ідеальну коляску

зміст:

зміст:

При купівлі речей найскладніше вгадати з розміром (фото: parado.com.ua)

Отже, перш ніж купувати одяг дитині потрібно знати приблизний зріст і вага новонародженого. Після третього УЗД це зробити нескладно.

Як правило, дітки народжуються з ростом 45-56 см. Перші 3 місяці дитина інтенсивно росте, додаючи, в середньому, по 3 см на місяць. З 3 по 6 місяць середня прибавка в рості становить по 2,5 см на місяць. Від 6 до 9 місяців - по 2 см. А в останні 3 місяці до року малюк росте в середньому по сантиметру на місяць. Складаючи гардероб новонародженого, слід пам'ятати, що всі дітки індивідуальні і можуть обганяти зазначені параметри, тому купувати одяг «на виріст» все ж не варто. Можете не вгадати з ростом і сезоном.

Мамам буде корисна невелика шпаргалка за розмірами одягу для малюка:

  • для діток, які народилися в строк, підійде 56 розмір. Однак одяг цього розміру краще купувати тільки для виписки і в пологовий будинок, так як малюк з неї швидко виросте;
  • для недоношених діток підійде одяг 44-50 розміру;
  • оптимальним розміром одягу для дитини, яка народилася з ростом в 52-56 см стане одяг 62 розміру. Її дитина проносить в середньому 3 місяці;
  • шапочки підійдуть 38-42 розмірів, але якщо батьки великі, то можна купити шапки 46 розміру;
  • купуючи шкарпетки, вибирайте довжину приблизно в 10 см. Хоча на перший місяць можна взяти шкарпетки поменше. Є одна маленька хитрість - носочки добре тримають повзунки, не даючи їм сповзти з ніжок;
  • краще вибирати одяг на застібках або на кнопках. Вона дуже зручна. Повзунки краще брати з широкою гумкою, вона не натирає животик.

Підібрати одяг за розмірами допоможе ця таблиця:

Підібрати одяг за розмірами допоможе ця таблиця:

(Фото: allforfamily.ru)

Як підібрати одяг для новонародженого. Дивіться відео нижче.

Комплект одягу для зимових діток

Головне в зимовому гардеробі - вдало вибрати верхній одяг для дитини (фото: ligababy.ru)

Діти, народжені взимку, мають потребу, мабуть, в найбільшому, за кількістю речей комплекті одягу.

Підбираючи гардероб для новонародженого, потрібно визначити, як саме ви будете доглядати за малюком: користуватися памперсами, сповивати, або використовувати повзунки без памперса. Від цього залежить кількість необхідного одягу. Якщо віддаєте перевагу памперсам, то найбільш зручні вам будуть боді і чоловічки. В іншому випадку будуть до речі повзунки, сорочечки і пелюшки, які використовуються як підстилка.

Отже, для перебування вдома знадобляться:

  • боді: 2 - 4 штуки. Можна 2 тонких і 2 тепліше. Кнопки повинні бути розташовані спереду і з боку паху;
  • сліпи: 2 трикотажних і 2 жаргонних (якщо дитина буде постійно в памперсі). В іншому випадку вам знадобиться максимум 2 сліпу;
  • сорочечки х / б: 3 штуки. Обов'язкова умова - шви назовні і антіцарапкі. Сорочечки байкові (можна і кофтинки) - 3 штуки;
  • чепчики: 2 тонких (одягаються, як правило, після купання) і один байковий (зазвичай одягається під шапку).
  • носочки: 3 пари тонких і 2 пари вовняних;
  • повзунки (або пелюшки) 4 штуки (2 простих і 2 жаргонних) якщо малюк буде в памперсі і від 10 штук, якщо дитина буде без памперса.

На прогулянку потрібні будуть:

  • комбінезон-трансформер, комбінезон-мішок або утеплений конверт;
  • тепла шапка з натуральних тканин;
  • сліп на флісі 1 - 2 штуки.

Теплі сліпи і комбінезони краще брати мінімум 62 розміру - щоб малюк не виріс з них за 1-2 місяці.

Читайте також: Фітбол для грудничка: приклади вправ і основні критерії вибору м'яча

Найкраще купити для малюка мінімальна кількість речей, а потім удосконалювати гардероб. Мама Світлана Авраменко вважає:

«Кожна мама більше користується тим, що зручно. Я, наприклад, сліпи використовувала тільки на прогулянку і в гості. Будинки давала перевагу Бодик і повзункам. Так мені набагато зручніше було мити дитину після зміни підгузника. Як правильно одягати новонародженого взимку? Що стосується комбінезона, то краще брати конверт або мішок. Мінус деяких трансформерів на овчині в тому, що утеплювач зшитий в штанці. Розпихати ніжки-ручки по калоші і рукавах дуже незручно. І за цей час дитина може так накричати, що спітніє і прогулянку доведеться відкласти ».

Підбираємо гардероб для грудничка на зиму. Докладні поради в відео нижче.

Придане для осінніх та весняних малюків

Для весняних і осінніх малюків актуальні утеплені сліпи або комбінезони (parado.com.ua)

Навесні і восени погода дуже мінлива і тут потрібно звернути увагу на місяць, в якому малюк повинен з'явитися на світло.

Підбираючи малюкові одяг для дому, можна залишити базовий комплект: 4-5 боді (можна брати кілька боді з коротким рукавом), 4 сорочечки, 4 повзунків, 3 пари шкарпеток, 2-3 сліпа (трикотаж, байка) для дому та 1-2 сліпа на флісі для прогулянок.

З верхнього одягу новонародженому навесні і восени знадобляться:

  • для весни: комбінезон або теплий конверт. Якщо дитина народилася на початку березня, то можна взяти комбінезон або конверт на синтепоні. Ближче до тепла досить буде флісового комбінезона. Якщо ви плануєте перевозити малюка в автокріслі, то теплий конверт може виявитися зайвим;
  • для осені краще взяти махровий комбінезон або ж сліп. Надалі знадобиться демісезонний комбінезон, який можна буде одягати до самих морозів;
  • шапочки: оскільки погода мінлива, слід запастися велюровими, трикотажними і махровими.

Комбінезони або конверти з утеплювачем 40 г краще купувати для весни, а 250 г - для осені.

Не потрібно купувати велику кількість комбінезонів на кілька холодних тижнів. Ілона Гриценко ділиться досвідом:

«Син народився в березні. Нам для прогулянок в нагоді: тепла шапочка і чепчик, дві сорочечки (х / б і тепла), теплі повзунки, демісезонний комбінезон або конверт в коляску. Якщо було зовсім холодно, вкривала ковдрою. Все одно до місяця гуляти багато не довелося. Так що у нас конверт з виписки майже новий залишився. А купувати дитині що-небудь з урахуванням на осінь (або весну) не варто. Ніколи не знаєш, як виросте малюк. Речі для новонародженого не повинні трансформуватися, я вважаю. Якщо немає грошей, краще купити б / у комбінезони. Вони як нові ».

Правила підбору гардероба для грудничка на осінь і весну. Дивіться у відео нижче.

Гардероб для дітей, що народилися влітку

Така літній одяг підкорює багатьох мам (фото: i01.i.aliimg.com)

Для дітей, які народилися влітку, потрібен мінімальний гардероб. Багато речей купувати також не варто. Краще часто їх полоскати.

Читайте також: Засоби гігієни для новонароджених

Список одягу для новонародженого влітку може бути наступним:

  • боді: майка, короткий рукав, довгий рукав - по 2 -3 штуки кожного;
  • сорочечки: 2 -3 штуки;
  • повзунки: пера легких і пара теплих;
  • сліпи: 2-3 легких і 1-2 теплих;
  • носочки: 2 -3 пари;
  • пару чепчиків;
  • конверт на виписку.

Як підібрати гардероб для грудничка на літо. Дивіться відео нижче.

Влітку головне не перекутать і не переохолодити малюка. Педіатр Дарина Базажі радить:

«При підборі одягу для новонародженого влітку, орієнтуйтеся на правило« + 1 шар ». Якщо вам затишно в тонкій футболці і шортах, для дитини буде достатньо тонкого сліпа. Якщо на вулиці прохолодно, і ви вийшли на прогулянку в кофті та джинсах, то малюка слід одягнути в більш теплий одяг, можна використовувати два шари. Якщо стоїть спекотна задушлива погода, то Бодик з коротким рукавом буде цілком достатньо. Також пам'ятайте, що прогулянки влітку з 12:00 до 16:00 не рекомендуються ».

Як одягнути дитину в залежності від температури за вікном. Дивіться відео нижче.

Як правильно одягати новонародженого взимку?

Новости